Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Gada izskaņā florbola saldais ēdiens

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Gada izskaņā florbola saldais ēdiens
Abu komandu pirmajā sezonas duelī čempioni netika galā ar Niku Blumfeldu
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Šodien ar trim spēlēm tiks likts punkts cīņā par punktiem Elvi florbola līgā 2018. gadā, izšķirošās cīņas atliekot jau uz 2019. gada pirmajiem mēnešiem. Šovakar centrālā spēle tiks izspēlēta Ulbrokā.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Rubene" pulksten 18:00 Talsos un Youtube.com
Talsu komanda piedzīvojusi neveiksmes piecās no pēdējām sešām spēlēm, kas viņus ar 17 punktiem atvirzījis uz septīto vietu. Tikai par punktu mazāk ir astotajai un devītajai vietai, līdz ar to kurzemniekiem ir ievērojami jāuzlabo savu sniegumu, lai neizkristu no izslēgšanas spēļu zonas. Pēdējā aizvadītajā mačā Liepājā pret vietējiem "Kurši/Ekovalis" pēc divām trešdaļām nekas neliecināja par tuvojošām briesmām, jo talsinieki bija komfortablā vadībā ar 4:0. Taču pēc pārtraukuma nebija nospēlētas pat trīs minūtes, kad no pārsvara bija palicis tikai viens vārtu guvums. Arī to neizdevās nosargāt, vēlāk piedzīvojot neveiksmi papildlaikā. Divus vārtus guva Matīss Fogelis, bet labākā spēlētāja balva tika vārtsargam Valteram Kasjaņenko. Tikmēr komandas līderis Toms Bitmanis (15+7) atzīmējās vien ar divām soda minūtēm.

"Rubene" joprojām spēlē pārliecinoši, pēc ļoti negaidītās neveiksmes savā laukumā pirmspēdējā vietā esošajiem Bauskas florbolistiem, komanda atkārtoti prata pieveikt valsts čempionus no Ulbrokas – 5:3. Līdz ar to divās spēlēs šajā sezonā ulbrokieši Kocēnu kluba vārtsargu kopumā pārspēja vien piecas reizes. Jāpiezīmē, ka Ulbrokas komandai izdevās apturēt "Rubenes" līderi Reini Mirkšu (27+12), kuram tikai viena rezultatīva piespēle un nerealizēts soda metiens cīņas izskaņā. Tikmēr pa diviem vārtiem guva Reiņa tuvākie sekotāji Atis Stepāns (18+12) un Ritvars Bērziņš (11+7).

Aizraujoša izvērtās abu komandu savstarpējā spēle Kocēnos, kad mājinieki ātri ieguva divu vārtu pārsvaru, taču spēles izskaņā bija spiesti glābties no neveiksmes, kad Mirkšs piecas sekundes pirms finālsvilpes panāca 5:5. Papildlaikā mājinieki ieguva tiesības spēlēt vairākumā un Stepāns guva uzvaras vārtus. Mirkšs ar diviem vārtiem un divām piespēlēm bija labākais uzvarētāju rindās, bet viesiem par rezultatīvāko un labāko kļuva Jānis Ragovskis, kuram divi vārti un viena piespēle.

"Bauska" – "FBK Valmiera" pulksten 18:00 Bauskā
Ar izcīnītajiem septiņiem punktiem "Bauska" atrodas stabilā pirmspēdējā vietā turnīra tabulā ar maz iespējām tikt augstāk, taču par nokrišanu uz pēdējo vietu arī nav jāuztraucas. Jāpiezīmē, ka četri no septiņiem punktiem izcīnīti pēdējās divās spēlēs pret turnīra tabulas divām vadošajām komandām, vispirms uzvarot Kocēnos, bet pēc tam pēdējās sekundēs izraujot punktu Lielvārdē, kur tika zaudēts pēcspēles metienos ar 6:7. Par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Reinis Kirilko, bet otro apli rezultatīvi iesāka Kristers Tiltiņš, kuram divi vārti un viena piespēle. Komandas līderis Pēteris Zeltiņš (9+9) mačā asistēja ar divām rezultatīvām piespēlēm un nerealizētu pēcspēles metienu.

Pēdējās spēlēs savu sniegumu uzlabojuši arī "FBK Valmiera", kas uzvarējuši pēdējās četras cīņas, tajās nopelnot 12 no kopumā iespētajiem 16 punktiem. Tas komandai pašlaik dod astoto vietu, taču pakausī elpo "Lekrings". Zaudējums Bauskā nozīmētu cerību došanu arī baušķeniekiem uz brīnuma paveikšanu regulārās sezonas izskaņā. Valmierieši pamazām atgriežas optimālajā sastāvā, turklāt pēdējā uzvarētajā spēlē pret "Pārgauju" labu sniegumu vārtos savā pirmajā sezonas spēlē nodemonstrēja vārtsargs Kārlis Pops. Uzbrukumā lielisks ar trim piespēlēm bija Aigars Belasovs, bet komandas līderis Arnijs Kuratņiks (9+13) atzīmējās ar vienu precīzu metienu un vienu rezultatīvu piespēli.

Pērn baušķenieki sezonas sākumā izcīnīja gana pārsteidzošu uzvaru Valmierā, bet šoreiz Valmierā līdzvērtīga spēle bija vien 22 minūtes (2:2). Līdz otrā perioda beigām mājinieki bija iekrājuši jau 8:2 vadību, ko trešajā periodā vēl vairāk palielināja, lai nedaudz nomierinātos cīņas izskaņā, uzvarot ar 11:6. Mājiniekiem trīs vārtus guva Gatis Liepiņš, bet par labāko tika atzīts aizsargs Edvards Kažmers, kuram viena piespēle. Baušķeniekiem divus punktus nopelnīja Zeltiņš un Gints Velmunskis, bet labākā spēlētāja balva vienus vārtus guvušajam Mārim Akmentiņam.

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 19:00 Ulbrokā un Sportacentrs.com
Neapšaubāmi šīs dienas un atlikušā gada centrālā spēle tiks izspēlēta Ulbrokā, kur savā starpā tiksies pēdējo gadu titulētākās komandas. Ulbrokas komanda pēdējās trijās spēlēs nav spējusi tikt pie panākuma spēles pamatlaikā, jo Liepājā un Cēsīs uzvaras tika izcīnītas vien pēcspēles "bullīšos", bet no Kocēniem nācās atgriezties ar 3:5 zaudējumu. Tā rezultātā komanda ar 23 punktiem 12 spēlēs atkāpusies uz trešo vietu. Šodien uzvaras gadījumā izdodos apsteigt Lielvārdes vienību un, iespējams, arī "Rubeni", taču čempioniem jebkurā gadījumā būs par vienu aizvadīto cīņu vairāk. Pēdējā spēlē rezultatīvākais bija Edžus Ceriņš, kuram divas piespēles, bet cits valstsvienības uzbrucējs Rolands Kovaļevskis, kurš ir komandas rezultatīvākais spēlētājs (16+13) atzīmējās ar vienu precīzu metienu.

Pārāk spoži pēdējās cīņās nav klājies arī Lielvārdes vienībai, kas vispirms savā laukumā zaudēja "Pārgaujai", bet pēc tam nespēja nosargāt trīs punktu uzvaru pār "Bausku". Uzvara "bullīšos" gan "vardēm" ar 25 punktiem ļāvusi saglabāt līderpozīcijas turnīra tabulā. Pret baušķeniekiem neviens no florbolistiem neguva vairāk par diviem punktiem, komandas līderim Tomam Akmeņlaukam (15+16) atzīmējoties ar vienu precīzu metienu un vienu rezultatīvu piespēli. Tikmēr labākā spēlētāja balva aizsargam Marisam Giņko, kurš tika pie sava pirmā rezultatīvā metiena sezonā.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Lielvārdē laukuma saimnieki visu cīņu kontrolēja spēles gaitu, bet izšķirošais brīdis bija trešās trešdaļas vidū, kad trīs minūšu laikā Niks Blumfelds izcēlās ar trim rezultatīviem metieniem, kas beigās nodrošināja gana pārliecinošu 9:5 uzvaru. Blumfeldam tajā spēlē arī viena rezultatīva piespēle, bet par labāko atzina Sandri Virsnīti, kuram divas piespēles un precīzs metiens tukšos vārtos cīņas izskaņā. Viesiem neviens no florbolistiem netika pie vairāk kā viena punkta, bet par labāko atzina jauno Matīsu Teperu, kurš tika pie pirmā vārtu guvuma virslīgā.