Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai "Rubene" un "Pārgauja" atgūsies no dažādajiem zaudējumiem?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai "Rubene" un "Pārgauja" atgūsies no dažādajiem zaudējumiem?
"FBK Valmiera" turpina pārliecinošo ceļu pretim pirmajām medaļām
Foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgas pirmajos pusfināla mačos pie panākumiem tika potenciālie pāru favorīti "Betsafe/Ulbroka" un "FBK Valmiera". Ja valmierieši savus pretiniekus burtiski sagrāva, tad Latvijas čempioni vien pēdējā minūtē glābās no zaudējuma, uzvarot pēcspēles metienu sērijā. Vai zaudētājiem šovakar izdosies atspēlēties? Spēles tiks translētas arī Sportacentrs.com kanālā.

"FBK Valmiera" – "Pārgauja" pulksten 18:00 Valmierā (Sērijā 1:0)
Sērijas pirmā cīņa līdz pat tās vidusdaļai izvērtās līdzvērtīga bez daudziem vārtu gūšanas momentiem un bez precīziem metieniem. Taču tad minūtes laikā ar trim patāliem metieniem valmierieši šokēja Stalbes klubu, panākot 3:0. Viesi uzreiz pieprasīja pārtrausumu un veica vārtsargu maiņu, taču tas vairs nemainīja cīņas gaitu. Valmieriešiem padevās teju viss, kamēr Stalbes komanda lieliskās iespējas pie pretinieku vārtiem bija atstājuši ceturtdienas mačā Lielvārdē. Mājiniekiem talkā nāca arī veiksmes, pāris reižu izceļoties šķietami neloģiskās situācijās. Tikmēr viesiem tikai viens precīzs metiens, kad Gvido Lauga labi nocīnījās vārtu priekšā. Valmierieši atbildēja ar rezultatīviem izgājieniem vienatnē pret vārtsargu, ātru saspēli un precīziem metieniem pēc pozicionālām izspēlēm. Līdz ar to "FBK Valmiera" svinēja ļoti pārliecinošu 9:1 uzvaru, joprojām paliekot vienīgā komanda, kas šosezon nav piedzīvojusi nevienu neveiksmi izslēgšanas turnīros.

Šovakar sērijas otrā spēle, kas atkal sāksies ar 0:0 rezultātu un sevišķi tas jāņem vērā laukuma saimniekiem, jo "Pārgauja" pēdējo gadu laikā ne vienreiz vien jau ir pierādījusi, ka pēc ļoti nesekmīgas cīņas, nākamajā dienā var demonstrēt diametrāli pretēju sniegumu. Stalbes komandas rindās pēc divu ceturtdaļfināla spēļu izlaišanas laukumā atgriezās Mārtiņš Rajeckis, bet Ingus Laiviņš, kurš slimības dēļ nespēlēja septīto maču Lielvārdē, šoreiz laukumā devās vien epizodē, kad komanda cīnījās skaitliskajā vairākumā. Tikmēr valmieriešu rindās visu spēli no rezervistu soliņa noraudzījās viens no komandas spēles veidotājiem Ivo Balodis.

"Betsafe/Ulbroka" – "Rubene" pulksten 19:00 Ulbrokā (Sērijā 1:0)
Krietni līdzvērtīgāka izvērtās otra pusfināla spēle starp "Betsafe/Ulbroka" un "Rubenes" komandām. Cīņā, kurā tika gūti vairāk vārti nekā spēlē Valmierā, nevienai komandai neizdevās izvirzīties vadībā ar vairāk kā vieniem vārtiem. Jau pirmajā minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, lai drīz vien atrastos iedzinējos. Turpinājumā tomēr ķērāju lomā allaž atradās "Rubene", kas vienmēr uz mājinieku vārtiem spēja atbildēt ar savu precīzo raidījumu. Liktenīgi varēja izrādīties Edžus Ceriņa vārti sekundi pirms otrā perioda beigām, kas deva minimālu 5:4 vadību mājiniekiem. Tomēr trešajā periodā pretuzbrukumā precīzi meta Ingars Matisons, bet mājinieku kapteiņa Aināra Juškēviča kļūdu ātrā vārtu guvumā pārvērta Reinis Mirkšs. Jāpiezīmē, ka Mirkšs mirki iepriekš pēc lieliska pretuzbrukuma kā nākas netrāpīja pa bumbiņu, atrodoties tukšu sāncenšu vārtu priekšā. Pusminūti pirms pamatlaika beigām Robertam Trepšam neizdevās nofiksēt bumbiņu rokās, kas mājiniekiem vēlreiz ļāva izglābties un panākt 6:6. Papildlaikā izcelties varēja kā viena, tā otra komanda, taču uzvarētāja likteni nācās noteikt pēcspēles metienu sērijā. Tajā izcēlās vien abu komandu kapteiņi, Jurim Zilbertam tiekot pie viena vārtu guvuma, bet mājiniekiem divus filigrānus "bullīšus" realizēja Ainārs Juškēvičs, atnesot savai vienībai panākumu.

Pirmajā spēlē bez rezultativitātes punktiem palika abu komandu uzbrukuma līderi, attiecīgi Kaspars Šķēls mājiniekiem un Atis Stepāns viesu komandā. Viesiem labi nospēlēja trešā maiņa, vārtus gūstot gan Mārtiņam Jēkabsonam, gan Andrim Jēkabsonam, kurš spēles izskaņā tika pārcelts uz pirmo maiņu savainotā Dāvja Zēmeļa vietā. Mājiniekiem divus vārtus guva Kārlis Bulāns, bet vārtu vīrs Māris Ronis ne vien sekmēja komandas uzvaru ar saviem tiešajiem pienākumiem, bet arī asistēja divos vārtu guvumos.