Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Valmierieši var atgriezties vadošo astotniekā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierieši var atgriezties vadošo astotniekā
"FBK Valmiera" turpina cīņu par izslēgšanas turnīru
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks aizvadīta pēdējā 21. kārtas spēle, kurā FBK "Valmiera" savās mājās uzņems Stalbes "Pārgauju". Uzvaras gadījumā valmierieši pakāpies uz tik ļoti kāroto astoto pozīciju.

"FBK Valmiera" – "Pārgauja" pulksten 20:00 Valmierā un Sportacentrs.com TV

Valmierieši jau aptuveni mēnesi spēlē gluži kā izslēgšanas spēļu režīmā, cīnoties par vietu labāko astotniekā, kas varēs turpināt spēkoties izslēgšanas turnīrā. Pēc uzvarām pār Liepājas un Ogres komandām situācija kļuva ļoti cerīga, taču ļoti vērtīgi divi punkti tika atstāti Ķekavā, kad pēdējā minūtē mājinieki pamanījās panākt izlīdzinājumu, vēlāk gūstot arī uzvaras vārtus. Ņemot vērā, ka pagājušajā nedēļas nogalē diezgan bezcerīgu zaudējumu Ulbrokā piedzīvoja valmieriešu vienīgie konkurenti uz astoto vietu "Irlava/Avant", pašlaik situācija valmieriešiem ir gana pateicīga, jo viss ir viņu pašu rokās. No Irlavas vienības viņus šķir divi punkti, taču vidzemniekiem ir viena spēle rezervē. Uzvarot abās spēlēs, "FBK Valmiera" nodrošinās astoto vietu, neatkarīgi no konkurentu rezultātiem. To paveikt gan nebūs viegli, jo šovakar jācīnās ar Stalbes "Pārgauju", kas joprojām lūko uz vietu labāko kvartetā, lai nodrošinātu sava laukuma priekšrocības. Savukārt pēdējā kārtā jāspēlē ar "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka", kuriem jācīnās par otro vietu turnīra noslēgumā, lai iegūtu parocīgāku pretinieku ceturtdaļfinālā un potenciāli sava laukuma priekšrocības pusfinālā.

Stalbes vienība pēdējās sešās spēlēs izcīnījusi tikai trīs uzvaras, līdz ar to tabulā ar 38 punktiem viņi pašlaik atkāpušies uz piekto vietu. Tikpat punkti ir ceturtajā vietā esošajiem "Rubenes" spēlētājiem, kā arī sestajā vietā esošajiem "Talsu NSS/Krauzers". Ņemot vērā, ka Ingus Laiviņa vadītajai komandai ir viena spēle rezervē, komanda var lūkot arī uz trešo pozīciju, pašlaik no valsts čempioniem "Lielvārde/FatPipe" atpaliekot par pieciem punktiem. Tajā pašā laikā, vāji nospēlējot pēdējos mačus, "Pārgauja" var atkrist pat līdz septītajai vietai. Pēdējā spēlē pret Lielvārdes komandu "Pārgauja" vāji nospēlēja trešā perioda otro pusi, lielā mērā tajā arī zaudējot cīņu. Joprojām laukumā nedodas rezultatīvais Edgars Puriņš, savainojumā iedzīvojies arī komandas līderis Lauris Ābols, bet epizodiski pēdējā mačā spēlēja arī kapteinis Mārtiņš Rajeckis.

Abu komandu šīs sezonas pirmā duelēšanās izvērtās ļoti rezultatīva Stalbes komandai savās mājās izcīnot uzvaru ar rezultātu 12:9. Jāpiezīmē, ka arī šajā spēlē viss izšķīrās vien trešajā periodā, jo pēc diviem periodiem ar 8:7 vadībā bija valmierieši. Uzvarētāju rindās lielisku spēli aizvadīja Endijs Kleistrovs, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem un divām piespēlēm. Tikmēr pretinieku rindās identiska statistika Intam Vilkam, abiem arī saņemot balvas kā savu komandu labākajiem florbolistiem.