Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Bauska" negaidīti pārved trīs punktus no Valmieras

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Bauska" negaidīti pārved trīs punktus no Valmieras
"Bauskas" florbolisti pārsteidz valmieriešus, mājās pārvedot trīs punktus
Foto: FBK Valmiera

Vienīgajā piektdienas Elvi florbola līgas spēlē "Bauska" viesos ar rezultātu 6:4 pieveica "FBK Valmiera", sagādājot konkurentiem pirmo neveiksmi sezonā.

Valmierieši jauno sezonu sāka ar pārliecinošu 14:7 uzvaru "Ķekavā", kas arī mājas spēlē pret "Bausku" ļāva viņiem iejusties favorītu lomā. Baušķeniekiem šī bija pirmā spēle sezonā un komandas spēļu kalendārs ir nežēlīgs, jo praktiski līdz gadu mijai nāksies spēlēt viesos. Tas gan netraucēja jau pirmajā spēlē izcīnīt trīs punktus.

Baušķenieki spēles rezultātu spēja atklāt ceturtajā minūtē, kad Justs Baltmanis guva ne vien savus sezonas, bet arī karjeras pirmos vārtus virslīgā. Trešdaļas turpinājumā pārsvars laukumā piederēja valmieriešiem, bet līdz vārtu gūšanai tā arī neizdevās tikt, jo lielisks vārtos bija Elivs Holsts. Drīz pēc pārtraukuma viņš arī bija bezspēcīgs pēc valmieriešu līdera Mārtiņa Broka raidījuma, taču viesi jau pēc pusotras minūtes atjaunoja vadību, kad izcēlās viņu līderis Toms Niedre. Tālāk sekoja lielisks spēles nogrieznis valmieriešu izpildījumā, īsā laika posmā vārtus gūstot Krišam Lužinskim, Aigaram Belasovam un Gatim Liepiņam. Šādi izrāvieni nodrošināja panākumu Ķekavā, bet savā laukumā ar to izrādījās par maz. Viesi pieprasīja pārtraukumu un pēc tā Romualds Paulovičs deficītu sadeldēja līdz 3:4.

Uzvarētāju vajadzēja noskaidrot mača pēdējai trešdaļai, kuras sākumā "Bauska" ieguva skaitlisko vairākumu, ko realizēja Paulovičs. Mājinieki nebija ņēmuši vērā skarbo pieredzi un pēc vēl viena noraidījuma Paulovičs kļuva par trešo spēlētāju šosezon, kurš savā kontā varēja ierakstīt "hat-trick", vienlaicīgi atjaunojot vadību "Bauskai". Jāspēlē bija vēl pietiekami daudz, taču Arnija Kuratņika piecu minūšu noraidījums praktiski pārvilka pāri svītru cerībām atspēlēties. Šoreiz viesi vārtus gūt nespēja, taču laiks tika iegūts. Spēles pēdējās minūtēs vidzemnieki mainīja vārtsargu Kristiānu Ķīli pret sesto laukuma spēlētāju un 25 sekundes pirms mača beigām vēl viens baušķenieku jaunpienācējs Vitālijs Ivanovs raidīja bumbiņu tukšos vārtos, ļaujot baušķeniekiem līksmot par 6:4 uzvaru un trim punktiem turnīra tabulā.

Uzvarētājiem par labāko atzina Gintu Velmunski, kuram viena rezultatīva piespēle. Mājiniekiem labākā spēlētāja balva ceturto vārtu autoram Gintam Liepiņam.

FBK "Valmiera" - "Bauska" 4:6 (0:1, 4:2, 0:3)
Metienu attiecība:
27:23 (9:8, 10:6, 8:9)
Rezultatīvākie:
FBK "Valmiera" - Krišs Lužinskis 1 (1+0), Mārtiņš Broks 1 (1+0), Aigars Belasovs 1 (1+0), Gatis Liepiņš 1 (1+0), Kaspars Janēvičs 1 (0+1), Arnijs Kuratņiks 1 (0+1), Ričards Eglītis 1 (0+1), Ivo Balodis 1 (0+1).
"Bauska" - Romualds Paulovičs 3 (3+0), Toms Niedre 2 (1+1), Justs Baltmanis 1 (1+0), Vitālijs Ivanovs 1 (1+0), Māris Akmentiņš 1 (0+1), Gints Velmunskis 1 (0+1), Tomass Valts Jirgensons 1 (0+1), Artūrs Dulbe 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...