Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārdei", "Mogo-RTU/Rockets" un "Ulbrokai/FS Masters" jau 2:0

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārdei", "Mogo-RTU/Rockets" un "Ulbrokai/FS Masters" jau 2:0
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfinālā otro uzvaru divās spēlēs izcīnījušas trīs komandas - "Lielvārde", "Mogo-RTU/Rockets" un "Ulbroka/FS Masters". Vienīgais pāris, kurā panākumi dalīti uz pusēm, ir Kocēnu "Rubene" un Cēsu "Lekrings". Papildturnīrā Stalbes "Pārgauja" šovakar viesos ar 10:3 sakāva "Talsus/Krauzeru".

"Lielvārde" atkal salauž "Kuršu" pretestību, sērijā 2:0

Vakar "Lielvārde" savā laukumā Liepājas "Kuršus" sakāva ar 9:2, izšķirošo pārsvaru gūstot jau otrajā periodā. Šovakar lielvārdieši pirmajā periodā pēc Rolanda Kovaļevska metiena 13.minūtē pirmo reizi šajā sērijā nonāca iedzinēju lomā (0:1) un ļoti ilgi nespēja izvirzīties vadībā. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija 0:1, pēc otrās - 2:2, bet pēdējā perioda sākumā Kovaļevskis guva vēl vienus vārtus, atkal izvirzot vadībā liepājniekus - 3:2. Lūzums šajā spēlē notika mazāk nekā 12 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad "Lielvārdes" spēlējošais treneris Atis Blinds pārtvēra pretinieku piespēli un savu reidu noslēdza ar precīzu metienu - 3:3. 50.minūtē lielārdieši perfekti izspēlēja standartsituāciju, ko ar rezultatīvu metienu noslēdza Matīss Pēteris Polis - 4:3. 54.minūtē Gints Klēģers vārtu guvumā pārvērta Aivja Kusiņa piespēli (5:3), bet punktu cīņai pielika pieredzējušais Pēteris Freimanis ar metienu tobrīd jau tukšajos "Kuršu" vārtos - 6:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Pēteris Freimanis, kuram 2 (1+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī Atim Blindam, Gints Klēģers iemeta divus golus, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Aivis Kusiņš. Par labāko starp liepājniekiem atzina divu vārtu autoru Rolandu Kovaļevski. Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām "Lielvārde" izvirzījusies vadībā ar 2:0.

"Mogo-RTU/Rockets" vēlreiz pārspēj "Valmieru/ViA"

Ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē "Mogo-RTU/Rockets" izdevās pārspēt "Valmieru/ViA" tikai pagarinājumā - 6:5. Šovakar spēlē, kas norisinājās Oskara Kalpaka pamatskolas sporta zālē, papildlaiks nebija vajadzīgs, tomēr rīdzinieku uzvara bija tikai ar divu vārtu pārsvaru - 4:2. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti - ar precīzu metienu izcēlās mājinieks Andris Blumbahs - 1:0. Otrajā trešdaļā divus vārtus "Mogo-RTU/Rockets" labā guva Edijs Hammers, bet vēl vienus - Aivis Hammers. Tomēr arī valmierieši neatpalika - pa rezultatīvam metienam Kaspara Janēviča un Matīsa Salmiņa kontā - 4:2. Pēdējā periodā nevienai no komandām gūt vārtus neizdevās - Rīgas komanda varēja svinēt smagi nākušu uzvaru ar 4:2.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma divu vārtu autors Edijs Hammers, bet par labāko starp valmieriešiem atzina Matīsu Salmiņu, kurš izcēlās ar vienu goli. Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 2:0 izvirzījušies "Mogo-RTU/Rockets" florbolisti.

"Ulbroka/FS Masters" pret "Rīgu" izglābjas pēdējā periodā

Ja vakar "Ulbroka/FS Masters" savā laukumā uzvarēja "Rīgu" ar 9:5, tad šodien par favorītiem uzskatītajiem ulbrokiešiem panākums nāca daudz smagāk. Rezultātu gan atklāja tieši Ulbrokas komanda - jau 14.sekundē ar vārtu guvumu izcēlās Ivo Preiss (1:0). 5.minūtē ar precīzu metienu atbildēja rīdzinieks Uldis Purvišķis-Priede (1:1), bet turpinājumā tieši viesi bija tie kuri izvirzījās vadībā - pēc pirmā perioda 4:2. Arī spēles vidū FK "Rīga" bija vadībā ar divu vārtu pārsvaru - 5:3. 33.minūtē ulbrokieši panāca izlīdzinājumu (5:5), bet nākamos divus vārtus atkal guva viesi (7:5). Pirms trešā perioda "Rīgai" vienu vārtu pārsvars - 7:6. 46.minūtē rīdzinieks Jānis Justaments atjaunoja divu vārtu handikapu - 8:6. Šajā brīdī ulbrokiešu treneris Andris Pīlups nolēma veikt vārtsargu maiņu, sūtot laukumā Ivaru Dišereitu, kuram gan nebija daudz darba, tomēr vārtus viņš neielaida. Pa to laiku uzbrukumā Ulbrokas komanda izcēlās ar četriem vārtu guvumiem un varēja svinēt laimīgu uzvaru ar 10:8.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma triju vārtu autors Kārlis Bulāns. Pa trim rezultativitātes punktiem guva arī Ēriks Akulovs un Edžus Ceriņš. "Rīgas" rindās par labāko spēlētāju atzina Jāni Justamentu, kuram 3 (1+2) punkti, tikpat punktu arī Tomam Bitmanim, bet pa diviem goliem iemeta Lauris Zaicevs un Edgars Taube. Pēc sērijas pirmajām divām spēlēm "Ulbroka/FS Masters" izvirzījusies vadībā ar 2:0.

"Rubenei" ar diviem goliem pietiek revanšam pret "Lekringu"

Vakar Kocēnu "Rubene" savā laukumā mačā ar Cēsu "Lekringu" piedzīvoja pamatīgu sakāvi (3:9), bet šīsdienas cīņai bija pavisam cits raksturs. Rezultātu gan jau 36.sekundē atklāja cēsnieki Emīla Dzalba personā (1:0), bet 12.minūtē Atis Stepāns ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu. Līdz nākamajam vārtu guvuma vairāk nekā 500 skatītājiem bija jāgaida tik ilgi, ka varēja jau sākt domāt par papildlaiku. Tas tomēr nebija vajadzīgs, jo sešas (!) sekundes pirms pamatlaika beigām Ritvara Bērziņa piespēli vārtu guvumā pārvērta tas pats Atis Stepāns - 2:1.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts abu vārtu autors Atis Stepāns. Labākā spēlētāja balvu Cēsu komandā saņēma Kārlis Bulmeistars, kurš šajā spēlē ar rezultativitāti gan neizcēlās. Sērijā līdz četrām uzvarām šobrīd rezultāts ir neizšķirts - 1:1.

"Talsiem/Krauzeram" pēriens no "Pārgaujas"

Tikai vakar "Talsi/Krauzers" savā laukumā izcīnīja šīs sezonas pārliecinošāko uzvaru, ar 10:4 sakaujot "Ķekavas Bulldogs" un jau nodrošinot sev tiesības arī nākamajā sezonā cīnīties Virslīgā. Šovakar talsenieki uzņēma Stalbes "Pārgauju", bet spēle viņiem vairs nevedās. Ja pēc pirmā perioda vadībā ar 2:1 vēl atradās mājinieki, tad jau otrajā divus bezatbildes vārtus guva stalbieši - 3:2. Pēdējā trešdaļā Talsu komandas aizsardzība pamatīgi kapitulēja, ielaižot vēl septiņus golus, bet uzbrukumā "Talsi/Krauzers" uzgavilēt varēja tikai vienu reizi - SK "Pārgauja" varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 10:3.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Lauris Ābols, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. 3 (1+2) punkti Andra Rodionova kontā, bet pa diviem goliem iemeta Oskars Balodis un Ronalds Arājs. Labākā spēlētāja balvu Talsu komandā saņēma Kārlis Švampe, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 37 no 46 pretinieku metieniem. Pēc šīs uzvaras Stalbes "Pārgaujai" ir 22 punkti un 2.vieta papildturnīra tabulā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...