Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Mogo-RTU/Rockets" viesos sagrauj līderi "Lielvārdi"

"Mogo-RTU/Rockets" viesos sagrauj līderi "Lielvārdi"
"Mogo-RTU/Rockets"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šosezon pirmo zaudējumu pamatlaikā, turklāt ļoti smagu, piedzīvojusi ELVI florbola līgas vīriešiem uzvarētāja "Lielvārde", kas šovakar savā laukumā ar 4:10 atzina Rīgas "Mogo-RTU/Rockets" pārākumu. Citās spēlēs Cēsu "Lekrings" savā laukumā tikai ar 6:5 uzvarēja "Talsus/Krauzeru", bet Kocēni "Rubene" Liepājā ar 8:5 pieveica "Kuršus".

"Lielvārde" pirmo reizi šosezon zaudē pamatlaikā

"Lielvārde" jau piecas spēles pirms regulārā turnīra beigām nodrošināja sev 1.vietu, bet Rīgas "Mogo-RTU/Rockets", kas aizvada savu ne stabilāko sezonu, katrs izcīnītais punkts ir no svara. Tas gan nenozīmē, ka lielvārdiešu savu skatītāju priekšā bija gatavi zaudēt, tomēr jau no pirmajām minūtēm motivētāki izskatījās viesi, kas jau 5.minūtē pēc Miķeļa Dravnieka un Jāņa Boroduškas metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Drīz gan lielvārdietis Toms Akmeņlauks realizēja savas komandas skaitlisko vairākumu, panākdams 1:2, tā noslēdzās pirmais periods. Otro trešdaļu lieliski sāka viesi, kuri iemeta četrus vārtus pēc kārtas, iegūdami vērā ņemamu pārsvaru - 6:1. Ejot otrajā pārtraukumā, "Mogo-RTU/Rockets" florbolistiem bija četru vārtu handikaps (6:2), bet pēdējā periodā viņi savu pārsvaru palielināja vēl par diviem goliem, izcīnīdami ļoti pārliecinošu uzvaru ar 10:4. Jāuzsver, ka lielvārdiešiem tas šosezon bija tikai pirmais zaudējums, kas piedzīvots jau pamatlaikā.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Indriķis Siliņš, kurš atvairīja 17 no 21 pretinieku metiena. Rezultatīvākais viņa komandā ar 4 (1+3) punktiem bija Gvido Lauga, 3 (1+2) punktus guva Andris Blumbahs, bet pa diviem goliem iemeta Edijs Hammers, Jānis Boroduška un Miķelis Dravnieks. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Pēteri Freimani, kurš pēc traumas izārstēšanas atgriezies komandā un protokolā atzīmējās ar vārtu guvumu. Rezultatīvākais ar trim piespēlēm bija Kārlis Vitkovskis. "Mogo-RTU/Rockets" pēc šīs uzvaras ar 37 punktiem joprojām ieņem 5.vietu.

Čempioniem nepārliecinošs panākums pret "Talsiem/Krauzeru"

Čempione "Lekrings" šovakar savā laukumā tikās ar "Talsu/Krauzera" florbolistiem, kuri turpina izmisīgu cīņu par kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm. Cēsnieks Pēteris Trekše jau 3.minūtē atklāja spēles rezultātu (1:0), bet pēc dažām sekundēm ar rezultatīvu metienu atbildēja talsenieks Mārtiņš Lapsiņš - 1:1. Arī pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts - 3:3. Ļoti rezultatīva cīņa turpinājās līdz otrās trešdaļas vidum, kad rezultāts jau kārtējo reizi kļuva neizšķirts (5:5). 35.minūtē cēsniekus vadībā ar 6:5 izvirzīja Gints Bērtulis. Grūti bija iedomāties, ka atlikušajās gandrīz 25 minūtēs neviena no komandām netiks pie vārtu guvuma. Tomēr tā notika un cēsnieki varēja priecāties par smagi nākušu uzvaru ar 6:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā nopelnīja Kārlis Bulmeistars, kuram šajā mačā divas rezultatīvas piespēles. Tieši tāds pats sniegums arī Andrim Rajeckim, Toms Rīsmanis savāca 2 (1+1) punktu, bet Gints Bērtulis izcēlās ar diviem goliem. Par labāko starp talseniekiem atzina Krišu Treimani, kuram 2 (1+1) punkti, divi goli Mārtiņa Lapsiņa kontā. "Lekringam" pēc šīs uzvaras ir 40 punktu, kas turnīra tabulā ļāva pakāpties uz 2.vietu. Par cēsnieku uzvaru priecājās arī FK "Rīga", kas nu oficiāli iekļuvusi starp tām komandām, kas piedalīsies izslēgšanas spēļu turnīrā. Līdz ar to šobrīd nav zināma vēl tikai viena "play-off" dalībniece.

"Rubene" Liepājā pagarina uzvaru sēriju

Kocēnu "Rubene", kas varēja palepoties ar piecu uzvaru sēriju, šovakar viesojās pie Liepājas "Kuršiem", kuri joprojām cīnās par kvalificēšanos izslēgšanas spēļu turnīram. Pirmo 11 minūšu laikā abas komandas apmainījās vārtu guvumiem - uz mājinieka Kaspara Klamera rezultatīvo metienu ar to pašu atbildēja kocēnietis Atis Stepāns - 1:1. Tieši tāds rezultāts bija arī pēc pirmā perioda, bet otrās trešdaļas laikā vadībā ar 4:1 izvirzījās "Rubene". Pēdējā periodā "Kurši" guva veselus četrus vārtus, bet viesi atbildēja tieši ar to pašu un varēja svinēt uzvaru ar 8:5.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina vārtsargu Āri Aldiņu, kurš atvairīja 26 pretinieku metienus. Rezultatīvākais viņa komandā ar četriem goliem bija Ingars Matisons, 3 (2+1) punkti Gata Akūlova kontā. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Edgars Freimanis, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Divus golus iemeta Gints Siliņš, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Rolands Kovaļevskis un Ričards Dēvits. "Rubenei" pēc šī panākuma 36 punkti un joprojām 6.vieta.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".