Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Lekrings" Cēsīs sakauj "Bausku"

"Lekrings" Cēsīs sakauj "Bausku"
Cēsu "Lekrings", publicitātes foto

Otro uzvaru guvusi ELVI florbola līgas vīriešiem titulētākā komanda "Lekrings", kas šovakar Cēsīs uzņēma "Bausku" un sagrāva to ar 8:2. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 4 (3+1) punktiem bija Emīls Dzalbs.

"Lekrings", kas savā līdz šim aizvadītajā vienīgajā spēlē bija izcīnījusi divus punktus, papildlaikā pārspējot "Ķekavu", šovakar Cēsīs uzņēma "Bausku", kam arī bija viens panākums – pieveikta komanda "Ogres Vilki". Šīsdienas mačā cēsnieki jau pirmajā periodā nokārtoja sev uzvaru, gūstot sešus bezatbildes vārtus – 6:0. Pa divām reizēm pretinieku vārtsargu pārspēja Emīls Dzalbs un Artūrs Ozols. Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija jau 7:0. Baušķenieki savu pirmo golu iemeta tikai 47.minūtē, kad uzbrukumā izcēlās Gints Velmunskis – 1:7. Spēlei noslēdzoties, Cēsu florbolisti varēja svinēt ļoti pārliecinošu panākumu – 8:2.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Jānis Melderis, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Rezultatīvākais ar 4 (3+1) punktiem bija Emīls Dzalbs, "hat-trick" arī Artūra Ozola kontā. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā nopelnīja vārtsargs Reinis Kirilko, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 15 no 17 pretinieku metieniem. Abus vārtus viesu labā guva Gints Velmunskis.

"Lekrings" – "Bauska" 8:2 (6:0, 1:0, 1:2)
Metienu attiecība:
31:18 (14:6, 8:5, 9:7)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Emīls Dzalbs 4 (3+1), Artūrs Ozols 3 (3+0), Toms Rīsmanis 2 (0+2), Roberts Zande 2 (0+2), Kevins Šmits 2 (0+2), Aleksandrs Abramovs 1 (1+0), Jānis Rajeckis 1 (1+0), Jānis Melderis 1 (0+1).
"Bauska" – Gints Velmunskis 2 (2+0), Pēteris Zeltiņš 2 (0+2).

Čempioni spraigā cīņā pārspēj pastarīti "Ogres Vilki"

Ulbrokas komanda čempionātu sāka ar uzvaru pār vicečempioni "Valmieru", bet pēc tam piedzīvoja divus zaudējumus pēc kārtas. Šovakar ulbrokieši bija ieradušies pie vienīgās komandas, kam līdz šim turnīra tabulā nebija neviena punkta – pie "Ogres Vilkiem". Viesi jau pirmo septiņu minūšu laikā pieteica savas pretenzijas uz uzvaru – 3:0, pa golam ogrēniešu vārtos iemeta Atis Blinds, Kaspars Šķēls un Kristers Eglītis. Līdz pirmajam pārtraukumam divus vārtus guva ogrēnietis Kristaps Tontegode, čempionu pārsvaru samazinādams līdz minimumam – 2:3. Arī pēc otrās trešdaļas viesiem bija tikai vienu vārtu pārsvars – 5:4. Tikai pēdējā periodā ulbrokiešie tomēr izdevās gūt izšķirošo pārsvaru un viņi varēja svinēt otro uzvaru šosezon – 8:5.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Lauris Zaicevs, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. 6 (1+5) punkti Ata Blinda kontā, 4 (2+2) punktus savāca Rolands Kovaļevskis, bet Kaspars Šķēls guva divus vārtus. Labākā spēlētāja balvu Ogres komandā saņēma vārtsargs Edgars Engelbergs, kurš atvairīja 32 no 40 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā ar trim punktiem katram bija Kristaps Tontegode un Elvijs Jankovskis.

FK "Ogres Vilki" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" 5:8 (2:3, 2:2, 1:3)
Metienu attiecība:
32:40 (7:11, 11:16, 14:13)
Rezultatīvākie:
FK "Ogres Vilki" – Kristaps Tontegode 3 (2+1), Elvijs Jankovskis 3 (1+2), Stefans Roberts Dimza 1 (1+0), Markuss Januševskis 1 (1+0), Edgars Birkenfelds 1 (0+1).
"Betsafe Oxdog Ulbroka" – Atis Blinds 6 (1+5), Rolands Kovaļevskis 5 (3+2), Kaspars Šķēls 2 (2+0), Ainārs Juškēvičs 1 (1+0), Kristers Eglītis 1 (1+0).

"Talsu NSS/Krauzers" pagarinājumā pārspēj vicečempionus

Spēlē starp "Valmieru" un "Talsu NSS/Krauzeru" rezultātu 8.minūtē atklāja kurzemnieks Oskars Bergmanis, bet 15.minūtē valmierietis Miķelis Dravnieks atjaunoja neizšķirtu – 1:1. Neizšķirts rezultāts bija arī pēc pirmā perioda – 3:3. Otrajā un trešajā periodā abu komandu vārtsargi bija nepārspējami, tāpēc uzvarētāju noskaidrošana bija jāatliek uz papildlaiku. Jau pagarinājuma 4.sekundē Talsu komandas kapteiņa Arta Raituma piespēli vārtu guvumā pārvērta Emīls Krūmiņš – 4:3.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju komandā tika atzīts vārtsargs Valters Kasjaņenko, kurš atvairīja 23 no 26 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Emīls Krūmiņš ar diviem goliem, kā arī Oskars Bergmanis un Viesturs Mārtiņš Rubenis, kuriem pa 2 (1+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma vienu vārtu autors Lauris Alvis Stiprais.

FBK "Valmiera" – "Talsu NSS/Krauzers" 3:4 ET (3:3, 0:0, 0:0, 0:1)
Metienu attiecība:
26:19 (10:5, 10:7, 6:6, 0:1)
Rezultatīvākie:
FBK "Valmiera" – Matīss Salmiņš 2 (0+2), Lauris Alvis Stiprais 1 (1+0), Gatis Liepiņš 1 (1+0), Miķelis Dravnieks 1 (1+0), Sandijs Kalniņš 1 (0+1).
"Talsu NSS/Krauzers" – Emīls Krūmiņš 2 (2+0), Oskars Bergmanis 2 (1+1), Jānis Ragovskis 2 (1+1), Artis Raitums 2 (0+2).

Izmanotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.