Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" viesos salauž "Bauskas" pretestību un revanšējas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Valmiera" viesos salauž "Bauskas" pretestību un revanšējas
FBK "Valmiera"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

FBK "Valmiera" šovakar viesojās pie "Bauskas", kur spēles otrajā periodā salauza mājinieku pretestību, ar 13:7 revanšējoties baušķeniekiem par turnīra pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu. Citās spēlēs "Talsu NSS/Krauzers" Stalbē ar 7:4 uzvarēja "Pārgauju", "Betsafe/Ulbroka" savā laukumā ar 9:8 pārspēja "Ķekavu", Kocēnu "Rubene" Cēsīs ar 6:4 pieveica "Lekringu", bet Tartu "EMU SK" viesos ar 11:7 bija pārāka par "Ogres Vilkiem".

"Valmiera" šo sezonu sāka ļoti pārliecinoši, pirmajās septiņās spēles izcīnot sešas uzvaras, bet vienīgo zaudējumu piedzīvojot savā laukumā mačā pret "Bausku" - 4:6. Šovakar valmierieši devās uz Bausku, lai revanšētos saviem pāridarītājiem. Bauskas komanda gan nebija noskaņota tā vienkārši padoties - jau 2. minūtē rezultātu atklāja mājinieks Ģirts Laugalis (1:0). Tad trīs vārtus pēc kārtas iemeta valmierieši Aigars Belasovs, Gatis Liepiņš un Daniels Urbanovičs, izvirzot savu komandu vadībā ar 3:1. Pēc pirmā perioda viesiem tikai vienu vārtu pārsvars (3:2), bet 25. minūtē baušķenieks Toms Rozentāls atjaunoja neizšķirtu rezultātu - 3:3. Līdz otrajam pārtraukumam "Valmiera" atguva vadību ar 5:3, bet pēdējā trešdaļā sameta laukuma saimnieku vārtos vēl astoņas bumbiņas, savos ielaižot tikai četras - 13:7.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Gatis Liepiņš, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa trim punktiem guva Mārtiņš Broks un Ivo Balodis, divus golus iemeta Lauris Alvis Stiprais, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Aigars Belasovs, Kristiāns Kalniņš, Artis Jansons un Daniels Urbanovičs. Par labāko starp baušķeniekiem atzina vienu vārtu autoru Uģi Ritvaru Jirgensonu, pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Ģirts Laugalis un Pēteris Zeltiņš, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Toms Niedre. FBK "Valmiera" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ar 29 punktiem ieņem 4. vietu. "Bauskai" šobrīd 17 punktu un 9. vieta.

Talsinieki trešo uzvaru pēc kārtas svin pār "Pārgauju"

Komanda "Talsu NSS/Krauzers", kas vakar svinēja otro panākumu pēc kārtas, savā laukumā ar 11:4 sakaujot spēcīgo "Rubeni" (Kocēni), šovakar viesojās Stalbē pie "Pārgaujas", kam pirmā apļa spēlē bija zaudējusi ar 4:10. Gluži kā vakar mačā pret kocēniešiem, arī šodien talsinieki lieliski aizvadīja pirmo periodu, jau uzreiz nosverot uzvaras svaru kausu savā pusē. Nepilnu 16 minūšu laikā pēc diviem Matīsa Fogeļa goliem, kā arī pēc Matīsa Jorena Švēdenberga, Toma Bitmaņa un Emīla Krūmiņa metieniem laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 5:0. Pēc otrās trešdaļas "Talsu NSS/Krauzeram" bija triju vārtu handikaps (5:2), šo pārvaru mājinieki nosargāja līdz pat pamatlaika beigām, svinot uzvaru ar 7:4. Interesanti, ka viesu labā visus četrus vārtus guva viens spēlētājs - Gvido Lauga.

Par labāko starp uzvarētājiem tika atzīts vārtsargs Kārlis Švampe, kurš atvairīja 23 no 27 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (2+1) punktiem bija Matīss Fogelis, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Emīls Krūmiņš un Toms Bitmanis. Labākā spēlētāja balvu "Pārgaujas" sastāvā saņēma četru vārtu autors Gvido Lauga. Talsu komanda pēc šīs uzvaras ar 21 punktu pakāpās uz 6. vietu turnīra tabulā, bet "Pārgaujai" joprojām 16 punktu un tikai 10. vieta.

Čempioniem vēl viens smagi nācis panākums, šoreiz - pār "Ķekavu"

"Betsafe/Ulbroka" šovakar savā laukumā uzņēma komandu "Ķekava", ko pirmā riņķa mačā viesos bija pārspējusi ar tikai vienu vārtu pārsvaru - 3:2. Arī atbildes mačs jau no paša sākuma ulbrokiešiem nesolījās būt viegls - jau 3. minūtē rezultātu atklāja ķekavietis Klāvs Jansons (1:0). Minūtes laikā ulbrokieši Ainārs Juškēvičs un Juris Gribusts vadībā izvirzīja laukuma saimniekus (2:1), bet pēc pirmā perioda vadībā atkal atradās viesi - 3:2. Otrās trešdaļas laikā vadības grožus ar 6:5 atkal pārņēma "Betsafe/Ulbroka", bet pēdējā perioda vidū "Ķekava" atjaunoja neizšķirtu (6:6), tāds rezultāts noturējās līdz pat 55. minūtei. Otro vakaru pēc kārtas ulbrokiešiem tādā situācijā izdevās gūt trīs vārtus pēc kārtas - 9:6. Šoreiz "Ķekava" divus vārtus atguva, taču atņemt Ulbrokas komandai uzvaru ar 9:8 nespēja.

Labākā spēlētāja balva uzvarētāju rindās tika pasniegta četrus vārtus guvušajam Aināram Juškēvičam. 4 (1+3) punkti Rolanda Kovaļevska kontā, divus golus iemeta Juris Gribusts, bet 2 (1+1) punktus savāca Kaspars Šķēls. Par labāko starp ķekaviešiem atzina vārtsargu Jāni Bramani, kurš atvairīja 31 no 40 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie starp ķekaviešiem ar 4 (2+2) punktiem katram bija Edžus Bunka un Henrijs Uzraugs, pa trim punktiem guva Miķelis Dravnieks un Klāvs Jansons. "Betsafe/Ulbrokai" pēc šī panākuma turnīra tabulā ir jau 39 punkti un samērā droša 2. vieta. Ķekavas komandai joprojām 21 punkts, bet šobrīd jau vairs tikai 7. vieta.

"Rubene" vēlreiz sarūgtina "Lekringu"

Kocēnu "Rubene" vakar spēlēja Kurzemē, kur piedzīvoja smagu sakāvi mačā pret "Talsu NSS/Krauzeru", bet šodien viesojās Cēsīs pie "Lekringa", kas noteikti gribēja revanšēties kocēniešiem par turnīra pirmajā riņķī piedzīvoto zaudējumu (3:4). Cēsnieki arī bija tie, kuri pirmie guva vārtus - 14. minūtē pēc Pētera Trekšes un Kevina Šmita metieniem "Lekrings" bija izvirzījies vadībā ar 2:0. Pašā trešdaļas izskaņā viesiem Reinim Mirkšam un Ingaram Matisonam izdevās līdzsvarot rezultātu - 2:2. Otrā perioda laikā tika gūti tikai vieni vārti - Matisons vadībā jau izvirzīja "Rubeni" - 3:2. Pēdējās trešdaļas pirmajā pusē viesi iemeta vēl trīs golus, piesakot savas pretenzijas uz uzvaru un trim punktiem - 6:2. Cēsnieki spēja atbildēt ar tikai diviem vārtu guvumiem, bet uzvaru ar 6:4 svinēja Kocēnu komanda.

Par labāko starp kocēniešiem tika atzīts vārtsargs Roberts Trepšs, kurš atvairīja 16 no 20 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar "hat-trick" bija Ingars Matisons, pa trim piespēlēm Ritvara Bērziņa un Ivara Jēkabsona kontā, bet divus golus iemeta Reinis Mirkšs. Labākā spēlētāja balvu Cēsu komandā saņēma vienas piespēles autors Lauris Zaicevs, bet rezultatīvākais ar diviem goliem bija Pēteris Trekše. "Rubenei" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 30 punktu un 3. vieta, bet "Lekringam" 25 punkti un 5. vieta.

"Ogres Vilki" pie punktiem netiek - vēlreiz zaudēts "EMU SK"

Igaunijas čempionvienība "EMU SK", kas vakar savā laukumā piedzīvoja smagu zaudējumu mačā ar "Ķekavu", šovakar viesojās pie komandas "Ogres Vilki", ko pirmā apļa spēlē bija pārspējusi ar 10:6. Ogrēnieši, kuri joprojām nav tikuši pie pirmajiem punktiem, no paša cīņas sākuma metās uzbrukumā un jau 6. minūtē pēc Edgara Birkenfelda un Kārļa Krastiņa metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. 7. minūtē igauņu nulli uz rezultātu tablo ar precīzu metienu nodzēsa viesu uzbrukuma līderis Pāvels Semjonovs - 1:2. Perioda pēdējā minūtē ogrēnieši ielaida vēl divus vārtus un jau nonāca zaudētājos ar 2:3. Pēc otrās trešdaļas "EMU SK" florbolistiem bija jau triju vārtu pārsvars (6:3), bet visā spēlē viesi svinēja uzvaru ar 11:7.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Pāvels Semjonovs, kurš ar 7 (5+2) punktiem bija rezultatīvākais. 5 (1+4) punkti Maksima Terehova kontā, 3 (1+2) punktus savāca Mikko Sārivori, bet ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Aleksandrs Petrovs. Par labāko starp ogrēniešiem tika atzīts Edgars Birkenfelds, kura kontā 3 (2+1) punkti. Ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Toms Rislings, bet pa diviem goliem iemeta Stefans Roberts Dimza un Elvijs Jankovskis. Pēc šīs uzvaras komandai "EMU SK" turnīra tabulā jau 21 punkts un 8. vieta, bet "Ogres Vilki" joprojām bez punktiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...