Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/ViA", "RTU/Inspecta", "Talsi/Triobet", "Ulbroka/FS Masters" un "Kurši" sāk ar uzvaru

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Valmiera/ViA", "RTU/Inspecta", "Talsi/Triobet", "Ulbroka/FS Masters" un "Kurši" sāk ar uzvaru
FBK "Valmiera/ViA"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien savas pirmo spēli jaunajā florbola čempionātā aizvadīja vēl 10 vīriešu Virslīgas komandas. Pie panākuma tika "Valmiera/ViA", "RTU/Inspecta", "Talsi/Triobet", "Ulbroka/FS Masters" un Liepājas "Kurši".

Spēles rezultātu Valmierā atklāja studentu komandas jaunieguvums Elvijs Jankovskis, kurš jau 35.sekundē pārspēja ķekaviešu vārtsargi Jāni Bramani – 1:0. Mača turpinājumā līdz pat otrā perioda vidum laukumā bija vērojama sīva spēkošanās, kas atspoguļojās arī uz rezultātu tablo – pēc pirmās trešdaļas 2:2, 27.minūtē 3:3. Spēles vidū Ints Vilks ar precīzu metienu otro reizi vadībā izvirzīja FBK "Valmiera/ViA" (4:3), pēc tam laukuma saimnieki vadības grožus no rokām vairs neizlaida. Pēc otrā perioda Valmieras komanda atradās vadībā ar 6:3, minūti pirms pamatlaika beigām – ar 9:5, bet punktu spēlei pielika "Ķekavas Bulldogs", kas beidzamajās četrās minūtē mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, līdz Ēriks Akulovs samazināja rezultāta starpību – 6:9.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina Intu Vilku, kurš ar 4 (1+3) punktiem bija arī rezultatīvākais, pa 3 (2+1) punktiem viņa komandas biedriem Elvija Jankovskim un Mārtiņam Brokam. Labāk gods Ķekavas komandā tika Oskaram Eglītim, kuram, tāpat kā Ērikam Akulovam, 3 (2+1) punkti.

FBK "Valmiera/ViA" - "Ķekavas Bulldogs" 9:6 (2:2, 4:1, 3:3)

Metienu attiecība:
29:30 (8:7, 9:7, 12:16)
Rezultatīvākie:
FBK "Valmiera/ViA" – Ints Vilks 4 (1+3), Mārtiņš Broks 3 (2+1), Elvijs Jankovskis 3 (2+1), Mārtiņš Kājiņš 2 (1+1), Krišs Lužinskis 1 (1+0), Mārcis Mednis 1 (1+0), Guntis Jansons 1 (1+0), Toms Gertners 1 (0+1).
"Ķekavas Bulldogs" – Oskars Eglītis 3 (2+1), Ēriks Akulovs 3 (2+1), Jānis Mežotnis 2 (2+0), Armands Šonmanis 1 (0+1), Gints Klēģers 1 (0+1).

Bauskā notikušajā spēlē par favorītiem tika uzskatīti mājinieki, taču Liepājas "Kurši" jau pirmajā periodā sagādāja viņiem "aukstu dušu", pēc Ingara Jansona un Ričarda Dēvita precīziem metieniem izvirzoties vadībā ar 2:0. Otrajā trešdaļā viesi savu pārsvaru palielināja līdz trim vārtiem (5:2), bet pēdējā perioda sākumā Kristaps Ošs-Ervics guva savus otros vārtus šajā mačā, panākot 6:2. Atlikušajā laikā FK "Bauska" izmisīgi centās atspēlēties, jāatzīst, ka diezgan sekmīgi, jo 60.minūtē pēc Rolanda Kovaļevska metiena rezultāta starpība tika samazināta līdz minimumam (5:6), tomēr laika bija palicis pārāk maz - "Kurši" varēja svinēt uzvaru ar 6:5.

Par labāko spēlētāju liepājnieku sastāvā atzina vārtsargu Edgaru Rimarenko, kurš atvairīja 27 no 32 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Kristaps Ošs-Ervics ar diviem gūtiem vārtiem, un Gints Siliņš ar divām piespēlēm. Labākā spēlētāja Balvu Bauskas komandā saņēma Ģirts Laugalis, kuram 4 (2+2) punkti, divi vārtu guvumi arī Rolandam Kovaļevskim.

"Talsi/Triobet" čempionāta pirmajā spēlē uzņēma Virslīgas debitanti "Jelgavas novadu". Mača rezultātu 4.minūtē atklāja talsenieks Krišs Treimanis (1:0), bet pēc tam talsenieki vadības grožus tā arī ne reizi neizlaida no rokām. Pēc pirmās trešdaļas Talsu komanda atradās priekšā ar 2:1, pēc otrās – ar 5:3, bet visā mačā uzvarēja pietiekami pārliecinoši – ar 8:4. Jelgavniekiem pirmos vārtus Virslīgā guva Reinis Kundziņš.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Deivids Barkovskis, kura kontā divi gūti vārti. Divus vārtus iemeta arī Krišs Treimanis, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Andris Blumbahs. Rezultatīvākais starp viesiem ar 3 (2+1) punktiem bija Reinis Kundziņš, bet labākā spēlētāja balva tika vārtsargam Gundaram Krīpēnam, kurš atvairīja 23 no 31 pretinieku metiena.

"Ulbroka/FS Masters" savā laukumā uzņēma "Rīgas" florbolistus, un pēc pirmā perioda bija nonākusi zaudētājās ar 1:2. Jau otrajā trešdaļā laukuma saimnieki spēja lauzt cīņas gaitu un izvirzīties vadībā ar 3:2. Pēdējā perioda 46.minūtē ulbrokiešiem bija pat piecu vārtu pārsvars (7:2), bet spēles izskaņā viesiem izdevās rezultāta starpību nedaudz sadeldēt. Ulbrokas komanda uzvarēja ar 8:5 un turnīra tabulā varēja ierakstīt trīs punktus.

Neapturams "Ulbroka/FS Masters" uzbrukuma smailē bija Ainārs Juškēvičs, kurš viens pats guva 6 (5+1) punktus, viņam arī labākā spēlētāja tituls. Pa četriem punktiem savāca viņa komandas biedri Edžus Ceriņš un Pēteris Freimanis. FK "Rīga" sastāvā par labāko atzina Tomu Bitmani, kuram 3 (2+1) punkti, ar 3 (1+2) punktiem izcēlās viņa komandas biedrs Alvis Dāle.

Kocēnos notikušajā spēlē rezultātu atklāja bijušais "Rubenes" aizsargs Gatis Akūlovs, kurš nule kā pārgājis uz "RTU/Inspecta" – 1:0. Tomēr kocēnieši spēja cienīgi atbildēt – pirmo periodu laukuma saimnieki uzvarēja ar 2:1, bet spēles vidū bija vadībā ar 3:2. Tad gan "Rubenes" veiksmes limits bija izsmelts – vēl otrās trešdaļas laikā rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 5:3, bet visā mačā uzvarēja vairāk nekā pārliecinoši – ar 12:4.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina Kārli Bulānu, kurš izcēlās ar 4 (3+1) rezultativitātes punktiem, pa 3 (2+1) punktiem viņa komandas biedriem Henrijam Uzraugam un Edžum Bunkam. Labākā spēlētāja tituls mājinieku komandā tika Atim Stepānam, kurš guva divus vārtus.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...