Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

11.uzvaru izcīna "Cēsu alus/Lekrings" un "Mogo-RTU/Rockets"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

11.uzvaru izcīna "Cēsu alus/Lekrings" un "Mogo-RTU/Rockets"
"Cēsu alus/Lekrings"
Foto Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā 11.uzvaru izcīnīja "Cēsu alus/Lekrings", kas viesos ar 7:6 pārspēja "Lielvārdi", un "Mogo-RTU/Rockets", kas savā laukumā ar 7:2 sakāva Kocēnu "Rubeni". FK "Bauska" Liepājā pēcspēles metienos ar 7:6 revanšējās vietējai komandai "Kurši".

Čempionāta atklāšanas mačā "Cēsu alus/Lekrings" savā laukumā uzvarēja "Lielvārdi" ar 5:4, bet šovakar lielvārdiešiem bija lieliska izdevība revanšēties, jo čempioni pie viņiem bija ieradušies bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem, kuru vietu bija ieņēmuši 1.līgas florbolisti. Tomēr tieši Cēsu komanda atklāja rezultātu un pirmo periodu uzvarēja ar 4:2. Otrajā trešdaļā laukuma saimnieki spēja panākt izlīdzinājumu (5:5), tomēr pēdējās 20 minūtēs nedaudz veiksmīgāki bija viesi, kuri guva par vieniem vārtiem vairāk. "Cēsu alus/Lekrings" svinēja smagi nākušu, bet ļoti svarīgu uzvaru ar 7:6, kas turnīra tabulā tai ļauj dalīt pirmo vietu kopā ar "Mogo-RTU/Rockets".

Par labāko spēlētāju uzvarētu sastāvā atzina vārtsargu Anriju Ventu, kurš atvairīja 17 no 23 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Andris Rajeckis ar 3 (2+1) punktiem, kā arī Pauls Erembots, kurš guva divus vārtus. Par labāko Lielvārdes komandā atzina vienu vārtu autoru Aivi Kusiņu, bet rezultatīvākais ar četriem gūtiem vārtiem bija Artis Savins. Kristeram Puķītim 2 (1+1) punkti, pa divām piespēlēm Sandrim Virsnītim un Tomam Akmeņlaukam.

"Mogo-RTU/Rockets" rindās šovakar debitēja vārtsargs ar pasaules čempionāta pieredzi Indriķis Siliņš, kuram jau uzreiz mačā pret "Rubeni" tika uzticēta Rīgas komandas vārtu drošība. Jāsaka, ka Siliņš ar šo uzdevumu galā tika teicami – pirmajās 40 minūtēs viņš savā cietoksnī neielaida nevienu bumbiņu, kamēr viņa komandas biedri guva piecus vārtus, iegūstot izšķirošu pārsvaru – 5:0. Pēdējā trešdaļā abas komandas guva pa diviem vārtiem – rīdzinieki svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:2. "Mogo-RTU/Rockets" pēc šīs uzvaras kopā ar "Cēsu alu/Lekringu" dala turnīra tabulas līderu godu – abām komandām pa 33 punktiem.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina vārtsargu Indriķi Siliņu, kurš atvairīja 18 no 20 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Juris Gribusts un Atis Blinds – katram pa četriem punktiem. Divus vārtus guva Mārtiņš Lapsiņš. Arī Kocēnu komandā labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs – Āris Ulmanis, kurš neitralizēja 24 pretinieku metienus.

Turnīra pirmajā aplī "Kurši" viesos pārspēja baušķeniekus ar 6:5, šovakar "Bauska" bija devusies uz Liepāju, lai revanšēties, tomēr to izdarīt nebija nemaz tik viegli. Bauskas florbolisti pirmie guva vārtus un pēc pirmās trešdaļas atradās vadībā ar 3:1, tomēr jau otrā perioda laikā vadības grožus pārņēma liepājnieki – 5:4. Pēdējā trešdaļā laukuma saimnieki ieguva pat divu vārtu pārsvaru (6:4), taču viesiem pēc Ginta Velmunska un Anda Levīša veiksmes uzbrukumā izdevās panākt izlīdzinājumu – 6:6. Pagarinājumā nevienai no komandām gūt vārtus neizdevās, bet pēcspēles metienos pārāki izrādījās baušķenieki, kuri svinēja uzvaru ar 7:6. Pateicoties diviem izcīnītajiem punktiem, "Bauska" turnīra tabulā ar 18 punktiem maksimāli pietuvojās izslēgšanas spēļu zonai, pagaidām gan ieņemot vēl to pašu 9.vietu.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Elvis Holsts, kurš atvairīja 34 no 40 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Gints Velmunskis ar 3 (2+1) punktiem un Kristaps Namiķis, kuram 2 (1+1) punkti. Par labāko starp liepājniekiem atzina Kristapu Ošu-Ervicu, kuram 3 (2+1) punkti, 3 (1+2) punkti Gintam Siliņam, bet Kaspars Klamers guva divus vārtus.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...