Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Lielvārde/FatPipe" otrreiz pret "Pārgauju" neklūp, sērijā - 1:1

"Lielvārde/FatPipe" otrreiz pret "Pārgauju" neklūp, sērijā - 1:1
"Lielvārdei/FatPipe" pirmā uzvara pār "Pārgauju"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālā pirmo uzvaru izcīnījusi pašreizējā čempione "Lielvārde/FatPipe", kas pēc vakardienas zaudējuma Stalbes "Pārgaujai" pagarinājumā ar 4:5 šodien pārliecinoši revanšējās - 10:4, sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem panākot izlīdzinājumu - 1:1.

Vakar, kad abas komandas Lielvārdes novada sporta centrā sāka šo sēriju, iespējams, ka lielvārdiešiem par sliktu bija nācis divas nedēļas ilgais pārtraukums, jo ceturtdaļfināla sērijā "Lielvārdei/FatPipe" vajadzēja tikai četras spēles, lai izslēgtu Liepājas "Kuršus". Toties stalbiešiem vēl joprojām bija daudz pozitīvu emociju, kas viņiem radās trešdien, kad ceturtdaļfināla sērijas septītajā spēlē viņi Cēsīs uzvarēja septiņkārtējo Latvijas čempioni un vienu no savām pašām principiālākajām pretiniecēm - "Lekringu" (4:3). Šīs emocijas "Pārgaujai" noderēja arī pusfināla sērijas pirmajā mačā, kad tieši Lielvārdes florbolisti bija tie, kuri no zaudējuma izglābās pamatlaikā (4:4), bet pagarinājuma 7.minūtē Gvido Lauga vienatnē izlauzās starp trijiem pretiniekiem un ar precīzu metienu atnesa savai komandai pirmo panākumu. Jāņem vērā, ka "Pārgauja" pirmo reizi sava kluba vēsturē iekļuvusi pusfināla kārtā.

Ja vakar "Lielvārdes/FatPipe" vārtu drošība bija uzticēta Jānim Salcevičam, tad šodien viņa vietā stājās Jānis Bramanis. Viesi arī šodien vārtos sūtīja savu vakardienas mača varoni - Renāru Arāju. "Lielvārde/FatPipe" jau no pirmajām minūtēm centās pārņemt iniciatīvu, drīz vien tas deva gaidīto rezultātu - pēc septiņām minūtēm mājinieki atradās vadībā ar 2:0, jo pa golam bija iemetuši Ralfs Jonikāns un Aivis Kusiņš. 9.minūtē stalbietim Laurim Ābolam tika dota iespēja izpildīt soda metienu, bet viņa un Bramaņa duelī pārāks tomēr izrādījās Bramanis (2:0). Tomēr jau skaitliskā vairākuma laikā Ābols revanšējās, nodzēsdams "Pārgaujas" nulli no rezultātu tablo - 1:2. Līdz pirmajām pārtraukumam abas komandas vēl paspēja apmainīties ar vārtu guvumiem - uzbrukumā izcēlās lielvārdietis Kārlis Vitkovskis un stalbietis Gvido Lauga (3:2).

Lūzums šajā cīņā sākās otrajā periodā, kad 16 minūšu laikā čempioni guva veselus četrus bezatbildes vārtus. Pa golam Renāra Arāja vārtos iemeta Ervīns Torsters un Aivis Kusiņš, bet divus - Atis Blinds. Jāpiebilst, ka lielvārdietim Tomam Akmeņlaukam vēl neizdevās realizēt soda metienu, bet arī bez tā mājinieku pārsvars bija kļuvis iespaidīgs - 7:2. Tikai otrās trešdaļas pēdējā minūtē viesu spēlējošais treneris Ingus Laiviņš kaut nedaudz samazināja laukuma saimnieku pārsvaru - 3:7. Pēdējais periods bija vairs tikai formalitāšu kārtošana, turklāt tā laikā mājinieki savus līdzjutējus iepriecināja ar vēl vairākām ne tikai skaistām, bet arī rezultatīvām epizodēm - vienus vārtus guva Matīss Pēteris Polis, bet ar diviem goliem izcēlās Sandris Virsnītis. "Pārgaujas" līdzjutēju pulks bija kļuvis daudz klusāks, nekā spēles sākumā, bet uzgavilēt viesu fani varēja vēl tikai vienu reizi, kad trešdaļas sākumā ar precīzu metienu izcēlās Gvido Lauga. "Lielvārde/FatPipe" varēja svinēt ļoti pārliecinošu uzvaru ar 10:4, bet sērijā līdz četriem panākumiem ir atjaunots līdzsvars - 1:1.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā nopelnīja pieredzējušais aizsargs Kaspars Mudelis, kurš ar rezultativitāti šoreiz gan neizcēlās. Pa diviem goliem iemeta Aivis Kusiņš, Sandris Virsnītis un Atis Blinds, 2 (1+1) punkti Kārļa Vitkovska kontā, bet rezultatīvākais ar četrām piespēlēm bija Toms Akmeņlauks. Par labāko starp viesu florbolistiem atzina Kristiānu Miezīti, kurš arī palika bez punktiem. Gvido Laugam divi goli, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Ingus Laiviņš un Lauris Ābols. Sērijas trešā spēle notiks 25.martā Kocēnu sporta namā, sākums pulksten 17.00.

"Lielvārde/FatPipe" - SK "Pārgauja" 10:4 (3:2, 4:1, 3:1), sērijā 1:1
Metienu attiecība:
33:27 (9:11, 14:7, 10:9)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/FatPipe" – Toms Akmeņlauks 4 (0+4), Aivis Kusiņš 2 (2+0), Atis Blinds 2 (2+0), Sandris Virsnītis 2 (2+0), Kārlis Vitkovskis 2 (1+1), Ralfs Jonikāns 1 (1+0), Matīss Pēteris Polis 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (1+0), Mikus Valpēters 1 (0+1), Gints Klēģers 1 (0+1).
SK "Pārgauja" – Gvido Lauga 2 (2+0), Lauris Ābols 2 (1+1), Ingus Laiviņš 2 (1+1), Oskars Balodis 1 (0+1), Emīls Eglītis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2017-03-19 17:32, pirms 7 gadiem
Normāli komentētāji mums nav pieejami? Pretīgi klausīties to Sīku.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.