Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Ar uzvarām sāk "Lielvārde" un "Pārgauja"

Ar uzvarām sāk "Lielvārde" un "Pārgauja"
"Lielvārde" vs "Latgranula/Līgatne"
Foto: Ritvars Raits

Šodien notika divas pirmās Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas astotdaļfināla spēles. "Lielvārde" savā laukumā ar 10:8 pārspēja "Latgranula/Līgatne", bet Cēsīs "Pārgauja", būdama laukuma saimnieces lomā, atspēlējās no 0:3 un svinēja uzvaru pār Kocēnu "Rubeni" - 10:7.

Vairāk kā 200 līdzjutējiem (gan Lielvārdes, gan Līgatnes komandas atbalstītājiem) līdz pirmajam vārtu guvumam nācās gaidīt mazāk par pusotru minūti, kad "Latgranula/Līgatne" uzbrucējs Jānis Levanovičs jau sarūgtināja mājinieku vārtsargu Igoru Ivanovu. Savu panākumu viesiem attīstīt gan neizdevās – drīz vien "Lielvārde" atbildēja ar to pašu, līdz pirmajām pārtraukuma pat izvirzoties vadībā ar 4:3. Otrā perioda sākumā līgatnieši panāca neizšķirtu (4:4), bet tad mājinieki iemeta trīs vārtus pēc kārtas (7:4), piespiežot pretinieku treneri Normundu Zvejnieku izdarīt vārtsargu maiņu – Edgaru Jemeļjanovu nomainīja Renārs Arājs. Pēc otrās trešdaļas mājinieki atradās vadībā ar 7:5. Pēdējā periodā lielvārdieši spēja panākt jau 9:5, bet tad iniciatīvu pārņēma "Latgranula/Līgatne", sākot deldēt rezultāta starpību – 40 sekundes pirms pamatlaika beigām viesiem bija palicis tikai vienu vārtu deficīts. Spēles likteni izšķīra mājinieku aizsarga Ervīna Torstera tāls raidījums – deviņas sekundes pirms spēles beigām viņa no sava laukuma puses pa gaisu mestā bumbiņa atrada sev vietu līgatniešu tukšajos vārtos – 10:8. Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" rindās tika atzīts Sandris Virsnītis, bet Līgatnes komandas sastāvā - Gvido Bišers.

"Lielvārdes" treneris Atis Blinds, lai arī viņa komanda svinēja uzvaru, pārāk apmierināts neizklausījās un teicās bezmaz vai negulēt visu nakti, jo domāšot, kā uzlabot aizsardzību. Tā esot vienīgā lieta, kas viņu uztraucot, jo astoņi ielaisti vārti - tas tomēr ir pārāk daudz. Uzbrukums ir līmenī, arī vārtsargs nospēlēja labi (uz viņa sirdsapziņas labi ja divi goli), bet aizsardzība zem katras kritikas. Ar puišiem jau bijusi nopietna saruna, tagad jāplāno komandas taktika.

"Latgranula/Līgatne" treneris Normunds Zvejnieks atzina, ka zināmas problēmas sagādājis tas, ka šodien bija darbdiena, jo daļa viņa spēlētāju strādā. Arī pie Lielvārdes novada sporta centra seguma jāpierod, varbūt tā dēļ kādi metieni gāja vārtiem secen. Tomēr viņš atzina, ka šodien uzvarējuši stiprākie, bet par savu komandu solīja, ka līgatnieši cīnīšoties līdz galam - sērija turpinās līdz trim uzvarām, bet pagaidām ir tikai 0:1.

Arī Cēsīs notikušajā spēlē mājinieki jau mača sākumā nonāca zaudētāju lomā – 12 minūšu laikā "Rubene" bija izvirzījusies vadībā ar 3:0. Tomēr florbolā triju vārtu handikaps praktiski nav nekas – to uzskatāmi nodemonstrēja SK "Pārgauja", līdz pirmā perioda beigām panākot 2:3, bet pēc otrās trešdaļas rezultāts jau bija neizšķirts – 4:4. Izšķirošie spēles notikumi risinājās pēdējā periodā – tā pirmajā minūtē vadībā ar 5:4 vēlreiz izvirzījās kocēnieši, bet mājinieki uz to atbildēja ar diviem vārtiem – 6:5. Viesi atkal panāca izlīdzinājumu – 6:6, bet stalbieši iemeta trīs vārtus pēc kārtas – 9:6. Mača izskaņā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, pie tam laukuma saimnieki savus desmitos, tāpat kā devītos, iemeta, raidot bumbiņu tukšos pretinieku vārtos – 10:7.

"Rubenes" uzbrucējs Ivars Jēkabsons portālam Sportacentrs.com atklāja, ka šī vakara spēlē varējusi uzvarēt gan viena, gan otra komanda. Visu izšķīrusi spēle nevienādos sastāvos - "Pārgauja" savas abas izdevības izmantoja, kamēr Kocēnu komanda - nē. Piedevām kocēnieši vēl vienus vārtus ielaiduši brīdi, kad paši bija skaitliskajā vairākumu - līdz ar to spēles liktenis praktiski bija izšķirts.

Arī "Pārgaujas" treneris Ilvars Balodis aizvadīto maču nodēvēja par '"šūpolēm", kur varēja paveikties gan vienai, gan otrai komandai, šoreiz paveicās viņa audzēkņiem. Spēles sākums gan bija nepatīkams, laikam jau stalbieši bija domājuši, ka pretiniekus, kuru soliņš bija krietni īsāks, varēs bez skriešanas vinnēt. Rezultātā nonāca zaudētāju lomā ar 0:3. 1. perioda beigās vienu golu izdevās burtiski atkapāt, bet otrs bija liela veiksme - Sandis Pokkers, būdams vēl pirms centra līnijas, izdarīja metienu, kas bija precīzs.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 18. februāris

"Lielvārde" – "Latgranula/Līgatne" 10:8 (4:3, 3:2, 3:3)

Metienu attiecība:
24:31 (10:12, 7:7, 7:12)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 4 (2+2), Sandris Virsnītis 2 (2+0), Miks Valpēters 2 (2+0), Jānis Virsnītis 2 (1+1).
"Latgranula/Līgatne" – Ronalds Arājs 3 (2+1), Jānis Levanovičs 2 (2+0), Mārtiņš Vīns 2 (1+1), Gvido Bišers 2 (1+1).

SK "Pārgauja" – "Rubene" 10:7 (2:3, 2:1, 6:3)

Metienu attiecība:
26:45 (8:12, 11:17, 7:16)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Aivis Ādmninis 3 (2+1), Rolands Jānelsiņš 3 (2+1), Gatis Gailis 2 (2+0), Sandis Pokkers 2 (1+1), Ingus Balodis 2 (1+1), Lauris Ābols 2 (0+2).
"Rubene" – Guntis Šverns 3 (2+1), Jānis Belasovs 2 (1+1), Atis Stepāns 2 (1+1), Ivars Jēkabsons 2 (0+2).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2011-02-18 22:34, pirms 13 gadiem
malachi Pargauja
, 2011-02-18 22:46, pirms 13 gadiem
The war is not over, everyone knows it....
, 2011-02-18 22:46, pirms 13 gadiem
SK "Pārgauja" – "Rubene'' rit cesis, l.paegles iela 1 pl.18:00 ';
, 2011-02-18 22:59, pirms 13 gadiem
Curtiys rakstīja: SK "Pārgauja" – "Rubene'' rit cesis, l.paegles iela 1 pl.18:00
tur jau ir skaidrs KURS KURU
, 2011-02-19 11:16, pirms 13 gadiem
ainius rakstīja: tur jau ir skaidrs KURS KURU
protams, tie paši, kas vakar
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.