Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" un "Mogo-RTU/Rockets" revanšējas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" un "Mogo-RTU/Rockets" revanšējas
Moments no spēles starp "Lielvārdi" un "Ķekavas Bulldogs"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notika četras spēles: "Lielvārde" ar 8:3 revanšējās "Ķekavas Bulldogs" par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu, bet "Mogo-RTU/Rockets" to pašu izdarīja ar "Ulbroku/FS Masters" - 9:6. Vēl FK "Rīga" viesos ar 9:7 uzvarēja "Talsus/Triobet", bet FK "Bauska" savā laukumā ar 8:4 pieveica "Jelgavas novadu".

"Lielvārde" pārliecinoši uzvar ķekaviešus

Sezonas sākumā, kad lielvārdieši viesojās Ķekavā, viņi spēles pēdējā trešdaļā pamanījās izsēt triju vārtu handikapu un visbeidzot arī zaudēt pagarinājumā ar 5:6. Savā laukumā "Lielvārde" pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 1:0, bet otrajā trešdaļā ieguva triju vārtu handikapu – 6:3. Pamatlaika beigās, kad laukuma saimnieki atradās vadībā ar 7:3, "Ķekavas Bulldogs" ne tikai nerealizēja soda metienu, bet vēl arī, divas pilnas minūtes spēlējot piecatā pret trijiem, pamanījās ielaist vārtus. "Lielvārde" revanšējās ar 8:3 un turnīra tabulā ar 25 punktiem pakāpās uz 4.vietu.

Par labāko spēlētāju starp lielvārdiešiem atzina vārtsargu Mārtiņu Medni, kurš atvairīja 24 ķekaviešu metienus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Sandris Virsnītis ar 5 (2+3) punktiem un Aivis Kusiņš, kurš guva četrus vārtus. Labākā spēlētāja balva "Ķekavas Bulldogs" rindās tika Ralfam Orstem, bet rezultatīvākais ar diviem vārtu guvumiem bija Klāvs Ozoliņš.

"Lielvārde" – "Ķekavas Bulldogs" 8:3 (1:0, 5:3, 2:0)

"Mogo-RTU/Rockets" revanšējas ulbrokiešiem

Čempionāta līdere "Mogo-RTU/Rockets" turnīra pirmajā riņķī, tiekoties ar "Ulbroku/FS Masters" savā laukumā, piedzīvoja pamatīgu zaudējumu ar 4:10. Protams, ka šodien studenti Ulbrokā ieradās ar vienu domu – par revanšu. Izšķirošo pārsvaru viesi ieguva jau pirmajās 20 minūtēs, kuru laikā izvirzījās vadībā ar 3:0. Turpinājumā spēlē izlīdzinājās – otrajā un trešajā trešdaļā abas komandas guva pa trim vārtiem. Līdz ar to "Mogo-RTU/Rockets" varēja svinēt savu 12.uzvaru čempionātā (9:6) un ar 36 punktiem turpināt ieņemt turnīra tabulas pašu augšējo rindiņu.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Miķelis Dravnieks, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Rezultatīvākie ar trīs punktiem katram bija Gvido Lauga, Atis Blinds un Jānis Jansons. Ulbrokiešu komandā labākā spēlētāja balvu saņēma vienas piespēles autors Krišjānis Zeps, bet rezultatīvākais ar 5 (2+3) punktiem bija Pēteris Freimanis.

"Ulbroka/FS Masters" – "Mogo-RTU/Rockets" 6:9 (0:3, 3:3, 3:3)

Brāļu duelī "Rīga" pārspēj "Talsus/Triobet"

FK "Rīga", kad pirmā riņķa spēlē talseniekus uzņēma savā laukumā, uzvarēja, taču tikai papildlaikā – 8:7. Atbildes spēlē Talsos, kas notika neierasti agri (plkst. 12.00), pirmie pamodās rīdzinieki, kuri ātri vien izvirzījās vadībā ar 4:0. Tomēr tad savu vārdu teica arī "Talsu/Tiobet" florbolisti, uzskatāmi nodemonstrēdami, ka varētu būt FK "Rīga" samērā neērti sāncenši. Pēc pirmā perioda laukuma saimnieki zaudēja ar 3:5, pēc otrā – ar 4:6, bet pēdējā trešdaļā talsenieki trīs reizes pretinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam – 5:6, 6:7 un 7:8. Pamatlaika izskaņā veiksmīgāka bija "Rīga", kas svinēja samērā grūti nākušu panākumu ar 9:7. Pēc šīs uzvaras rīdzinieki ar 29 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 3.vietā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Lauri Zaicevu, kurš guva 4 (2+2) punktus. Tieši tikpat daudz punktu arī viņa komandas biedram Gintam Klēģeram. Divus vārtus iemeta Alvis Dāle. Labākā spēlētāja gods Talsu komandā tika vārtsargam Markusam Plūdumam, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 25 no 29 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Andris Blumbahs ar 3 (2+1) punktiem, kā arī Krišs Treimanis un Kristaps Riekstiņš, kuriem pa 2 (1+1) punktiem. Interesanti, ka šajā spēlē viens pret otru cīnījās brāļi Hammeri. Edijs Rīgas komandā izcēlās ar vienu golu, bet Aivim Talsu vienībā viena rezultatīva piespēle.

"Talsi/Triobet" – FK "Rīga" 7:9 (5:3, 1:1, 3:3)

FK "Bauska" izpilda plānu pret "Jelgavas novadu"

Bauskā šovakar viesojās turnīra debitanti "Jelgavas novada" florbolisti, kuriem līdz šim vēl nav izdevies iegūt nevienu punktu. "Bauska" jau pirmā perioda vidū izvirzījās vadībā ar 2:0, bet attīstīt savu panākumu nespēja. Pēc pirmās trešdaļas baušķeniekiem bija tikai vienu vārtu pārsvars (2:1), bet otrās laikā jelgavnieki spēja panākt izlīdzinājumu – 2:2. Lūzums cīņā iestājās pēdējā perioda sākumā, kad piecu minūšu laikā Bauskas komanda guva četrus vārtus pēc kārtas – 6:2. Līdz ar to spēles liktenis bija izšķirts un "Bauska" drīz vien varēja svinēt uzvaru ar 8:4, kas turnīra tabulā tai ļāva ar 21 punktu pakāpties uz 7.vietu.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma vārtsargs Reinis Kirilko, kurš atvairīja 22 pretinieku metienus, bet rezultatīvākie bija Valdis Vāvers un Rolands Kovaļevskis – pa diviem vārtiem. Arī Jelgavas novada komandā par labāko atzina vārtsargu – Gundaru Krīpēnu, kurš neitralizēja 31 pretinieku metienu. "Jelgavas novada" labā pa 2 (1+1) punktiem guva Imants Lastovskis, Mārtiņš Zvidra un Kristaps Ušvils.

FK "Bauska" pārstāvis Ingus Panteļējevs ar savas komandas sniegumu šajā mačā nav pārāk apmierināts – pārāk daudz bija neizmantotu izdevību, sevišķi spēlējot skaitliskajā vairākumā. Tikai pēdējā trešdaļā baušķenieki sāka rādīt to spēli, ko no viņiem gaidīja. Šajā mačā Bauskas komandai pietrūka viena no līderiem Ģirta Laugaļa, kurš ir galvenais spēles organizētājs, sevišķi skaitliskajā vairākumā, toties iespēja doties laukumā bija visiem rezervistiem. Jaunie ar savu sniegumu kopumā iepriecināja, tikai reizēm pietrūka saprašanās savā starpā.

FK "Bauska" – "Jelgavas novads" 8:4 (2:1, 0:1, 6:2)

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...