Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

ELVI līgā par pēdējo lieko kļūst "Ķekava"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI līgā par pēdējo lieko kļūst "Ķekava"
Mačā pret "Ķekavu" uzvaras vārtus lielvārdiešu labā guva Sandis Mihailovskis (#13). Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Par pēdējo lieko ELVI florbola līgas vīriešiem komandu, kas nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, kļuva "Ķekava". Ķekavieši šovakar viesojās pie titulētās "Lielvārdes/Fat Pipe" un, lai arī mača sākumā izvirzījās vadībā ar 3:1, galarezultātā bija spiesti atzīt lielvārdiešu pārākumu, piekāpjoties ar 6:7. Citās spēlēs "Kurši/Ekovalis" Liepājā ar 7:5 uzvarēja "Bausku", "Lekrings" viesos ar 5:4 pārspēja "Valmieru". Divās spēlēs uzvarētāju noskaidrošanai bija vajadzīgi bullīši - "Rubene" Kocēnos ar 5:4 pieveica Stalbes "Pārgauju", bet "Talsu NSS/Krazuers" savā laukumā ar tādu pašu rezultātu bija pārāka par čempioni "Betsafe Oxdog Ulbroka".

"Lielvārde/Fat Pipe" palaiž "Ķekavu" brīvdienās

Pirms regulārā turnīra pēdējās kārtas "Ķekava" atradās 9.vietā. Lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, ķekaviešiem vajadzēja izcīnīt punktus mačā pret "Lielvārdi/Fat Pipe", kā arī bija jācer uz tuvāko konkurentu zaudējumiem. Pirmā riņķa spelē, kas notika ķekavas komandas laukumā, mājinieki lielvārdiešiem izrādīja cienījami petsparu, tomēr piekāpās ar 4:7. Šīvakara mača rezultātu jau 3.minūtes sākumā atklāja lielvārdieši Ulda Dūniņa personā (1:0), bet ļoti drīz ar trim vārtu guvumiem (Artūrs Narogs, Klāvs Jansons un Aivis Hammers) atbildēja viesi – 3:1. Lielvārdieši bija spiesti veikt vārtsargu maiņu, iesaistot spēlē neveselo Jāni Salceviču. Tāds gājiens deva gaidīto rezultātu – jau līdz pirmajam pārtraukumam laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 4:3. Pēc otrā perioda Lielvārdes komandai bija pat triju vārtu handikaps (6:3), bet pēdējā trešdaļā laukuma saimniekiem nācās izmisīgi aizstāvēties, lai nosargātu sev tik vajadzīgo uzvaru – 7:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Uldis Dūniņš, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Divus vārtus guva Aivis Kusiņš, bet Armandam Savinam 2 (1+1) punkti. Labākā spēlētāja balvu Ķekavas komandā saņēma vārtsargs Jānis Bramanis, kurš atvairīja 25 no 32 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais starp ķekaviešiem ar 3 (2+1) punktiem bija Klāvs Jansons, bet 2 (1+1) punkti Tomam Gredzenam. Līdz ar to Ķekavas komandai šī sezona jau beigusies, bet lielvārdieši, kuri regulārā turnīra tabulā ar 39 punktiem ieņēma augsto 2.vietu, ceturtdaļfinālā sev pretiniecēs dabūja neparocīgo Stalbes vienību "Pārgauja".

"Lielvārde/Fat Pipe" - "Ķekava" 7:6 (4:3, 2:0, 1:3)
Metienu attiecība:
32:25 (13:12, 10:6, 9:7)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/Fat Pipe" – Uldis Dūniņš 3 (2+1), Aivis Kusiņš 2 (2+0), Armands Savins 2 (1+1), Artūrs Skadiņš 2 (0+2), Niks Blumfelds 1 (1+0), Sandis Mihailovskis 1 (1+0), Rūdis Žukelis 1 (0+1), Mariss Giņko 1 (0+1), Jānis Salcevičs 1 (0+1).
"Ķekava" – Klāvs Jansons 3 (2+1), Toms Gredzens 2 (1+1), Renāts Degins 1 (1+0), Artūrs Narogs 1 (1+0), Aivis Hammers 1 (1+0), Henrijs Uzraugs 1 (0+1), Gints Klēģers 1 (0+1).

"Kurši/Ekovalis" Liepājā nolauž "Bausku"

"Kurši/Ekovalis" Liepājā uzņēma "Bausku", kas jau pirms kāda laika zaudēja cerības uz kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē ievērojami pārāki ar 9:2 bija liepājnieki. Arī šīvakara mačā tieši viņi bija tie, kuri kā pirmie varēja uzgavilēt – 6.minūtē vārtus guva Kristaps Ošs-Ervics (1:0), bet 8.minūtē Miķelis Krūms panāca 2:0. Pēc pārdesmit minūtēm savas komandas nulli no rezultātu tablo ar precīzu metienu nodzēsa baušķenieks Pēteris Zeltiņš – 1:2. Pirmais periods šajā mačā bija visrezultatīvākais, pēc tā laukuma saimnieki varēja būt apmierināti ar vienu vārtu pārsvaru – 5:4. Pēc otrās trešdaļas Liepājas komanda atradās vadībā ar 6:4, bet visā spēlē "Kurši/Ekovalis" uzvarēja ar 7:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts divu vārtu autors Miķelis Krūms. Viņa komandas biedriem Ralfam Polim un Madaram Plepim pa 2 (1+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma Pēteris Zeltiņš, kura kontā 3 (1+2) rezultativitātes punkti, tieši tikpat punktu arī Kristeram Tiltiņam, bet ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Māris Akmentiņš. Bauskas komandai tā bija šīs sezonas pēdējā spēle, bet "Kurši/Ekovalis" ar 33 punktiem ierindojās 6.vietā un ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar Cēsu "Lekringu".

"Lekrings" viesos izrauj uzvaru pār "Valmieru"

"Valmierai", lai saviem spēkiem kvalificētos izslēgšanas spēlēm, mačā pret Cēsu "Lekringu" derēja uzvara pamatlaikā, bet arī cēsniekiem vajadzēja punktus, lai turnīra tabulā ieņemtu pēc iespējas augstāku vietu. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē, kas notika Cēsīs, ar 7:4 uzvarēja valmierieši. Šī vakara maču veiksmīgāk sāka cēsnieki, kas pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:0. Pirmos vārtus guva Emīls Dzalbs, bet otrajā gadījumā mājinieki paši ievirzīja bumbiņu savos vārtos. Otrās trešdaļas sākumā Kevins Šmits panāca jau 3:0, bet Valmieras komanda sāka atspēleties – pa golam iemeta Daniels Urbanovičs un Ričards Eglītis (2:3). Divas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts pat bija neizšķirts (4:4), bet tad uzvaras svaru kausu "Lekringa" pusē ar precīzu metienu nosvēra Emīls Dzalbs – cēsnieki uzvarēja ar 5:4.

Emīlam Dzalbam un Kevinam Šmita šajā mačā pa 3 (2+1) rezultativitātes punktiem, bet par labāko spēlētāju Cēsu komandā tika atzīts Pēteris Trekše, kurš izcēlās ar vienu piespēli. Labākā spēlētāja balvu laukuma saimnieku sastāvā saņēma Ričards Eglītis, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija rezultatīvākais. Lai arī valmierieši piedzīvoja zaudējumu, turnīra tabulā viņi tomēr saglabāja 8.vietu, jo arī viņu sekotājai "Ķekavai" regulārā turnīra pēdējā mačā tikt pie punktiem neizdevās. "Valmiera" ceturtdaļfinālā cīnīsies ar pašreizējiem čempioniem ulbrokiešiem. Cēsu "Lekrings" turnīra tabulā ieņēma 3.vietu, pretiniekos iegūstot liepājniekus.

"Rubene" ar "Pārgauju" tiek galā tikai bullīšos

"Rubene" Kocēnu sporta namā uzņēma Stalbes "Pārgauju", ko turnīra pirmā apļa spēlē viesos bija sakāvusi ar 8:3. Šīvakara mača rezultātu jau 1.minūtē atklāja kocēnietis Ingars Matisons (1:0), bet 8.minūtē ar vārtu guvumu atbildēja stalbietis Mārtiņš Rajeckis – 1:1. Neizšķirts uz rezultātu tablo bija gan pēc otrās trešdaļas (3:3), gan arī pēc 60 aizvadītām spēles minūtēm – 4:4. Pagarinājums aizritēja bez vārtu guvuma, bet pēcspēles metienu sērijā pārāki izrādījās laukuma saimnieki, kuru labā izšķirošo "bullīti" realizēja Matīss Celms – 5:4.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Ričardu Salacieti, kurš atvairīja 29 no 33 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar diviem vārtu guvumiem bija Ingars Matisons. Labākā spēlētāja balvu Stalbes komandā saņēma Edgars Puriņš, kuram 3 (2+1) punkti. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Mārtiņš Rajeckis un Emīls Šūmanis. Kocēnu "Rubene" regulāro turnīru noslēdza 5.vietā un ceturtdaļfinālā tiksies ar komandu "Talsu NSS/Krauzers", bet "Pārgauja", kam 7.vieta, spēkosies ar "Lielvārdi/Fat Pipe".

"Talsu NSS/Krauzers" regulārā turnīra finišā sagādā zaudējumu čempioniem

"Talsu NSS/Krauzers" bija pēdējā komanda, kas vēl varēja apdraudēt "Betsafe Oxdog Ulbrokas" uzvaru regulārajā čempionātā, bet priekšpēdējā kārtā talsinieki viesos zaudēja Cēsu "Lekringam". Šovakar Talsu komanda ulbrokiešus uzņēma savā laukumā, cerot revanšēties par pirmajā aplī piedzīvoto smago zaudējumu (4:9). Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – 1:0, pieredzējušais Atis Blinds vadībā izvirzīja viesus. Otrās trešdaļas sākumā divus vārtus pēc kārtas guva talsinieks Toms Bitmanis (2:1), bet pirms pēdējā perioda uz rezultātu tablo bija līdzsvars – 2:2. Līdz pēdējās trešdaļas vidum Ulbrokas komandai izdevās iegūt divu vārtu handikapu (4:2), bet atlikušajā laikā Talsu komanda rezultātu izlīdzināja (4:4). Papildlaiks pagāja bez vārtu guvuma, bet pēcspēles metienos triumfēja laukuma saimnieki - 5:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Jānis Ragovskis, kura kontā 2 (1+1) rezultativitātes punkti. Viņa komandas biedram Tomam Bitmanim divi goli. Par labāko starp ulbrokiešiem atzina Ati Blindu, kuram arī 2 (1+1) punkti. Uilbrokas komandā tieši tikpat punktu arī Edžum Ceriņam un Kasparam Šķēlam. Ulbrokas komanda kā regulārā turnīra uzvarētāja izslēgšanas spēļu pārī sev dabūja 8.vietas īpašnieci "Valmieru", bet "Talsu NSS/Krauzers", kas ierindojās 4.vietā, ceturtdaļfinālā spēkosies ar Kocēnu "Rubeni".

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...