Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Finālistiem iespēja atgriezties līderpozīcijās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Finālistiem iespēja atgriezties līderpozīcijās
Sandris Virsnītis
Foto: Floorball.lv

Spēļu ziņā bagātīga sestdiena gaidāma Elvi vīriešu florbola līgā, kur šodien cīņā dosies 10 no 12 komandām. Līderpozīcijas turnīra tabulā lūkos atgūt "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", bet saistošākā spēle varētu tikt izspēlēta Lielvārdē.

"FBK Valmiera" – "Ķekava" pulksten 17:30 Valmierā

Vakar pirmo reizi šosezon televīzijas translācija tika nodrošināta no Cēsu sporta kompleksa, bet šovakar būs iespējams vērot arī spēli no Valmieras. "FBK Valmiera" pašlaik turnīra tabulā ar 16 punktiem astoņās spēlēs ieņem sesto pozīciju, lai gan vēl pirms nebūt ne tik ilga laika atradās arī pašā čempionāta galvgalī. Tas skaidrojams ar to, ka pēdējās četrās spēlēs komanda piedzīvojusi trīs zaudējumus, vienīgo uzvaru izcīnot pār "Ogres vilkiem". Komandas leģionārs Pāvels Semjonovs ar 25 (9+16) punktiem joprojām ir visa čempionāta rezultatīvākais spēlētājs. Komandā no viņa atpaliek Mārtiņš Broks (15+3) un Ints Vilks (9+6), bet pirms spēles ar Ķekavas komandu ir arī būtisks pastiprinājums, jo no Šveices NLB līgas mājās atgriezies rezultatīvais uzbrucējs Lauris Alvis Stiprais. Pēdējā aizvadītajā spēlē pret Stalbes "Pārgauju" (9:12) laukumā devās arī spēlējošais treneris Aigars Belasovs, kurš tomēr nav vēl gatavs kārt florbola nūju uz nagliņas un, iespējams, spēlēs arī šovakar.

Kā pa kalniem turpina spēlēt "Ķekava", kas pašlaik ar astoņiem punktiem tikpat spēlēs ieņem desmito vietu turnīra tabulā. Pēdējās četrās spēlēs komanda ir tikusi pie divām uzvarām pār sava vai nedaudz zemāka līmeņa komandām, taču pret vadošā astotnieka vienībām līdz šim klājies sarežģīti. Lai saglabātu dzīvas cerības uz vietu izslēgšanas turnīrā arī čempionāta otrajā aplī, šovakar būtu nepieciešams papildināt punktu ražu, jo no astotnieka viņus šķir jau četri punkti, turklāt astotajā vietā esošajai "Rubenei" šodien paredzēta spēle ar čempionāta pastarīšiem. "Ķekavas" komandas sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar 11 (8+3) punktiem ir Artūrs Narogs, kuram seko Kristaps Laugalis (5+5) un pieredzējušais Edžus Bunka (3+4).

"Bauska" – "Rubene" pulksten 18:00 Bauska

Vakar desmito zaudējumu tikpat spēlēs šajā sezonā piedzīvoja "Ogres vilki", bet "Bauska" šovakar lūkos izvairīties no līdzīgas situācijas, cenšoties tikt pie pirmajiem punktiem kopvērtējumā, pirms tik ļoti svarīgās abu pastarīšu savstarpējās cīņas pēc nepilnas nedēļas. Pēdējās spēlēs baušķenieki sakārtojuši spēli savā laukuma pusē, jo nevienā no pēdējiem trim mačiem nav ielaiduši vairāk par sešiem vārtiem. Pašlaik gan ar to izrādījies par maz, lai tiktu pie punktiem, jo jāuzlabo sniegums pie sāncenšu vārtiem. Komandas vārtsargs Jānis Goža šosezon jau četras reizes atzīts par labāko savā komandā, nevienam citam spēlētājam šādu atzinību nespējot savākt. Tas gan vienlaikus norāda uz resursu trūkumu citās līnijās. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Mārtiņš Mickevičs, kurš deviņās spēlēs iekrājis vien 6 (3+3) punktus. Viņam ar identiskiem 5 (3+2) punktiem seko Everts Janušauskis un Jānis Akmentiņš.

"Rubenes" komanda zaudējusi pēdējās trijās spēlēs, kas viņiem ar 12 punktiem licis atkāpties uz astoto pozīciju, jau par vairāk kā vienas uzvaras tiesu atpaliekot no tuvākajiem konkurentiem. Tiesa, lielai daļai konkurentu ir par vienu nospēlētu spēli vairāk. Kaut arī pēdējos mačos Kocēnu vienībai nav izdevies papildināt punktu skaitu, jāņem vērā, ka šajās trijās spēlēs "Rubene" sacentās ar visām trim pērnās sezonas medaļniecēm. Pēdējā spēlē pret "Lekringu" (4:6) spilgtu maču aizvadīja Ivo Balodis, piedaloties visos četros vārtu guvumos, kas viņam ar 16 (8+8) punktiem ļāvis kļūt par komandas rezultatīvāko spēlētāju sezonā. Viņam seko Ritvars Bērziņš (7+5) un Ingars Matisons (6+6). Skaidrs, ka Bauskā vidzemnieki būs neapšaubāmi spēles favorīti, taču šis statuss vēl būs jāapliecina laukumā, ka mājinieki, protams, nevēlēsies pieļaut.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 18:00 Talsos

Viena no šīvakara centrālajām spēlēm neapšaubāmi tiks izspēlēta Talsos, kur savā starpā sacentīsies abas Kurzemes komandas, kuras turnīra tabulā šķir tikai viens punkts. Talsinieki pašlaik ar 17 punktiem deviņās spēlēs atrodas ceturtajā vietā, kas sezonas izskaņā nodrošinātu sava laukuma priekšrocības. Pašlaik par to gan ir stipri pāragri domāt. "Vilki" praktiski visu sezonu spēlējuši pēc grafika, kad pēc uzvaras sekojis zaudējums. Vienīgi pirms īsa brīža komanda spēja izcīnīt trīs uzvaras pēc kārtas. Turpinājumā gan atkal talsinieki atgriezušies pie ierastā scenārija, kad uzvarai seko neveiksme. Pēdējā cīņā "Talsu NSS/Krauzers" tika pie uzvaras, kad mājās apspēlēja "Irlava/Avant"… Pirms spēles talsinieki, acīmredzot, tikuši pie jaunām formām, kā rezultātā vairākiem spēlētājiem mainīsies spēļu numuri. Pirms šīs spēles komandas rezultatīvākie spēlētāji ir Andrejs Šķerbergs ar 15 (8+7) un Matīss Fogelis ar 14 (9+5). Tikmēr spēlējošais treneris Artis Raitums iekrājis 13 (6+7) punktus. Viņš pavisam nesen pakāpies uz 14.vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, apsteidzot Gintu Klēģeru un vairs tikai par punktu atpaliekot no liepājnieka Ginta Siliņa.

Pērnajā sezonā "Kurši/Ekovalis" teju perfekti spēlēja savā laukumā, bet šosezon punkti tik labi nekrājas. Komanda pēdējās piecas spēles aizvadīja savā laukumā, kurās gan spēja izcīnīt tikai divas uzvaras, pārspējot viesus no Valmieras un Bauskas, bet pret visām trim pērnās sezonas medaļniecēm esot spiestiem samierināties ar zaudējumiem. Tā rezultātā Liepājas komanda ar 16 punktiem deviņās spēlēs atkāpušies uz septīto pozīciju kopvērtējumā. Vienības rezultatīvākais spēlētājs ir Toms Akmeņlauks, kurš sakrājis 19 (6+13) punktus. Ričards Dēvits pievienojis 17 (5+12), bet Mihails Kostusevs iekrājis 14 (10+4) punktus. Komandas pieteikumā beidzot parādījies spēcīgais un rezultatīvais uzbrucējs Kristaps Ošs-Ervics, kura atgriešanos laukumā ar lielu nepacietību gaida visi liepājnieku atbalstītāji.

"Irlava/Avant" – "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" pulksten 18:00 Irlavā

Domājams, ka Irlavas komanda var būt gana apmierināta ar līdzšinējo sezonas gaitu, jo deviņās spēlēs iekrāti desmit punkti, kas ļauj saglabāt dzīvas cerības par spēlēšanu izslēgšanas turnīrā, no šīs robežas atpaliekot par diviem punktiem. Komanda vāc punktus pret sava līmeņa komandām, ik pa laikam iekožot arī kādai augstāka ranga vienībai. Pēdējā mačā viesos nācās atzīt Talsu komandas pārākumu (3:8), kuru rindās pirms tam spēlēja vairāki no Irlavas komandas vadošajiem spēlētājiem. Gaidāmo spēļu kalendārs gan nevieš lielu optimismu, ka punktu skaits varētu strauji palielināties, jo šodien jāspēlē ar nesenajiem turnīra tabulas līderiem, bet turpinājumā gaidāmas spēles ar vēl vairākām no vadošajām komandām. Ļoti rezultatīvi joprojām turpina spēlēt Renārs Austrums, kurš astoņās spēlēs iekrājis 17 punktus, no tiem 15 – ar vārtu guvumiem. Emīls Krūmiņš iekrājis 16 (8+8) punktus, bet Mareks Stančiks pievienojis 13 (7+6) punktus.

Ulbrokas vienība jau labu laiku iekārtojusies turnīra tabulas galvgalī, līderpozīcijas atdot vakar, kad viņiem garām patraucās Cēsu "Lekrings". Šodien ir visas iespējas atkal tikt atpakaļ spicē. Lai to izdarītu, jātiek pie uzvaras, kas tādā gadījumā būtu jau astotā pēc kārtas. Pēdējais zaudējums piedzīvots tieši pret "lēcējpelēm" no Cēsīm. Komandas pieteikumā joprojām nav visu laiku rezultatīvākā Elvi florbola līgas spēlētāja Ata Blinda, kuru gaida atpakaļ laukumā. Tikmēr rezultatīvākais ar 20 (6+14) punktiem ir Lauris Zaicevs, kuram ar 17 (14+3) punktiem seko Daniels Anis. Rezultatīvi spēlē arī Kriters Eglītis (5+10), bet pamazām gaidīto rezultativitāti sāk demonstrēt arī ierastie līderi – Rolands Kovaļevskis, Kaspars Šķēls un Edžus Ceriņš.

"Lielvārde/FatPipe" – "Pārgauja" pulksten 19:30 Lielvārdē

Lielvārdes vienībai beidzot izdevies pārtraukt vizināšanos amerikāņu kalniņos, kad pēc uzvarētas spēles allaž sekojusi neveiksme. Pašlaik komandai ir trīs uzvarētu spēļu sērija, kas titula īpašniekus ar 17 punktiem pacēlis uz piekto vietu kopvērtējumā. Šovakar ir pietiekami labas izredzes, lai panākumu sēriju turpinātu, taču tādā gadījumā būs nepieciešams demonstrēt labāko sniegumu. Sniegumu, kādu neizdevās parādīt pēdējā spēlē Ogrē, kad beigu beigās tika izcīnīta 7:5 uzvara. Komandai joprojām nav izdevies atrast kādu izteiktu punktu gūšanas līderi, rezultatīvāko spēlētāju galvgalī esot Sandrim Virsnītim (7+5), Nikam Blumfeldam (5+7) un Jurim Sandim Jēgeram (9+2), kurš pēdējā mačā Ogrē nespēja gūt vārtus ar soda metiena palīdzību.

Stalbes "Pārgauja" pēdējās sekmes aizvadījusi mainīgām sekmēm, pēc zaudējuma līdzīgā mačā Ulbrokā spējot svinēt panākumu rezultatīvā cīņā savā laukumā pret valmieriešiem. Pašlaik komanda ar 18 punktiem ieņem trešo vietu turnīra tabulā, par pieciem punktiem atpaliekot no līdervienības, kura gan aizvadījusi par divām spēlēm vairāk. "Pārgaujas" galvenie klupšanas akmeņi ir spēle nevienādos sastāvos, jo gan skaitliskajā vairākumā, gan arī mazākumā šī vienība ir sliktākā visā čempionātā. Rezultatīvākais komandas florbolists ar 20 (13+7) punktiem ir Lauris Ābols, bet Olafs Zvīnis iekrājis 18 (11+7) punktus. Arvien rezultatīvāk sāk darboties Edgars Puriņš (10+6).