Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Pārgaujai" un "Valmierai" debijas spēles 1/2 finālā

Emils Ozerinskis

"Pārgaujai" un "Valmierai" debijas spēles 1/2 finālā
Gvido Lauga
Foto: floorball.lv

Elvi florbola līgā šodien komandas uzsāks pusfinālu sērijas. Pulksten 15:30 Latvijas čempionvienība "LIelvārde/Fatpipe" uzņems izslēgšanas spēļu lielākā pārsteiguma autoru Stalbes "Pārgauju", bet pulksten 19:00 regulārās sezonas uzvarētāja "Triobet/Ulbroka" tiksies ar Florbola klubu "Valmiera". Abas spēles tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

"Lielvārde/FatPipe" (#2) - "Pārgauja" (#6)
Pulksten 15:30 Lielvārde un Sportacentrs.com

Latvijas čempionvienība "Lielvārde" izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālu aizvadīja vispārliecinošāk no visām astoņām "play-off" turnīrā iekļuvušajām komandām. Lielvārdieši pirmajā kārtā izpildīja minimālo programmu, tiekot galā ar Liepājas "Kuršiem" četrās spēlēs. Savā laukumā Latvijas čempioni kurzemniekiem neatstāja variantus, sakaujot "Kuršus" ar 13:5 un 12:3. Liepājnieki vienīgi sērijas trešajā mačā spēja "vardēm" likt panervozēt, bet Sandris Virsnītis trešajā periodā atnesa "Lielvārdei" panākumu ar 6:5. Noslēdzošajā mačā lielvārdieši guva panākumu ar 9:5, tiekot cauri ceturtdaļfinālam četru spēļu laikā. Līdz ar to Latvijas čempioniem bija divas pilnas nedēļas, lai gatavotos pusfināla sērijai.

Lielāko pārsteigumu ceturtdaļfinālā sagādāja Stalbes "Pārgauja", izslēdzot no cīņas par medaļām Latvijas titulētāko florbola klubu Cēsu "Lekringu". Izslēgšanas spēles "Pārgauja" uzsāka ar negaidīti pārliecinošu uzvaru Cēsīs ar 6:1. Otrajā spēlē "lēcējpeles" savā laukumā spēja pagarinājumā ar 6:5 izlīdzināt sērijas rezultātu. Savas mājas cīņas aizvadot Kocēnos, izslēgšanas spēļu otrajā nedēļas nogalē "Pārgauja" spēja gūt divus panākumus ar 10:5 un 8:3 nostādīt cēsniekus uz izkrišanas robežas ar sērijas rezultātu 3-1. Titulētais "Lekrings" nākamajās divās spēlēs ar 7:4 un 5:4 spēja atgriezt intrigu sērijā, panākot 3-3. Izšķirošā spēle norisinājās Cēsīs. "Pārgauja" divas reizes spēles gaitā spēja panākt vadību, bet mājinieki abas reizes izlīdzināja rezultātu. Uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums un gandrīz desmit minūtes bumbiņa ceļu vārtos neatrada. Tomēr divas sekundes pirms pagarinājuma noslēguma Ingus Laiviņš izdarīja piespēli Gvido Laugam, kurš gandrīz no laukuma centra raidīja bumbiņu "Lekringa" vārtu augšējā stūrī. Tādējādi "Pārgauja" sagādāja lielāko sensāciju šajā "Elvi" florbola līgas sezonā, sērijā ar 4-3 no tālākas cīņas izslēdzot cēsniekus. Līdz ar to "Pārgauja" pirmo reizi komandas vēsturē iekļuva Latvijas čempionāta pusfinālā.

Aizvadot tikai četras cīņas par "play-off" spēļu rezultatīvāko spēlētāju ar 15 punktiem kļuvis Aivis Kusiņš (8+7). "Lielvārdes" rindās ar 12 punktiem izcēlies Toms Akmeņlauks (5+7), bet deviņus punktus guva komandas pieredzējušākais spēlētājs Atis Blinds (4+5). "Pārgaujas" sastāvā ar 14 punktiem septiņās spēlēs izcēlies Gvido Lauga (7+7). Desmit gūto punktu robežu ceturtdaļfinālā izdevās pārsniegt arī Laurim Ābolam (4+7) un Oskaram Balodim (8+2). "Lielvārdes" komandas vārtsargiem Jānim Bramanim (89,3%) un Jānim Salcevičam (87:3%) pret "Kuršiem" pārāk iespringt nevajadzēja, toties Renārs Arājs (86,7%) "Pārgaujas" vārtos bija nozīmīgs argumets, lai ļautu Stalbes komandai iekļūst pusfinālā.

"Triobet/Ulbroka" (#1) - FBK "Valmiera" (#4)
Pulksten 19:00 Ulbroka un Sportacentrs.com

Regulārās sezonas uzvarētāji "Triobet/Ulbroka" florbolisti sērijā pret "Rockets" bija izteikti favorīti, ko ulbrokiešiem izdevās apliecināt arī laukumā. Pirmajās spēlēs savās mājās "Ulbroka" tika pie panākumiem ar 10:3 un 12:11, sērijā pēc pirmajām divām spēlēm panākot 2-0. Pirmajā izbrukuma spēlē ulbrokieši atdeva vienīgo panākumu "Rockets", piekāpjoties ar 5:8. Savukārt ceturtajā un piektajā spēlē tika gūtas uzvaras ar 12:7 un 5:4. Tādējādi regulārās sezonas spēcīgākā vienība ar 4-1 droši iekļuva pusfinālā.

Sērijas uzvarētāju starp "Valmieru" un "Rubeni" varēja mēģināt uzminēt metot gaisā monētu. Komandu spēku samērs bija līdzvērtīgs un favorīta statusu kādai no vienībām atdot nebija iespējams. Ceturtdaļfināla pirmajai spēlei gatavāki bija valmierieši, pirmajā mačā sakaujot Kocēnu komandu ar 7:3. Tomēr spēles izskaņā traumu guva valmieriešu vārtsargs Agris Rogainis. Tas būtiski ietekmēja sērijas turpinājumu, bez sava pamatvārtsarga valmierieši piedzīvoja zaudējumus nākamajos trīs mačos ar 4:6, 5:6 un 5:8. Nonākot bezdibeņa malā, "Valmieras" vārtos atgriezās Rogainis, dodot jaunu impulsu savai komandai. Pagājušajā nedēļas nogalē no 1-3 Gaujas krastos dzīvojošie valmierieši guva panākumus ar 5:2 un 6:5 panākot izlīdzinājumu sērijā. Izšķirošā spēle notika Valmieras laukumā. No trīs vārtu deficīta, "Rubenes" līderis Atis Stepāns spēja izlīdzināt spēles rezultātu, bet Matīsa Salmiņa ātrā atbilde izrāva uzvaru "Valmierai", ļaujot pirmo reizi komandas vēsturē uzvarēt "play-off" sēriju un iekļūt pusfinālā.

Piecās aizvadītās cīņās "Triobet/Ulbroka" sastāvā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Kristers Eglītis (8+5), bet ar 11 punktiem izcēlās Kārlis Bulāns (5+6). Valmieriešu sastāvā ar 14 punktiem produktīvākais bija Ints Vilks (6+8), bet 12 punkti Ivo Baloža (6+6) rēķinā. Izslēgšanas spēlēs par "Triobet/Ulbroka" pamatvārtsargu Ivaru Dišereitu (77,5%) vārjāku statistiku uzrādīja tikai liepājnieki. "Valmieras" vārtos savai komandai pusfinālā ļāva iekļūt Agris Rogainis (88,0%), bet jaunais Kārlis Pops atvairīja 79,5% pretinieku metienu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...