Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rockets" vēlreiz atgriežas Valmierā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rockets" vēlreiz atgriežas Valmierā
Pirms nedēļas "Rockets" nespēja glābt ne Sandis Venēvics, ne Indriķis Siliņš
Foto: Floorball.lv

Otro nedēļu pēc kārtas "Rockets" florbolistiem Elvi florbola līgas čempionātā jādodas uz Vidzemes Olimpisko centru Valmierā. Pagājušajā nedēļā mājup bija jādodas ar sagrāvi, šoreiz spēkošanās pret vietējo "FBK Valmiera".

Pulksten 20:30 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā
Iepriekšējā spēļu kārtā "Rockets" Valmierā sacentās ar "Rubeni", kas tieši šo arēnu izmantoja, lai izspēlētu savu mājas spēli, kamēr pašu arēnā ievilkušies seguma nomaiņas darbi. Pēc līdzīgās pirmās trešdaļas turpinājumā "Rockets" tomēr nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību, ciešot bezierunu sagrāvi ar rezultātu 2:11. Rīdziniekiem tā bija jau astotā neveiksme pēc kārtas, kas pašlaik ir garākā zaudējumu sērija starp visām līgas komandām. Ar vārtu guvumiem rīdzinieku rindās izcēlās Mārtiņš Lapsiņš un Edijs Hammers, kurš arī tika atzīts par labāko savā komandā. Hammers ar 22 (12+10) punktiem ir kļuvis par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, apsteidzot Jāni Jansonu (6+15), kurš pēdējā laikā spēlē epizodiski. Trešais rezultatīvākais ir Lapsiņš, kuram 10+8.

"FBK Valmiera" bija izcīnījuši uzvaras četrās cīņās pēc kārtas, bet pēdējā mačā viesos ar 2:6 zaudēja "Triobet/Ulbroka". Lai gan rezultāts nav graujošs, par uzvaru Ulbrokā pacīnīties īsti nebija iespējams. Ar vārtu guvumiem šajā spēlē izcēlās Ints Vilks un Gatis Liepiņš. Dienu iepriekš pret "Kuršiem" (8:7) Vilks guva uzvaras vārtus, bet pamatīgi "spridzināja" Mārtiņš Broks, kuram četri vārti un viena rezultatīva piespēle. Sezonā kopumā Brokam 32 (21+11) rezultativitātes punkti, kuram ar 25 punktiem seko Matīss Salmiņš (15+10) un Ričards Eglītis (12+13). Gandrīz tāda pati punktu summa ir vēl arī Liepiņam, Vilkam un Aigaram Belasovam, kas liecina par komandas dziļumu un iespējām "izšaut" vairākiem florbolistiem.

Savā starpā abas komandas sacentās 13. novembrī Spuņciemā, valmieriešiem cīņas gaitā atspēlējt triju vārtu deficītu un astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām jau pārņemot vadību mačā. Spēlējot vairākumā, Mārtiņš Lapsiņš pusotru minūti pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu, bet pēcspēles metienu sērijā uzvaru tomēr izcīnīja valmierieši, kuriem bullīšus realizēja Ivo Balodis, Aigars Belasovs un Mārtiņš Broks, kamēr rīdziniekiem vārtus guva vien Henrijs Uzraugs.

Abām komandām šosezon vāji rādītāji, spēlējot skaitliskajā vairākumā – "Rockets" vairākumā šosezon guvuši tikai sešus vārtus un ar 19.35% realizāciju ir desmitajā vietā līgā. Tikmēr valmierieši vairākumu realizējuši vien 17.95% gadījumu, esot vēl aiz "Rockets". Mazākumā gan "raķetes" ir pat trešie labākie līgā (71.15%), kamēr "FBK Valmiera" arī šajā spēles komponentā šosezon nepārliecina – 64.86% un desmitā vieta.

Uzvarot šodienas spēlē, "FBK Valmiera" atkal atgrieztos trešajā vietā turnīra tabulā, pateicoties labākiem rādītājiem savstarpējās spēlēs apsteidzot Cēsu "Lekrings". Savukārt "Rockets", neatkarīgi no šīs spēles rezultāta, saglabās septīto vietu, jo priekšā esošās "Pārgauja" un "Rubene" iekrājušas par pieciem punktiem vairāk.