Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ulbroka/FS Masters" pārtrauc zaudējumu sēriju, "Lekrings" atgūst vicelīderes godu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ulbroka/FS Masters" pārtrauc zaudējumu sēriju, "Lekrings" atgūst vicelīderes godu
"Ulbroka/FS Masters"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā tika aizvadītas piecas spēles. Pēc ilgāka pārtraukuma uzvaru guva "Ulbroka/FS Masters", kas ar 10:4 sakāva "Valmiera/ViA", bet uz turnīra tabulas otro rindiņu pakāpās Cēsu "Lekrings", kas ar 12:5 uzvarēja "Ķekavas Bulldogs". Vēl Kocēnu "Rubene" ar 8:2 uzvarēja "Talsi/Triobet", "Ķekava" ar 7:6 pārspēja Stalbes "Pārgauju", kā arī "Bauska" ar 9:5 pieveica Liepājas "Kuršus".

"Ulbroka/FS Masters" florbolisti šosezon cīnās katrā spēlē, tomēr pēdējā pat nepilna mēneša laikā bija piedzīvojuši sešus zaudējumus pēc kārtas, beidzamo – tikai vakar viesos pret "Lielvārdi" (4:6). Šodien, savā laukumā tiekoties ar "Valmiera/ViA", ulbrokieši pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 1:0, pēc otrās trešdaļas savu minimālo pārsvaru viņi bija saglabājuši (4:3), bet pēdējā periodā "Ulbroka/FS Masters" guva vēl sešus vārtus, kamēr viesi spēja atbildēt ar tikai vienu precīzu raidījumu – 10:4.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 5 (3+2) punktiem bija Pēteris Freimanis, Edžus Ceriņš un Rolands Peļņa guva pa 3 (1+2) punktiem, bet par labāko spēlētāju tika atzīts divu vārtu autors Ričards Gruziņš. "Valmiera/ViA" rindās labākā tituls tika Kārlim Dedumietim, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās, bet viņa komandas biedram Aigaram Belasovam 2 (1+1) punkti. "Ulbroka/FS Masters" tā bija piektā uzvara čempionāta, ulbrokieši ar 15 punktiem turnīra tabulā pakāpās uz 11.vietu.

Cēsnieki, dodoties uz spēli ar vienu no Virslīgas pastarītēm "Ķekavas Bulldogs", noteikti zināja, ka uzvara ar vismaz piecu vārtu pārsvaru ļaus viņiem turnīra tabulā apsteigt ne vien Kocēnu "Rubeni", bet arī "Lielvārdi", turnīra tabulā pakāpjoties uz godpilno otro rindiņu. Savu vārtu drošību šajā mačā cēsnieki uzticēja pieredzējušajam Jānim Sīkam, toties ķekavieši vārtos lika Virslīgas debitantu – 16 gadus veco Sandi Venēvicu. Pirmajā periodā viesi ieguva tikai vienu vārtu handikapu (2:1), toties jau otrajā plānu izpildīja ar uzviju – 8:1. Pēdējā trešdaļa tika aizvadīta abpusēji rezultatīvā cīņā, pēc kura "Lekrings" varēja svinēt uzvaru ar sev patīkamu vārtu starpību – 12:5.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Jānis Rajeckis, kuram 4 (2+2) punkti. Rezultatīvāks par viņu bija vecākais brālis Mārtiņš Rajeckis ar 5 (1+4) punktiem, bet pa trim punktiem savāca Andris Malkavs, Gints Bērtulis, Dāvis Vilders un Aleksandrs Abramovs. Par labāko "Ķekavas Bulldogs" sastāvā atzina vārtsargu Sandi Venēvicu, kurš atvairīja 31 no 43 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Nils Meļķis ar 3 (2+1) punktiem, kā arī Rūdolfs Blūms un Uģis Rapa – pa 2 (1+1) punktiem.

Lieliska izdevība atklāt Talsos notikušās spēles rezultātu bija mājiniekiem, taču Krišam Treimanim neizdevās realizēt 5.minūtē uz "Rubenes" vārtiem piespriesto soda metienu – 0:0. Toties viesi nekautrējās izmantot savas vārtu gūšanas iespējas – pēc pirmā perioda kocēnieši atradās vadībā ar 3:0, pēc otrā – ar 5:0. Tikai pēdējā periodā "Talsi/Triobet" florbolistiem izdevās divas reizes pārspēt Kocēnu komandas vārtsargu, bet "Rubene" atbildēja ar vēl trim metieniem un varēja svinēt uzvaru ar 8:2.

Par labāko spēlētāju starp kocēniešiem tika atzīts vārtsargs Āris Aldiņš, kurš atvairīja 31 no 33 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie "Rubenes" rindās bija Ivars Jēkabsons ar 3 (1+2) punktiem. Pa diviem punktiem guva Atis Stepāns, Leo Lapiņš, Ingars Matisons un Uģis Karasevs. Talsu komandas labā 2 (1+1) punktus guva Daneks Balodis, kuram arī labākā spēlētāja gods.

Stalbes "Pārgauja", lai arī šosezon ar labiem rezultātiem nespīd, vismaz savā laukumā spēlē arvien labāk. To šodien uz savas ādas izjuta "Ķekavas" florbolisti, kuri 17.minūtē bija nonākuši zaudētāju lomā ar 1:4. Pēc pirmā perioda stalbiešiem divu vārtu handikaps – 4:2. Otrajā trešdaļā viesiem izdevās panākt izlīdzinājumu (5:5), bet pēdējā perioda sākumā Rolands Jānelsiņš ar precīzu metienu vadībā vēlreiz izvirzīja "Pārgauju" – 6:5. Atlikušajā laikā vārtus guva tikai "Ķekava" – 45.minūtē Aivis Hammers panāca neizšķirtu (6:6), bet 52.minūtē viņš uzvaras vārtu guvumā pārvērta Ginta Klēģera piespēli – 7:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Gints Klēģers, kuram 5 (3+2) punkti, bet ar "hat-trick" izcēlās Aivis Hammers. Par labāko "Pārgaujas" sastāvā atzina Paulu Erenbotu, bet rezultatīvākais ar 4 (3+1) punktiem bija Lauris Ābols.

"Bauska" savu aizejošā gada pēdējo spēli sāka ar diviem beaztbildes vārtiem pirmajā periodā – 2:0. Otrās trešdaļas sākumā baušķenieki panāca jau 3:0, bet tad ar diviem precīziem raidījumiem atbildēja Liepājas "Kurši" – 2:3. Pēc otrā perioda 4:2, bet pēdējā trešdaļā laukuma saimnieki guva vēl piecus vārtus, kamēr liepājnieki spēja atbildēt ar tikai diviem rezultatīviem metieniem – 9:5.

Rezultatīvākais Bauskas komandā ar 4 (2+2) punktiem bija Rolands Kovaļevskis, kurš tika atzīts arī par labāko spēlētāju. Ar "hat-trick" izcēlās Pēteris Zeltiņš, 3 (1+2) punkti Valdim Vāveram, bet divus vārtus guva Rihards Mallons. Par labāko starp liepājniekiem atzina Ivo Popovu, kura kontā viena piespēle, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Mārtiņš Vējš. "Bauskai" šis panākums ar 34 punktiem turnīra tabulā ļāva pakāpties uz 6.vietu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2013-12-22 23:11, pirms 10 gadiem
ļoti jauki ,gaidiju šo pārliecinošo uzvaru