Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Čempioni lūkos izcīnīt "acīti"

Čempioni lūkos izcīnīt "acīti"
Lielvārdē Ulbrokas florbolisti piedzīvoja neveiksmi, bet savā laukumā nav zaudējuši jau pusotru gadu
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Elvi florbola līgā šodien ieplānota tikai viena spēlē, kurā valsts čempionvienība "Betsafe Oxdog Ulbroka" uzņems aizvadītā čempionāta ceturto stiprāko klubu Kocēnu "Rubeni".

Brīdī, kad florbola sezonā aizvadīts ļoti neliels spēļu skaits, punktus zaudējušas 10 no 11 čempionāta komandām. Starp tām ir arī abas vienības, kas šodien dosies laukumā. "Betsafe Oxdog Ulbroka" turnīra ievadā trešajā periodā tika pie gana komfortabla panākuma pār "FBK Valmiera", bet pēc tam tieši noslēdzošais spēles posms bija liktenīgs Lielvārdē, kur nācās piedzīvot pirmo neveiksmi. Līdz ar to tabulā čempioni ar trim punktiem divās spēlēs pašlaik atrodas ceturtajā pozīcijā. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar pieciem punktiem ir Rolands Kovaļevskis, bet pārējie nav tikuši pie vairāk kā trim punktiem. Komandas pieteikumā parādījies jaunais uzbrucējs Daniels Anis, kā arī Eduards Stūre, kurš atgriezies no spēlēšanas Dānijas spēcīgākajā līgā.

Ulbrokas vienība turpina fantastisko sēriju, cīnoties savā laukumā, kur komanda uzvarējusi jau 20 spēlēs pēc kārtas. ŠĪ panākumu sērija aizsākās 2017. gada 19. martā un kopš tā laika vienība nav zaudējusi ne reizes, uzvarot visas cīņas mājas arēnā aizvadītajā sezonā, šo sēriju pagarinot arī mačā pret "FBK Valmiera". Spēlē pret "Rubeni" čempioni var turpināt šo sēriju.

Ņemot vērā, ka "Rubene" no Ulbrokas ar zaudējumu kabatā devusies jau pēdējās sešās cīņās, tas nebūt nav nereāls scenārijs. Pērn komandas regulārajā sezonā dalīja panākumus uz pusēm, "Rubenei" savā laukumā esot pārākai ar 7:6 papildlaikā, bet mēnesi vēlāk ulbrokieši savā arēnā revanšējās ar 7:3. Sezonas izskaņā sekoja cīņas pusfināla sērijā, kurā "Betsafe/Ulbroka" bija pārāka ar 4:2 (7:6, 9:6, 2:7, 6:5, 11:7), iekļūstot finālā, bet "Rubene" vēlāk palika bez medaļām, čempionātu noslēdzot ceturtajā vietā.

Gana ierasta parādība, ka "Rubene" sezonas ievadā nerāda pārliecinošāko sniegumu. Turnīra pirmajā spēlē komanda viesos vāji darbojās aizsardzībā un pat ar astoņiem precīziem metieniem izrādījās stipri par maz, lai atņemtu punktus liepājniekiem (8:11). Pagājušajā nedēļas nogalē pieredzējušais Ivars Jēkabsons ar filigrānu piespēli pašā mača izskaņā atrada nepiesegto Reini Mirkšu, kuram atlika trāpīt. Trāpīja un "Rubene" izglābās no otrā zaudējuma, ievedot spēli pret "Talsu NSS/Krauzers" papildlaikā, kurā vēlāk arī uzvarēja. Komandai ir trīs uzbrukuma līderi (Atis Stepāns, Reinis Mirkšs un Ingars Matisons), kuri trijatā nopelnījuši jau 22 punktus un guvuši 13 no 14 vārtiem. Lai būtu sekmīgs turpinājums, pienesums nepieciešams arī no pārējiem florbolistiem.

Spēles sākums šovakar pulksten 19:00 un mačs tiks translēts arī Sportacentrs.com televīzijā.


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".