Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārdei/FatPipe" un Akmeņlaukam rezultativitātes rekords

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārdei/FatPipe" un Akmeņlaukam rezultativitātes rekords
"Lielvārde/FatPipe"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien ELVI florbola līgā vīriešiem notika četras spēles. Sezonas rezultativitātes rekordu uzstādīja "Lielvārde/FatPipe", kas savā laukumā ar 21:7 sakāva "Bausku", lielvārdietis Toms Akmeņlauks viens pats guva 14 (6+8) punktus. Vēl "Triobet/Ulbroka" savā laukumā ar 9:7 pārspēja Rīgas "Rockets", SK "Pārgauja" Stalbē tikai pēcspēles metienos ar 5:4 pieveica "Valmieru", bet Liepājas "Kurši" Irlavā ar 10:5 uzvarēja "Talsus/Irlavu".

"Triobet/Ulbroka" sagādā raķetēm ceturto zaudējumu

Rīgas komanda "Rockets" turnīru sāka ar sešām uzvarām, bet Ulbrokā ierādās ar nepatīkamu zaudējumu sēriju triju spēļu garumā. "Triobet/Ulbroka" bija izcīnījusi piecus panākumus pēc kārtas, sacenšoties ar "Lielvārdi/FatPipe" un Cēsu "Lekringu" par turnīra tabulas līderes godu. Rezultātu jau 3.minūtē atklāja rīdzinieks Mārtiņš Brigmanis (1:0), bet 6.minūtē ar precīzu metienu atbildēja ulbrokietis Reino Ješēvics - 1:1. Pēc pirmā perioda viesiem bija vienu vārtu pārsvars - 3:2. Otrās trešdaļas pirmajā pusē trīs bezatbildes vārtus iemeta "Rockets", nostādot "Triobet/Ulbroku" visai nepatīkamā situācijā - 6:2. Otrā perioda otrajā pusē, lai arī ulbrokietis Kārlis Jānis Petrovskis saņēma piecu minūšu noraidījumu, tieši mājinieki bija tie, kuri guva trīs vārtus, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam - 5:6. Jau 43.minūtē Kārlis Bulāns vēlreiz atjaunoja neizšķirtu rezultātu (6:6), bet pirmo reizi vadībā "Triobet/Ulbroka" izvirzījās vadībā tikai 56.minūtē, kad ar precīzu metienu izcēlās Petrovskis - 8:7. Viesiem atspēlēties vairs neizdevās, bet ulbrokieši ar vēl vienu vārtu guvumu nostiprināja savu panākumu - 9:7. Pēc šīs uzvaras "Triobet/Ulbroka" ar 28 punktiem atkal kļuva par līgas līderi, tiesa, šovakar spēles arī "Lielvārde/FatPipe", kas Ulbrokas komandai šo godu var jau kārtējo reizi atņemt.

Labākā spēlētāja balvu Ulbrokas komandā saņēma vārtsargs Andis Blinds, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 19 no 20 metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Kārlis Bulāns, Juris Gribusts un Rihards Mallons ar trim punktiem katram, pa 2 (1+1) punktiem savāca Kārlis Jānis Petrovskis, Kristers Eglītis, Niks Ķuzulis un Artūrs Jurševskis. Par labāko Rīgas komandā atzina Mārtiņu Brigmani, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Pa 2 (1+1) punktiem guva Raitis Ozols, Edijs Hammers un Jānis Jansons.

"Pārgauja" tikai bullīšos pārspēj "Valmieru"

Vēl vakar gan SK "Pārgauja", gan FBK "Valmiera" izcīnīja pa uzvarai, bet jau šovakar abas komandas satikās uz "ļoti šauras laipas" jeb, precīzāk, - Stalbē. Rezultātu ar diviem vārtu guvumiem Gvido Laugas un Laura Ābola izpildījumā atklāja mājiniece "Pārgauja" (2:0), bet pirmā perioda beigās ar diviem goliem atbildēja valmierietis Krišs Lužinskis - 2:2. Otrās trešdaļas laikā minimālu pārsvaru ieguva laukuma saimnieki (4:3), bet pēdējā periodā tika gūti tikai vieni vārti - 52.minūtē Valmieras komandas uzbrucējs Mārtiņš Broks vēlreiz panāca izlīdzinājumu - 4:4. Pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienos savas iespējas realizēja stalbieši Kristiāns Miezītis un Ingus Laiviņš, kamēr "Pārgaujas" vārtsargs Renārs Arājs tika galā ar visiem valmieriešu metieniem. SK "Pārgauja" uzvarēja ar 5:4, izcīnot divus punktus, kas komandai ar 18 punktiem ļāva nosargāt piekto vietu.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Renārs Arājs, kurš kopumā atvairīja 39 pretinieku metienus. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma Edvards Voldemārs Kažmers, kurš punktus neguva, rezultatīvākais ar diviem goliem bija Krišs Lužinskis.

SK "Pārgauja" - FBK "Valmiera" 5:4 PS (2:2, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0)
Metienu attiecība:
28:39 (9:15, 8:9, 8:12, 3:3)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" - Lauris Ābols 1 (1+0), Edgars Puriņš 1 (1+0), Edijs Vents 1 (1+0), Gvido Lauga 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (0+1), Oskars Balodis 1 (0+1), Miķelis Koknesis Roops 1 (0+1).
FBK "Valmiera" - Krišs Lužinskis 2 (2+0), Arvis Kārkliņš 2 (0+2), Mārtiņš Broks 1 (1+0), Matīss Salmiņš 1 (1+0), Gatis Liepiņš 1 (0+1), Ričards Eglītis 1 (0+1).

"Kurši" Irlavā pārspēj pārtrauc zaudējumu sēriju

Liepājas "Kurši" čempionāta pirmajā spēlē izcīnīja uzvaru, bet pēc tam komandai sākās astoņu pēc kārtas piedzīvotu zaudējumu sērija. Ar tādu nepatīkamu bagāžu liepājnieki šovakar ieradās Irlavā, kur viņus sagaidīja pēc uzvaras ne mazāk kārā apvienotā komanda "Talsi/Irlava". Lai arī FK "Kurši" Mihaila Kostuseva personā jau 5.minūtē atklāja rezultātu (1:0), mājinieks Mareks Stančiks ātri vien atbildēja ar savu vārtu guvumu - 1:1. Arī pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts - 3:3. Spēles vidū "Talsi/Irlava" spēja izvirzīties vadībā ar 4:3, bet līdz otrajam pārtraukumam četrus bezatbildes vārtus iemeta viesi, iegūstot vērā ņemamu pārsvaru - 7:4. Pēdējā periodā Liepājas komanda veiksmīgi turpināja iesākto, izcīnot otro uzvaru šosezon, turklāt ar vērā ņemamu pārsvaru - 10:5. Pēc šī panākuma FK "Kurši" no turnīra tabulas pēdējās vietas ar deviņiem punktiem palecās uzreiz uz devīto pozīciju.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Mihails Kostusevs, kurš izcēlās ar "hat-trick". Rezultatīvāki par viņu bija Ingars Jansons ar 4 (3+1) punktiem un Kaspars Klamers ar četrām piespēlēm. 3 (1+2) punktus sakrāja Rolands Kovaļevskis, bet Ivo Popovam un Edgaram Freimanim pa 2 (1+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu komandā "Talsi/Irlava" saņēma Ričards Riekstiņš, kurš pie rezultativitātes punktiem gan netika. Pa diviem goliem iemeta Krišs Treimanis un Mareks Stančiks.

"Talsi/Irlava" - FK "Kurši" 5:10 (3:3, 1:4, 1:3)
Metienu attiecība:
54:21 (17:9, 15:5, 22:7)
Rezultatīvākie:
"Talsi/Irlava" - Krišs Treimanis 2 (2+0), Mareks Stančiks 2 (2+0), Deivids Barkovskis 2 (0+2), Pēteris Freimanis 1 (1+0), Normunds Jansons 1 (0+1).
FK "Kurši" - Ingars Jansons 4 (3+1), Kaspars Klamers 4 (0+4), Mihails Kostusevs 3 (3+0), Rolands Kovaļevskis 3 (1+2), Ivo Popovs 2 (1+1), Edgars Freimanis 2 (1+1), Kristofers Capļins 1 (1+0), Miķelis Krūms 1 (0+1).

"Lielvārde/FatPipe" pret "Bausku" uzstāda sezonas rezultativitātes rekordu

Čempione "Lielvārde/FatPipe" ar maču savā laukumā pret FK "Bauska" florbolistiem noslēdza regulārā turnīra pirmo apli. Viens no Lielvārdes komandas līdzjutējiem sūkstījās, ka nokavējis tikai piecas minūtes, bet garām palaidis jau sešus vārtu guvumus. Tā arī bija - lielvārdieši spēli sāka pēc handbola grafika - katru minūti pa vārtiem, tiesa, arī paši vienu golu ielaida, tāpēc pēc tikai piecām nospēlētām minūtēm rezultāts bija jau 5:1. Cīņas turpinājumā vārtu gūšanas temps gan kritās, tomēr rezultāts 6:3 pēc pirmās trešdaļas vedināja uz domām, ka golu vēl būs daudz. Tā arī bija - otrajā trešdaļā laukuma saimnieki guva vēl četrus bezatbildes vārtus (10:3), bet pēdējā periodā pat 11, tiesa, arī pašu aizsardzība kapitulēja četras reizes - 21:7. Šosezon vēl neviena komanda nebija guvusi tik daudz vārtu, arī abu komandu iemesto golu kopsumma ir šīs sezonas rekords.

Individuāli sezonas rezultativitātes rekordu uzstādīja lielvārdietis Toms Akmeņlauks, kurš viens pats guva 14 (6+8) punktus. Pavisam negaidīti viņš ar 40 (25+15) punktiem ir kļuvis par līgas rezultatīvāko spēlētāju. Stalbieti Gvido Laugu viņš apsteidzis par septiņiem punktiem. Nebija pārsteiguma, ka tieši Akmeņlauks saņēma labākā spēlētāja balvu. 5 (2+3) punktus savāca Aivis Kusiņš, 4 (2+2) - Sandis Mihailovskis, ar "hat-trick" izcēlās Gints Klēģers, pa trim punktiem arī Kārlim Vikovskim un šīsdienas jubilāram Ralfam Jonikānam. Divus golus iemeta Toms Mežotnis. Par labāko starp baušķeniekiem atzina Pēteri Zeltiņu, kurš guva 3 (2+1) punktus. Pa trim punktiem arī Jānim Akmentiņam un Toma Niedrem. "Lielvārde/FatPipe" ar 11 spēlēs izcīnītiem 30 punktiem atgriezās turnīra tabulas pirmajā pozīcijā, no kuras to uz pāris stundām bija izstūmusi "Triobet/Ulbroka".

"Lielvārde/FatPipe" - FK "Bauska" 21:7 (6:3, 4:0, 11:4)
Metienu attiecība:
54:21 (17:9, 15:5, 22:7)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/FatPipe" - Toms Akmeņlauks 14 (6+8), Aivis Kusiņš 5 (2+3), Sandis Mihailovskis 4 (2+2), Gints Klēģers 3 (3+0), Kārlis Vitkovskis 3 (2+1), Ralfs Jonikāns 3 (0+3), Toms Mežotnis 2 (2+0), Artūrs Skadiņš 2 (0+2), Antons Žuks 1 (1+0), Mikus Valpēters 1 (1+0), Didzis Mellis 1 (1+0), Atis Blinds 1 (1+0).
FK "Bauska" - Jānis Akmentiņš 3 (2+1), Pēteris Zeltiņš 3 (2+1), Toms Niedre 3 (1+2), Māris Akmentiņš 1 (1+0), Valdis Vāvers 1 (1+0), Romualds Paulovičs 1 (0+1), Ģirts Laugalis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...