Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vīriešu klubiem pēdējās cīņas pirms pasaules čempionāta, dāmām Ķekavas derbijs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vīriešu klubiem pēdējās cīņas pirms pasaules čempionāta, dāmām Ķekavas derbijs
Liepājas komandai priekšā grūts uzdevums, pret čempioniem jāpārtrauc garā neveiksmju sērija
Foto: Floorball.lv

Šajā nedēļas nogalē Elvi vīriešu florbola čempionātā tiek aizvadītas pēdējās cīņas pirms pasaules florbola čempionāta un šodien laukumā dosies visas 12 komandas. Savukārt dāmām tiks izspēlētas divas spēles, no kurām centrālā būs spēle starp abām Ķekavas vienībām.

"Ķekavas Bulldogs" – "FK Ķekava"
Pulksten 13:00 Ķekavā
Ar sen nepieredzētu intrigu var gaidīti cīņu sieviešu turnīrā starp abām Ķekavas komandām. Lai gan "FK Ķekava" ar desmit punktiem astoņās spēlēs atrodas trešajā vietā, kamēr "Ķekavas Bulldogs" iekrājis sešus punktus un ieņem vien piekto pozīciju, aina turnīra tabulā ir mānīga, jo "bulldodzes" šosezon aizvadījušas par trim cīņām mazāk, kā rezultātā potenciāli tieši viņas var kļūt par spēcīgāko komandu novadā šobrīd. Arī vārtu attiecība (34:32) viņām ir labāka kā titulētajām pretiniecēm (47:46), kas piešķir papildus intrigu gaidāmajai cīņai.

"Ķekavas Bulldogs" uzvarējušas pēdējās divas spēles, ar 11:5 saplosot valsts čempiones "Rubeni" un ar 12:3 neatstājot nekādas cerības "Rīgas lauvām", pret kurām tik ļoti mocījās otra Ķekavas komanda. Pēdējais zaudējums piedzīvots 9.oktobrī nosacītajā izbraukuma spēlē tieši pret FK "Ķekava", kas noteikti rada papildus motivāciju revanšēties par šo neveiksmi. Pēdējo divu sezonu laikā "Ķekavas Bulldogs" ne reizi nav ticis pie uzvarām trijās spēlēs pēc kārtas, tādēļ šajā spēlē iespējams labot arī kādu kluba rekordu. Vadošās lomas joprojām spēlē Inga Ametere (15+6), kurai pēdējos mačos labi piepalīdz Zanda Ozoliņa (6+5) un Līga Vancāne (2+6), kura beidzot sāk demonstrēt gaidīto rezultativitāti. Pret savu bijušo komandu lielisku maču aizvadīja arī Kristiāna Grāvīte (3+2), kura arvien labāk iejūtas jaunās komandas rindās.

Tikmēr pamatīgā bēdu ielejā nonācis FK "Ķekava", kas zaudējis jau pēdējās četras spēles pēc kārtas. Pēdējo reizi tik pamatīgā neveiksmju joslā komanda bija nonākusi šā gada pavasarī, kad pēc uzvarām pirmajās divās pusfināla spēlēs pret FK NND, sekoja neveiksmes četros nākamajos mačos. Tas bija izslēgšanas turnīrā pret vienu un to pašu pretinieku, šobrīd konkurentes nemainās, bet zaudējumi krājas viens pēc otra. Pēdējā cīņā pret "Rubeni" jau šķita, ka izdosies atgriezties uz panākumu takas, taču atkal neveiksme ļoti garajā 22 pēcspēles metienu sērijā. Komandas rezultatīvākā spēlētāja joprojām ir Ieva Jurkāne (10+3), kura gan pēdējā mačā Kocēnos laukumā nedevās. Tajā mačā ar hat-trick atzīmējās Paula Brunovska (6+4). Trešā rezultatīvākā komandā ir Elīna Drēziņa (4+5).

"FK Rīga" – "Lekrings"
Pulksten 16:00 Electrum OC
Galvaspilsētas klubam pēdējā cīņa pirmajā aplī pret Cēsu komandu, ar kuru pēdējos gados bijušas spraigas cīņas, kas gan vairumā gadījumu noslēgušās ar neveiksmēm. Pēc treneru maiņas komandas uzrādītie rezultāti ir uzlabojušies, lai gan sevišķi stabils sniegums joprojām nav sanācis. Zaudējums pastarīšiem no Ķekavas katrā gadījumā diez vai bija ieplānots, bet Valmierā dramatiskā veidā tika izsēts divu vārtu pārsvars, papildlaikā gan uzvaru nodrošinot Jānim Belasovam. Komandas rezultatīvākie spēlētāji joprojām ir šīs sezonas ierastie līderi Mārtiņš Zelčs (25+5) un Alvis Dāle (12+14), kuriem līdzi turēt cenšas Lauris Zaicevs (3+13). Pēdējā mačā sen neredzētu rezultativitāti nodemonstrēja Jānis Belasovs (3+5). Ar desmit punktiem tikpat spēlēs FK "Rīga" pašlaik atrodas astotajā vietā turnīra tabulā, balansējot uz izslēgšanas spēļu robežas.

Pēc izlašu pārtraukuma cēsnieki divus periodus savā laukumā tā arī nespēja uzlauzt Kārļa Švampes sargātos vārtus, taču tad īsā laika posmā četri precīzi metieni un trīs punkti tabulā, kas ļāva pārtraukt divu neveiksmju sēriju, kas ar 21 punktu deviņās spēlēs ļauj saglabāt trešo vietu tabulā, ar labām iespējām pakāpties augstāk. Pēdējā spēlē ar diviem vārtiem izcēlās topošais Latvijas izlases debitants Pēteris Trekše un Artis Savins, kurš šoreiz palicis ārpus izlases sastāva. Rezultatīvākie gan ir citi izlases dalībnieki Andris Rajeckis (9+10), Andris Malkavs (6+11) un Aleksandrs Abramovs (7+9). Interesanti, ka pirms spēles ar FK "Rīga", cēsnieki veikuši kapteiņu maiņu, Kaspara Bernāta vietā par kapteini ieceļot Arti Savinu, kurš komandā ir otro sezonu.

"Lekrings" ir līgas labākā komanda skaitliskā vairākuma realizācijā (43.48%), kamēr rīdziniekiem šajā rādītājā ar 39.39% ieņem ceturto pozīciju. Rīdzinieki atzīstami darbojas arī skaitliskajā mazākumā, ar 73.08% procentu neitralizāciju esot trešajā vietā, kamēr cēsnieki savus vārtus neskartus nosargājuši 71.43% gadījumu, kas ir piektais labākais rezultāts.

Sezonas ievadā cēsnieki visus oponentus satrieca ar graujošu sniegumu spēles pirmajā trešdaļā. Pēdējā laikā mača ievadā sniegums vairs nav tik pārliecinošs, taču pirmajā pārtraukumā komanda ne reizes nav devusies zaudētāju pozīcijās (7-2-0). Tikmēr dramatisks rezultātu kritums novērojams otrajā trešdaļā, kurā uzvarēts tikai vienā mačā (1-4-4). Tajā pašā laikā rīdzinieki tieši otro spēles nogriezni aizvada vislabāk (6-2-2), kamēr trešajā trešdaļā uzvarēts tikai reizi.

Latvijas čempionātā abas komandas savā starpā aizvadījušas 41 cīņu, no kurām 26 mačos uzvaras izcīnījuši cēsnieki, kamēr šīs spēles laukuma saimnieki pie panākuma tikuši desmit reizēs. Vēl piecas spēles noslēgušās neizšķirti. Interesanti, ka pēdējos trīs gados, kad komandas tikušās Rīgā, cēsnieki allaž uzvarējuši ar identisku 7:6 rezultāti, turklāt pēdējās divās sezonās tieši noslēdzošajā trešdaļā iegūstot vēlamo rezultātu. Cēsīs mājinieki pērn bija pārāki ar 6:3 (1:1, 3:1, 2:1).

"Pārgauja" – "Rockets"
Pulksten 17:00 Stalbē
Stalbes komanda zaudējusi trijās no pēdējām četrām cīņām, ievērojami atpaliekot no labāko komandu trio. Uzvarot savā laukumā "Rockets", kas pēc sešu uzvarēto spēļu sērijas pēdējos divos mačos samierinājušies ar neveiksmēm, Stalbes komanda saglabās izredzes pacīnīties par ceturto vietu tabulā un sava laukuma priekšrocībām izslēgšanas turnīrā. Turpretim neveiksme arī šajā cīņā liks komandai atgriezties nežēlīgajā cīņā par iekļūšanu play-off. Komandas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Gvido Lauga (20+9), kurš pēdējās sezonas pārstāvēja tieši "raķetes". Rezultatīvi turpina spēlēt arī Oskars Balodis (8+10) un Mārtiņš Rajeckis (4+11), bet Lauris Ābols pēdējā cīņā guva pirmos vārtus pēc savainojuma izārstēšanas.

"Rockets" komandai bija pateicīgs spēļu kalendārs un spēlētāju noskaņošanās deva vēlamos rezultātus, uzvarām krājoties vienai pēc otras. Tomēr mačā pret valsts čempioniem neizdevās nosargāt divu vārtu pārsvaru, beigās nespējot atgūties. Dienu vēlāk mājās neizdevās uzvarēt arī valmieriešus un turpmākais spēļu kalendārs nesola vieglas dienas Latvijas vicečempioniem. Komandas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir veterāns Jānis Jansons (5+12), kuram palīdz Edijs Hammers (8+8), Mārtiņš Lapsiņš (8+6) un Edžus Bunka (12+1). Pēc četru spēļu diskvalifikācijas laukumā varēs atgriezties Marks Višņakovs, kurš trijās spēlēs ticis pie trim punktiem.

Abām komandām problēmas rada vārtu gūšana skaitliskajā vairākumā, "Rockets" komandai ar 29.41% realizāciju esot astotajā vietā līgā, kamēr Stalbes komanda ar 22.22% realizāciju noslēdz labāko desmitnieku. Mazākumā "raķetes" ar 71.05% neitralizāciju ir sestajā vietā līgā, kamēr Stalbes komanda savus vārtus neskartus nosargājusi 63.16% gadījumos, esot devītajā vietā līgā.

Interesanti, ka abām komandām labākie rezultāti šajā sezonā ir spēles noslēdzošajā daļā, "Pārgaujai" sasniedzot bilanci 5-2-2, kamēr "Rockets" iespējuši 5-1-2. Arī pārējos periodos komandas uzrādījušas pozitīvu bilanci.

Latvijas čempionātā abas komandas savā starpā aizvadījušas 25 spēles un visos gadījumos uzvaras izcīnījusi Rīgas komanda. Tostarp pērn viesos esot pārākiem ar 15:7 (7:4, 4:2, 4:1), bet savā laukumā vien pēdējā periodā esot labākiem ar 8:7 (3:1, 3:1, 2:5). Trīs gadus (2010., 2011., 2013.) rīdzinieki bija pārāki Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālu sērijās.

"Talsi/Irlava" – "Triobet/Ulbroka"
Pulksten 18:00 Talsos
Talsu komanda piedzīvojusi zaudējumus pēdējās trijās spēlēs, kas komandai licis izkrist no labāko astotnieka, jo desmit mačos savākti deviņi punkti. Pēdējā cīņā Cēsīs komanda pēc diviem periodiem atradās vadībā pret vietējo "Lekringu", taču trešajā periodā nespēja izturēt mājinieku ofensīvu, ciešot sakāvi. Gaidāmajā mačā mājās pret "Triobet/Ulbroka" nesolās būt vieglāka pastaiga. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir jaunais Jānis Ragovskis (7+12), kuram seko Normunds Jansons (8+2), Renārs Austrums (7+2) un Krišs Treimanis (6+3), kurš izlaidis pusi no šīs sezonas cīņām. Ļoti iespējams, ka tieši šajā cīņā talsinieku kreklu pēc vairāku gadu pārtraukuma mugurā vilks Pēteris Freimanis, kurš trīs sezonas pārstāvējis arī ulbrokiešus.

Ja kurzemnieki iekļuvuši neveiksmju joslā, tad Ulbrokas komanda var lepoties ar četru panākumu sēriju. Tiesa, trīs no šiem panākumiem izcīnīti ar vienu vārtu pārsvaru. Pēdējā spēlē lielas problēmas bija ar momentu realizāciju, taču ar trim vārtu guvumiem bija pietiekami, lai apspēlētu citu pēdējā laika neveiksminieci "Rubeni". Kristers Eglītis (17+6) joprojām ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, uz kopējā līgas fona gan sākot atdot pozīcijas. Gana labi punktus vāc arī Juris Gribusts (6+11) un izlases florbolists Artūrs Jurševskis (7+8), kamēr cits izlases uzbrucējs Kārlis Bulāns (6+3) šosezon nedemonstrē ierasto rezultativitāti. Turnīra tabulā "Triobet/Ulbroka" ar 22 punktiem desmit spēlēs atrodas otrajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no Lielvārdes komandas, bet vienu punktu esot priekšā Cēsu komandai.

Ulbrokas komandai bija daudz iespēju spēlē pret "Rubeni" spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču sekmes nebija sevišķi labas, kā rezultātā viņu vairākuma realizācija nokritusi līdz trešajai vietai līgā (39.39%). Tajā pašā laikā talsinieki ir pārliecinoši sliktākie skaitliskajā vairākumā ar 11.11% realizāciju. Iespējams, Freimaņa piesaiste ļaus uzlabot šo rādītāju. Mazākumā arī labāki bijuši "Triobet/Ulbroka", kuriem 72.41% neitralizācija un ceturtā vieta, kamēr talsinieki ar 69.57% ir astotajā vietā līgā.

Ulbrokieši teju perfekti spēlē maču otros periodus (7-1-2), kamēr talsiniekiem nevienā no periodiem uzvaru nav vairāk kā zaudējumu. Labākie līdz šim bijuši spēles pirmie periodi, kuri gan vairākumā gadījumu beigušies neizšķirti (2-6-2).

No 12 aizvadītajām savstarpējām spēlēm talsinieki pie panākuma tikuši tikai divās cīņās. Viena no šīm uzvarām gan izcīnīta pērn savā laukumā, kad kurzemnieki bija pārāki ar 9:8 (3:3, 3:1, 3:4). Ulbrokā gan mājinieki uzvarēja gana pārliecinoši ar 10:5 (5:2, 1:2, 4:1).

"FK Bauska" – "FBK Valmiera"
Pulksten 18:00 Bauskā
Pēdējās trijās spēlēs divas uzvaras izcīnījuši Bauskas florbolisti atgriezušies cīņā par vietu izslēgšanas spēļu turnīrā. Pašlaik viņiem ir astoņi punkti jeb par diviem mazāk kā astotajai labākajai komandai, taču jāņem vērā fakts, ka zemgalieši nospēlējuši vien septiņas cīņas, kas ir mazākais rādītājs starp visām līgas komandām. Komandu oficiāli atstājis Aivis Barkovskis, par ko baumoja jau pirms laba laika. Rezultatīvākais komandas florbolists joprojām ir Toms Niedre (11+7), kuram seko Pēteris Zeltiņš (7+9) un Ģirts Laugalis (1+7). Pēdējā mačā Stalbē par labāko spēlētāju atzina Edgaru Lujānu, kurš tika pie sava pirmā vārtu guvuma šīs sezonas trijās aizvadītajās cīņās.

Līdzīgi kā baušķenieki, arī "FBK Valmiera" šosezon pamatīgi klibo, lieliskām spēlēm sekojot ļoti neizteiksmīgi mači. Pēdējos trijos mačos gan izdevies izcīnīt divas uzvaras, tostarp viesos pār spēcīgo "Rockets", kā arī mājās izglābts viens punkts pret FK "Rīga" ļāvis valmieriešiem ar 12 punktiem deviņās spēlēs pakāpties uz sesto vietu un pastāv diezgan liela varbūtība, ka pēc šīs kārtas izdodas pakāpties vēl vienu vietu augstāk. Savācot divus punktus pēdējā mačā pret "raķetēm", par komandas rezultatīvāko spēlētāju atkal kļuvis Mārtiņš Broks (10+7), taču turpat ir arī Ričards Eglītis (9+8). Vismaz desmit punktus savākuši kopumā septiņi spēlētāji, kas liecina par sabalansētu sastāvu. Trešais rezultatīvākais ar 9+5 ir Ints Vilks.

Valmieras komanda joprojām ļoti vāji rādītāji ir spēlējot nevienādos sastāvos. Vairākumā izdevies izmantot vien 15.38% gadījumu, kas ir otrs sliktākais rādītājs līgā. Arī mazākumā ar 56.52% par valmieriešiem vājāka ir tikai viena komanda. Tajā pašā laikā baušķenieki mazākumā arī ne tuvu nav izcili (58.82%, desmitā vieta), kamēr vairākumā ar 35% realizāciju šīs spēles laukuma saimnieki ir ranga vidū, ieņemot sesto pozīciju.

FK "Bauska" šosezon nevienā no trešdaļām nav pozitīva uzvarēto un zaudēto iznākumu bilance, vienīgi trešajā periodā sasniedzot gandrīz neitrālu rādītāju (2-3-2, vārti 18:19). Tajā pašā laikā valmierieši ļoti labi darbojas otrajās trešdaļās (5-2-2), un, salīdzinot ar pērno sezonu, panākti uzlabojumi arī noslēdzošajos spēles posmos (4-1-4).

No 17 aizvadītajām savstarpējām cīņām 12 gadījumos uzvarējuši FK "Bauska" florbolisti, turklāt savā laukumā viņi triumfējuši visos astoņos notikušajos dueļos. Pērn baušķenieki sezonas pašā sākumā mājās uzvarēja ar 5:4 (1:1, 1:3, 2:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā, bet izbraukumā sastapās ar negaidītu valmieriešu ofensīvu kopumā tik neveiksmīgajos trešajos periodos, kas noveda pie 6:10 (1:0, 4:3, 1:7) zaudējuma.

"Rubene" – "Ķekava"
Pulksten 19:00 Kocēnos un Sportacentrs.com
Zaudējot sešas pēdējās spēles, nepārsteidz, ka "Rubene" no komandas, kas reāli cīnījās par vietu TOP-4, noslīdējusi jau uz septīto vietu un vēl viens zaudējums nozīmēs atvadīšanos no labāko astotnieka. Pēdējās cīņās "Rubenei" pagalam nesekmējas ar momentu realizāciju, kas noved pie zaudējumiem, jo ar četriem vārtu guvumiem uzvarēt var ļoti reti. Viena no šādām retām iespējām bija spēlē pret "Triobet/Ulbroka", kad pretinieki iemeta trīs vārtus, bet Kocēnu komanda spēja atbildēt tikai ar diviem... Pēdējās spēlēs komandas kapteiņa funkcijas pārņēmis Ivars Jēkabsons, kurš gan vairāk spēku veltījis pārmetošām sarunām ar tiesnešiem, Ulbrokā beigās savā priekšā ieraugot sarkano kartīti. Rezultatīvākais komandā joprojām ir Ārnijs Kuratņiks (8+10), kuram uz pēdām sāk mīt Atis Stepāns (5+11), turpat netālu esot arī Ritvaram Bērziņam (7+5). Rezultatīvi turpina spēlēt arī debitants Renārs Jēkabsons (82), kurš guva skaistus vārtus arī Ulbrokā.

Arī Ķekavas komanda bija iekļuvusi neveiksmju joslā, zaudējot četras spēles pēc kārtas, bet pēdējā mačā, kas gan bija pirms trim nedēļām, viesos ar 6:5 izdevās pieveikt FK "Rīga". Palikuši bez viena no saviem līderiem Henrija Uzrauga, ķekavieši nav padevušies, ar pieciem vārtu guvumiem izceļoties Klāvam Jansonam (22+4), kurš joprojām ir pārliecinoši rezultatīvākais komandā. Brālis Matīss Jansons (6+8) ir otrais rezultatīvākais, bet no palikušajiem florbolistiem trešais labākais punktu guvējs ir 15 gadus jaunais Kristaps Laugalis (3+3). Diskvalifikācijas dēļ joprojām komandai jāiztiek bez pieredzējušā aizsarga Rūdolfa Blūma, taču ir arī pastiprinājums, jo priekšējā līnijā izdevies piesaistīt baušķenieku Aivi Barkovski. Deviņās spēlēs "Ķekava" iekrājusi astoņus punktus, kas nedod augstāku vietu par 11., taču panākums šajā mačā pavērtu iespēju ielauzties pat labāko astotniekā.

"Rubene" arī Ulbrokā nodemonstrēja pārliecinoši spēli skaitliskajā mazākumā, kur viņi ar 84.62% neitralizāciju ir otrie labākie līgā. Arī vairākumā komanda darbojas pārliecinoši, izmantojot 41.94% iespēju (otrā vieta), kas lielā mērā ļauj tikt pie vismaz kaut kādiem punktiem tabulā. "Ķekavas" komanda vairākumā ir piektajā vietā (37.04%), bet mazākumā savas pozīcijas pēdējā laikā ir nācies atdot, ar 70.83% esot septītajā vietā, lai gan vēl nesen viņi bija starp pašiem labākajiem čempionātā.

Interesanti, ka abām komandām, vērtējot rezultātus atsevišķi pa periodiem, neviena no trešdaļām nav ar pozitīvu iznākumu. Ŗubenes" komandai labākā bijusi pirmā trešdaļa (3-3-4, vārti 17:17), kamēr "Ķekavas" komandai labākās ir pēdējās trešdaļas (2-2-5, vārti 24:31).

Latvijas čempionātā komandas savā starpā tikušās astoņas reizes, septiņos gadījumos uzvarot "Rubenes" komandai, taču daudziem atmiņā joprojām palikusi pirmā abu vienību tikšanās reize Kocēnos, kad savu vienīgo uzvaru izcīnījuši "Ķekavas" spēlētāji. Arī pērn Kocēnos spēle bija ļoti spraiga, mājiniekiem uzvarot vien papildlaikā ar 4:3 (2:2, 0:1, 1:0, 1:0). Ķekavā gan "Rubene" bija pārāka ar komfortablu 11:5 (3:3, 2:1, 6:1).

"Kurši" – "Lielvārde/FatPipe"
Pulksten 19:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Liepājas florbola klubs pirms sezonas tika pieskaitīts tiem, kuriem izslēgšanas spēļu turnīrā jābūt teju vai noteikti. Pirmā sezonas spēle īsti nepārliecināja, bet trīs punkti tabulā tika ierakstīti. Tas bija 17.septembrī un kopš tā laika liepājnieki tā arī nav pratuši uzvarēt, zaudējot septiņās spēlēs pēc kārtas. Labi, ka trijās spēlēs aizķerti punkti par zaudējumu papildlaikā, bet lielu prieku tas nedod, jo turnīra tabulā jāatrodas pēdējā vietā. Mājas mačā pret valsts čempioniem un turnīra tabulas līderiem pārtraukt ieilgušo neveiksmju sēriju nebūs viegli. Līdz kluba antirekordam (11 zaudējumiem) gan vēl ir patālu. Rezultatīvākais spēlētājs komandā ir Rolands Kovaļevskis (9+5), kurš gatavojas debijai pasaules čempionātam. Viņam seko Mihails Kostusevs (7+5) un Ivo Popovs (6+4), bet mazāk rezultatīvs šosezon ir Gints Siliņš.

Ja liepājnieki piedzīvojuši septiņus zaudējumus pēc kārtas, tad valsts čempioniem ir tieši tikpat gara uzvarēto spēļu sērija. Pēdējo (un vienīgo) zaudējumu komanda piedzīvojusi pret komandu, pret kuru liepājnieki svinējuši vienīgo uzvaru čempionātā... Pēdējās spēlēs ļoti rezultatīvi sācis darboties Toms Akmeņlauks (16+5), bet pret "Pārgauju" savu šīs sezonas rezultatīvāko spēli aizvadīja Atis Blinds (8+8). Pie saviem vārtiem parasti tiek arī Gints Klēģers (10+3).

Liepājas komanda ir pārliecinoši sliktākā, spēlējot skaitliskajā mazākumā, jo savus vārtus neskartus nosargājuši vien 47.83% gadījumu. Uz "Lielvārde/FatPipe" fona (90.91%) tas izskatās vēl dramatiskāk, jo valsts čempioni mazākumā ir labākie līgā. Vairākumā neviena no vienībām nedemonstrē pārliecinošu sniegumu, Lielvārdes klubam sasniedzot septīto rezultātu (31.58%), kamēr liepājnieki ir devītie (24%).

Neskatoties uz pēdējo vietu turnīra tabulā, "Kurši" sasnieguši pozitīvu bilanci gan spēļu pirmajos (5-0-3), gan trešajos (4-1-3) periodos. Tajā pašā laikā "Lielvārde/FatPipe" ikvienā no trešdaļām ir ar pozitīvu bilanci, pārliecinošāko spēli demonstrējot spēles otrajā periodā (6-1-2, vārti 28:13), kas "melnajiem bruņiniekiem" ir visvājākie.

No 28 aizvadītajām savstarpējām spēlēm "Lielvārde/FatPipe" uzvarējuši 21 cīņā. Tomēr, spēlējot Liepājā, bilance nemaz tik ļoti graujoši par labu pašreizējai valsts spēcīgākajai komandai nav (8:5). Pērn "Lielvārde" savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 15:8 (5:3, 5:3, 4:2), bet Liepājā uzvara tika izcīnīta ar 8:4 (1:2, 2:2, 5:0). Vēlāk abas komandas spēkojās arī ceturtdaļfināla sērijā, kurā topošie čempioni bija pārāki ar 4:1. Ceturtdaļfinālā abas komandas spēlēja arī 2013.gadā, kad Lielvārdes klubs sērijā triumfēja ar 3:0.

FK NND – Igaunijas izlase
Pulksten 19:00 Electrum OC
Latvijas vicečempionēm savā laukumā jāaizvada spēle ar Igaunijas valstsvienību. Uzvaras gadījumā izdodos apsteigt sāncenses turnīra tabulā, kas gan nebūt nav galvenais uzdevums, jo pretinieces turnīrā startē ārpus konkurences. Svarīgāk noteikti ir apsteigt FK "Ķekava" un aizmukt no "Ķekavas Bulldogs". FK NND piedzīvojušas zaudējumus pēdējās divās cīņās, kapitulējot abām principiālākajām konkurentēm – 2:8 pret "Ķekavu" un 6:7 pret "Rubeni". Pret Igaunijas izlasi vienīgajā savstarpējā spēlē rīdzinieces izcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:2, kad par labāko komandā atzina vārtsardzi Liānu Aldiņu. Komandas rezultatīvākā spēlētāja šosezon ir Karīna Saidova (6+4), kurai seko Gunita Kārkliņa (5+2) un Ieva Priede (4+2).

Igaunijas valstsvienība šajā nedēļas nogalē aizvada vienas no pēdējām spēlēm Latvijas turnīrā. Pēdējā mačā komanda ar 3:5 zaudēja "Rubenei", pārtraucot divu uzvaru mini sēriju. Līdz spēles vidum rezultāts vēl bija neizšķirts 3:3, taču tad Latvijas čempiones atbildēja ar diviem bezatbildes vārtu guvumiem. Rezultatīvākā komandas spēlētāja ir Merli Kaljuve (7+12), kurai seko Edīte Parnika (7+3) un Līna Luiha (6+4).

     [+] [-]

, 2016-11-19 15:53, pirms 7 gadiem
Autor!!!!!

Ka Blinds vareeja speelee pret paargauju guut ( 8+8 )?????

     [+] [-]

, 2016-11-19 17:59, pirms 7 gadiem
Vīriešu klubs ir viens pretī maskavas namam tāds