Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni sakauj "Lielvārdi/Fat Pipe" un atņem tai līderes godu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Čempioni sakauj "Lielvārdi/Fat Pipe" un atņem tai līderes godu
"Betsafe Oxdog Ulbroka". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Jauno gadu ELVI florbola līgas vīriešiem līderes godā sagaidīs pašreizējā čempione "Betsafe Oxdog Ulbroka", kas šovakar savā laukumā ar 9:3 sagrāva līdzšinējo pirmās vietas īpašnieci "Lielvārdi/Fat Pipe". Uzvarētāju rindās ar 5 (3+2) punktiem izcēlās Rolands Kovaļevskis. Citās spēlēs "Bauska" savā laukumā ar 8:5 pieveica "Valmieru", bet "Talsu NSS/Krauzers" ar 4:3 pārspēja Kocēnu "Rubeni".

Čempione "Betsafe Oxdog Ulbroka" ar lielvārdiešiem šosezon tikās jau otro reizi. Pirmajā mačā, kas notika Lielvārdē, ar 9:5 uzvarēja "Lielvārde/Fat Pipe". Šovakar jau no pirmajām cīņas minūtēm bija redzams, ka ulbrokieši nopietni noskaņojušies revanšēties. 5.minūtē spēles rezultātu atklāja Emīls Birķis (1:0), bet pēc tam divus golus iemeta Rolands Kovaļevskis, bet vienu – Kaspars Šķēls, izvirzot mājiniekus vadībā ar 4:0. Tikai 18.minūtē lielvārdiešu nulli uz rezultātu tablo nodzēsa Juris Sandis Jēgers – 1:4. Pēc otrās trešdaļas ulbrokiešiem bija jau četru vārtu pārsvars (6:2). Arī pēdējā periodā viesiem neizdevās lauzt spēles gaitu, tāpēc Ulbrokas komanda varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 9:3.

Balvu kā labākais spēlētājs uzvarētāju sastāvā saņēma vārtsargs Emīls Ērglis, kurš tika galā ar 20 no 23 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 5 (3+2) punktiem bija Rolands Kovaļevskis, daudz neatpalika arī Kaspars Šķēls, kuram 4 (3+1) punkti. Trīs rezultatīvas piespēles Edžus Ceriņa kontā, bet Kristeram Eglītim 2 (1+1) punkti. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Niku Blumfeldu, kurš ar rezultativitāti nezicēlās, 2 (1+1) punkti Jurim Gribustam. Ulbrokas komanda pēc šīs uzvaras ar 26 punktiem kļiuva par turnīra līderi, lielvārdiešiem joprojām 25 punkti, bet tagad jau vairs tikai vicelīderu gods.

"Talsu NSS/Krauzers" savā laukumā pieveic "Rubeni"

Turnīra pirmā apļa duelī starp "Rubeni" un "Talsu NSS/Krauzeru", kas notika Kocēnos, uzvaru papildlaikā ar 6:5 svinēja laukuma saimnieki. Arī šovakar tieši kocēnieši bija tie, kas Andra Jēkabsona personā 13.minūtē atklāja rezultātu – 1:0. Jau 15.minūtēs sākumā talsinieks Emīls Krūmiņš atjaunoja neizšķirtu (1:1), ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. Arī pēc otrās trešdaļas uz rezultātu tablo bija līdzsvars – 2:2. Pēdējā periodā mājiniekiem izdevās izvirzīties vadībā ar 4:2, bet viesi paspēja atspēlēt tikai vienus vārtus. Svarīgu uzvaru ar 4:3 svinēja Talsu komanda.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Valters Kasjaņenko, kurš tika galā ar 18 no 21 pretinieku metiena. Rezultatīvākais starp talsiniekiem ar divām piespēlēm bija Toms Bitmanis. Kocēnu komandas labā 3 (2+1) punktus guva līgas rezultatīvākais spēlētājs Reinis Mirkšs. Talsu komanda pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ar 20 punktiem pakāpās uz 6.vietu. "Rubene" neizmantoja iespēju kļūt par līgas līderi, tāpēc ar 24 punktiem atkāpās uz trešo pozīciju.

"Bauska" atņem punktus arī "Valmierai"

"Bauska" sezonu sāka ar uzvaru pār "Ogres Vilkiem", bet pēc tam piedzīvoja astoņus zaudējumus pēc kārtas, tostarp ar "Valmierai" (6:11). Tomēr vecā gada pēdējās spēlēs baušķenieki rāda pavisam citu cīņassparu – viesos ar 6:5 tika pārspēta vicelīdere "Rubene", bet līderei "Lielvārdei/Fat Pipe" atņemts punkts, piekāpjoties tikai pēcspēles metienos – 6:7. Šovakar Bauskas komanda savā laukumā uzņēma pašreizējo vicečempioni "Valmieru". Nepilnu deviņu minūšu laikā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 3:0, divus vārtus guva Gints Velmunskis, bet vēl vienus – Valdis Vāvers. 14.minūtē ar vārtu guvumu izcēlās valmierietis Mārtiņš Broks – 1:3, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. Otrās trešdaļas sākumā viesiem izdevās panākt izlīdzinājumu - (3:3), bet pēc tam četrus vārtus pēc kārtas guva Bauskas komanda – 7:3. Pēdējā periodā baušķeniekiem savu pārsvaru izdevās nosargāt un svinēt uzvaru ar 8:5.

Labākā spēlētāja godā uzvarētāju rindās tika vārtsargs Reinis Kirilko, kurš atvairīja 34 no 39 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā ar 3 (2+1) punktiem katram bija Gints Velmunskis un Pēteris Zeltiņš. Divus golus iemeta Kristers Tiltiņš, bet 2 (1+1) punkti Valda Vāvera kontā. Par labāko starp valmieriešiem atzina vienu vārtu autoru Edvardu Voldemāru Kažmeru. 2 (1+1) punkti Aigara Belasova kontā, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Gatis Liepiņš. "Bauskai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā jau desmit punktu, bet joprojām 10.vieta. Valmieriešiem 16 punktu un 9.vieta.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...