Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Florbolistiem jāsadala pēdējie punkti

Florbolistiem jāsadala pēdējie punkti
Valmieras florbolisti līdz pēdējai spēļu kārtai ir paši savas laimes noteicēji
Foto: Floorball.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola līgā pulksten 18:00 tiks uzsāktas uzreiz sešas spēles, lai visas 12 komandas aizvadītu pēdējo spēli regulārajā sezonā un jau nākamajā nedēļas nogalē uzsāktu cīņas izslēgšanas turnīrā.

"FBK Valmiera" – "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" pulksten 18:00 Ulbrokā

Laukuma saimnieki nedēļas vidū ļoti pārliecinoši tika galā ar Stalbes "Pārgauju", tādējādi ar 32 punktiem pakāpjoties uz astoto vietu, ārpus labāko astotnieku izstumjot "Irlava/Avant" vienību. Līdz ar to viss ir pašu valmieriešu rokās, lai otro sezonu pēc kārtas kā caur adatas aci ielauztos izslēgšanas spēļu turnīrā. Lai viss būtu droši un nebūtu jāskatās konkurentu spēļu rezultātus, nepieciešams 60 minūšu laikā pieveikt vienu no pēdējo laiku titulētākajām komandām "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", kas pērn izcīnīja otro vietu, bet vēl pirms gada tieši valmieriešus apspēlēja galvenajā finālā. Pret Stalbes komandu ar 6 (3+3) punktiem izcēlās Mārtiņš Broks, bet par labāko atzina vienus vārtus guvušo Māri Riekstiņu.

Tikpat pārliecinoši pie uzvaras pēdējā kārtā tika arī Ulbrokas komanda, kas mājas mačā neatstāja nekādas cerības "Irlava/Avant" vienībai, to sagraujot ar 9:2, turklāt pirmos vārtus viesi guv vien astoņas minūtes pirms mača beigām, realizējot soda metienu. Ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Atis Blinds, bet par labāko atzina vienus vārtus guvušo Kristeru Eglīti. Tabulā Ulbrokas komanda ar 45 punktiem atrodas otrajā pozīcijā, bez cerībām pakāpties augstāk. Zaudējuma gadījumā komanda var atkāpties uz trešo pozīciju, taču sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā viņiem neviens nevar atņemt.

Savā laukumā Ulbrokas komanda valmieriešus apspēlēja pietiekami pārliecinoši, jo "FBK Valmiera" pie pirmajiem vārtiem tika vien 45. minūtē. Konkurenti gan tobrīd bija panākuši vien 3:0 vadību, bet visā spēlē uzvarēja ar 7:2. Atis Blinds ar diviem vārtu guvumiem bija labākais savā komandā, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Daniels Anis. Valmieras komandā rezultatīvākais bija Broks, kuram vārtu guvums un viena piespēle, bet par labāko atzina Ralfu Matīsu Balodi, kurš pie punktiem netika.

"Lielvārde/FatPipe" – "Ķekava" pulksten 18:00 Lielvārdē

Pašreizējie čempioni uzvarējuši četras pēdējās spēlēs, ar 43 punktiem pakāpjoties uz trešo vietu tabulā, turklāt saglabājot labas perspektīvas arī uz otro vietu. Pēdējā spēlē mājās pret Ogres komandu nopietnas problēmas neradās, lai gan uz mirkli čempioni atslābinājās, kas noveda pie divu ātru vārtu zaudējuma. Mačam beidzoties, Lielvārde varēja gavilēt par 14:4 uzvaru. Sandis Mihailovskis atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un divām piespēlēm, bet labākais bija Juris Gribusts, kuram četri precīzi metieni.

Ķekavas komanda aizvadījusi vairākas līdzvērtīgas cīņas pēdējo nedēļu laikā, taču bieži vien rezultāts izrādījās negatīvs, līdz ar to ar 23 punktiem komanda atrodas desmitajā vietā, ar deviņiem punktiem atpaliekot no labāko astotnieka, bet par astoņiem no tuvākajiem konkurentiem. Līdz ar to "Ķekava" regulāro sezonu noslēgs desmitajā vietā, nākamajā nedēļas nogalē uzsākot pārspēle pret "Ogres vilkiem" cīņā par vietu Elvi florbola līgā arī nākamajā sezonā. Pēdējā mačā "Ķekava" pēc līdzvērtīga spēles ievada ielaida četrus vārtus pēc kārtas, ar 4:6 piekāpjoties "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka". Divus vārtus iemeta Arturs Narogs, bet labākā spēlētāja balva tika Evertam Emīlam Gertsonam, kurš palika bez punktu guvumiem.

Ļoti līdzīga un nerezultatīva izrādījās abu komandu pirmā cīņa, kurā no spēles tika gūti tikai divi vārti, otrā perioda vidū Gertsonam vadībā izvirzot "Ķekavu", bet sešas minūtes vēlāk Rūdis Žukelis panāca līdzsvaru. Lai gan jāspēlē bija vēl vairāk nekā 20 minūtes, skatītāji pie vārtu guvuma tā arī netika. Tāpat kā papildlaikā. Savukārt pēcspēles metienu sērijā mājiniekiem precīzi bija Kristaps Laugalis un Renāts Degins, kamēr viesi pie vārtu guvumiem tā arī netika. Līdz ar to "Ķekava" tika pie vērtīgas uzvaras ar 2:1. Uzvarētājiem par labāko atzina vārtsargu Jāni Bramani, kurš tika galā ar 20 metieniem no spēles, kā arī visiem pēcspēles metieniem. Viesu komandā par labāko tika nosaukts vienīgo vārtu autors Žukelis.

"Lekrings" – "Pārgauja" pulksten 18:00 Cēsīs

Cēsnieki vienīgie no vadošā astotnieka zina savu gala pozīciju, iepriekšējā mačā Ogrē ar 14:4 sagraujot vietējos "vilkus", tādējādi pirmo reizi pēc desmit gadu pārtraukuma uzvarot regulārās sezonas turnīrā. Jautājumus gan vairāk rada nevis uzvara Ogrē, bet gan nepārliecinošais sniegums mačā pret "Rubeni", kad viesi ļoti pārliecinoši izmantoja savas iespējas. Ogrē Roberts Zande guva vārtus un izdarīja trīs piespēles, bet vērtīgākā spēlētāja balvu ieguva Emīls Dzalbs, kuram vieni gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Neveiksmju joslā iekļuvuši Stalbes florbolisti, kuri zaudējuši pēdējās divas spēles, kā arī četras no pēdējām septiņām cīņām. Turklāt pasliktinājušies ne vien rezultāti laukumā, bet arī situācija ar spēlētāju resursu, vairākiem florbolistiem iedzīvojoties vairāk vai mazāk nopietnos savainojumos. Pašlaik "Pārgauja" ar 38 punktiem ieņem piekto vietu, taču tikpat punktu ir arī ceturtajā vietā esošajai "Rubenei" un Talsu komandai, kas ieņem sesto vietu. Ņemot vērā, ka abas tiešās konkurentes spēlēs savā starpā, skaidrs, ka viena no komandām vismaz kādu punktu zaudēs. Līdz ar to "Pārgauja" saglabā labas perspektīvas uz vietu labāko kvartetā, taču tad jātiek pie panākuma Cēsīs. Mačā pret "FBK Valmiera" līdzvērtīgas bija vien pirmās 20 minūtes, kuras Stalbes komanda zaudēja ar 2:3. Turpinājumā dominēja viena komanda, "Pārgaujai" kapitulējot ar 3:10.

Abu komandu pirmā savstarpējā spēle tika aizvadīta neitrālā laukumā Kocēnos, kur "Lekrings" trešā perioda ievadā bija vadībā ar 3:1, taču mača izskaņā nominālie mājinieki spēja atspēlēties, pēc tam ļoti garā pēcspēles metienu sērijā pie panākuma tika "Pārgauja". Par labākajiem abu komandu rindās atzina vārtsargus Dāvi Helmutu Zvejnieku un Markusu Plūdumu, kuri pārliecinoši darbojās gan spēles laikā, atvairot attiecīgi 33 un 32 metienus, gan arī pēcspēles metienu sērijā.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Rubene" pulksten 18:00 Talsos

Talsu vienība uzvarējusi pēdējās trīs spēles, tostarp pārvedot vērtīgus piecus punktus no pārējām divām Kurzemes pilsētām. Tā rezultātā komanda ne vien spējusi nodrošināt vietu labāko astotniekā, bet arī saglabājusi izredzes ielauzties vadošo komandu kvartetā. Pēdējā mačā "vilki" četras reizes nonāca minimālā deficītā Liepājā, taču allaž prata atspēlēties, pēdējo reizi mača pēdējā minūtē. Vēlāk sekojošajā pēcspēles metienu sērijā pārāki bija Talsu florbolisti, kā rezultātā viņi Liepājas komandu apsteidz par diviem punktiem. Liepājā par labāko atzina divus vārtus guvušo Andreju Šķerbergu.

"Rubenes" vienība iepriekšējā kārtā pakoķitēja ar savu rekordu grāmatu, ar rezultātu 14:0 saplosot "Bausku". Komandas visu laiku pārliecinošākā uzvara ir datēja ar 18:0 uzvaru. Pa četriem punktiem šajā mačā iekrāja Arnijs Kuratņiks un Dāvis Zēmelis, kurš arī tika atzīts par labāko komandā. Vietu vārtos uz pusēm dalīja Ričards Salacietis un Klaids Maļcevs, abiem paliekot nepārspētiem. Tabulā "Rubene" ar 38 punktiem pašlaik ieņem ceturto pozīciju. Augstāk pakāpties nav iespējams, bet zaudējuma gadījumā var nākties atkāpties pat līdz septītajai vietai.

Kā pa amerikāņu kalniņiem norisinājās abu komandu savstarpējā spēle. Vispirms kurzemnieki paši iemeta savos vārtos, bet tad atbildēja ar četriem precīziem metieniem īstajā cietoksnī. Mājinieki nepadevās, atbildot ar saviem četriem vārtu guvumiem, bet pēdējais vārds veikt izrāvienu piederēja Talsu komandai, kas aizmuka līdz 9:6, mača izskaņā ielaižot vienus vārtus mazākumā. Trīs precīzi metieni uzvarētāju rindās Tomam Bitmanim, bet par labāko atzina Andreju Šķerbergu, kuram divi vārti un viena piespēle. Kocēnu komandā Atis Stepāns guva četrus vārtus un izdarīja vienu piespēli, saņemot vērtīgākā spēlētāja balvu.

"Irlava/Avant" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 18:00 Irlavā

Viena no sportiski svarīgākajām pēdējās kārtas spēlēm, kurā Irlavas vienībai jācenšas atgriezties labāko astotniekā. Pēc lieliska posma ar piecām uzvarām pēc kārtas, virslīgas jaunpienācēji zaudējuši pēdējās divas spēles, kā rezultātā atkāpušies uz tik ļoti nepatīkamo devīto vietu. Līdz ar to Irlavas vienībai šovakar jāizcīna par diviem punktiem vairāk nekā Valmieras komandai. Pēdējā spēlē pret Ulbroku (2:9) Kristaps Kazlovskis guva vārtus un izdarīja piespēli, bet par labāko nosauca Ričardu Riekstiņu, kurš punktus neguva.

Tradicionāli vāji regulārās sezonas izskaņā spēlējuši liepājnieki, kuri pēdējās septiņās spēlēs piedzīvojuši piecas neveiksmes. Tabulā komanda ar 36 punktiem atkāpusies uz septīto vietu. Zemāk nokrist vairs nav iespējams, taču pie lielas apstākļu sakritības, iespējams ielauzties pat labāko četriniekā, jo trīs priekšā esošās komandas ir priekšā par diviem punktiem. Pēdējā mačā Vēju pilsētas komanda vairākkārt nespēja nosargāt minimālo pārsvaru pret Talsu florbolistiem, zaudējot pēcspēles metienu sērijā. Neviens no spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu, bet par labāko atzina jauno Rihardu Markusu Medni, kuram viens precīzs metiens.

Abu komandu savstarpējā spēle bija viena no dramatiskākajām šajā sezonā Vēl pusotru minūti pirms pamatlaika beigām "irlava/Avant" atradās vadībā ar 6:3, taču tad 50 sekunžu laikā mājinieki guva trīs vārtus, paveicot neticamu atspēlēšanos, vēlāk uzvarot arī pēcspēles metienu sērijā. Divus vārtus iemeta un vienu piespēli izdarīja Edgars Freimanis, bet par labāko atzina aizsargu Madaru Plepi, kurš spēlē pie punktiem netika, taču realizēja savu pēcspēles metienu. Irlavniekiem Kristaps Kazlovskis kļuva par labāko ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli.

"Bauska" – "Ogres vilki" pulksten 18:00 Bauskā

Principiāla spēle regulārās sezonas izskaņā būs starp divām vājākajām šīs sezonas komandām. Baušķenieki zaudējuši visas spēles šajā sezonā un pēdējo vietu vairs nevar atstāt, taču saglabā iespējas vietu spēcīgāko komandu pulkā nosargāt play-out turnīrā. Pēdējā sešās spēlēs komanda ielaidusi vismaz 12 vārtus un zaudējusi ar vismaz desmit vārtu starpību. Kā spilgts raksturojums komandas sekmēm bija pēdējais mačs Kocēnos, kur komanda devās ar 12 laukuma spēlētājiem, ciešot 0:14 kapitulāciju pret vietējo "Rubeni". Droši vien nebija viegli izvēlēties labāko komandā, šo balvu saņemot Fēliksam Žiedam.

Arī Ogres komandai bēdīgi klājies ar savu vārtu nosargāšanu, trijās no pēdējām četrām spēlēm ielaižot vismaz 14 vārtus. Identiskas bija pēdējās divas spēles pret "Lielvārde/FatPipe" un "Lekrings", kad ātri tika ielaisti vairāki vārti. Uz mirkli aktivizējoties, dažus vārtus izdevās atspēlēt, taču sekmīgais posms izrādījās pārlieku īss, kā rezultātā abi mači zaudēti ar identisku 4:14. Pret cēsniekiem divus vārtus iemeta Markuss Januševskis, bet par labāko tika nosaukts Ēriks Kozlovskis, kurš punktus nenopelnīja.

Aizraujoša izvērtās abu komandu pirmā spēle, kad baušķenieki trešā perioda ievadā spēja panākt 6:2 vadību. Taču tad ievērojami aktivizējās mājinieki, kas desmit minūšu laikā spēja deficītu ne vien kliedēt, bet arī pārņēma vadību. Baušķenieki uz mirkli panāca līdzsvaru, tācu ātri zaudēja vēl vienus vārtus, kas "Ogres vilkiem" nodrošināja tobrīd pirmo uzvaru sezonā un pirmo uzvaru pamatlaikā komandas pastāvēšanas vēsturē virslīgā.

Elvijs Jankovskis ar vārtu guvumu un piespēli saņēma mača labākā spēlētāja balvu, bet rezultatīvākais bija Patriks Brieže, kuram vārti un divas piespēles. Bauskas komandā Ģirts Laugalis ar 2+1 bija rezultatīvākais, bet par labāko nosauca Jāni Akmentiņu, kuram viena piespēle.


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.