Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/Fat Pipe" ieņem "Bausku", "Rubene" krīt gūstā Talsos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde/Fat Pipe" ieņem "Bausku", "Rubene" krīt gūstā Talsos
Jānis Ragovskis (Talsu NSS/Krauzers)
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem līdere "Lielvārde/Fat Pipe" šovakar viesos ar 9:3 sakāva "Bausku", bet trešās vietas īpašniece "Rubene" (Kocēni) ne vien negaidīti, bet arī ļoti smagi zaudēja šosezon samērā nestabili spēlējošajai komandai "Talsu NSS/Krauzers" - 4:11.

Līdere "Lielvārde/Fat Pipe" ieņem "Bausku"

ELVI florbola līgas vīriešiem līdere "Lielvārde/Fat Pipe", kas zaudējuma rūgtumu nebija izjutusi jau 13 spēlēs pēc kārtas, šovakar devās uz atbildes spēli Bauskā. Pirmā apļa mačā, kad baušķenieki viesojās Lielvārde, viņi pirmā perioda vidū bija izvirzījušies vadībā ar 5:1, tomēr galarezultātā zaudēja ar 8:12. Šodien lielvārdieši tādas vaļības vairs neatļāvās. Pirmā perioda laikā gan tika gūti tikai vieni vārti - 3. minūtē rezultātu atklāja viesu kapteinis Atis Blinds - 1:0. Mača vidū, kad rezultāts bija jau 3:0, pirmos vārtus guva arī "Bauskas" florbolisti - precīzs metiens padevās Romualdam Paulovičam (1:3). Pēc otras trešdaļas viesi atradās vadībā ar 5:1, bet visā spēlē svinēja ļoti pārliecinošu panākumu ar 9:3.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma aizsargs Alvis Savins, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Visvairāk punktu - 6 (3+3) uzvarētāju rindās guva Atis Blinds, 4 (3+1) punkti Artūram Skadiņam, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Toms Akmeņlauks. Par labāko starp baušķeniekiem atzina Edgaru Lujānu, kura kontā viena rezultatīva piespēle. Pēc šīs uzvaras Lielvārdes komandai jau 41 punkts un droša pirmā vieta, "Bauskai" 17 punktu un 9. vieta.

"Rubene" krīt gūstā Talsos

ELVI florbola līgas vīriešiem komanda "Rubene" (Kocēni), kas pagājušās nedēļas nogalē turnīra tabulā bija pakāpusies uz trešo vietu, šovakar viesojās pie nestabili spēlējošās komandas "Talsu NSS/Krauzers", ko pirmā riņķa mačā pārspēja ar 9:6. Talsinieki savus viesus sagaidīja ļoti neviesmīlīgi - 2. minūtes sākumā Andris Blumbahs atklājā rezultātu (1:0), bet pirmā perioda vidū mājinieki jau bija izvirzījušies vadībā ar 6:0, turklāt Jānis Ragovskis varēja palepoties ar "hat-trick". 16. minūtē savu nulli no rezultātu tablo nodzēsa arī kocēnieši, kuru rindās ar precīzu metienu izcēlās Ingara Matisons - 1:6. Pēc otrās trešdaļas talsiniekiem bija četru vārtu pārsvars (7:3), bet visā spēlē "Talsu NSS/Krauzers" svinēja ļoti pārliecinošu panākumu ar 11:4.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts divu vārtu autors Krišs Treimanis. Pa 2 (1+1) punktiem guva Jānis Škutāns un Toms Bitmanis, 3 (2+1) punkti Andra Blumbaha kontā, bet rezultatīvākais ar 6 (3+3) punktiem bija Jānis Ragovskis. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā pasniedza Ingaram Matisonam, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Talsu komanda pēc šīs uzvaras ar 18 punktiem pakāpās uz 7. vietu turnīra tabulā, bet "Rubenei" 27 punkti un joprojām trešā vieta.

Čempioni tikai galotnē izglābjas no "Kurši/Ekovalis" kampiena

Čempione "Betsafe/Ulbroka" šovakar savā laukumā uzņēma Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis", ko pirmā riņķa mačā viesos bija sakāvusi ar 10:3. Spēles rezultātu jau 1. minūtē atklāja ulbrokietis Kaspars Šķēls (1:0), bet jau nākamajā minūtē liepājnieks Ingars Jansons atbildēja ar to pašu, turklāt brīdī, kad viņa komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā - 1:1. Pirmā perioda laikā divu vārtu pārsvaru ieguva mājinieki - 5:3. Toties "Kurši/Ekovalis" ļoti labi aizvadīja otro trešdaļu, kurā uzvarēja, panākot izlīdzinājumu 6:6. Pēdējā periodā veselas 15 minūtēs pagāja bez vārtu guvumiem, līdz "Betsafe/Ulbroka" iemeta trīs golus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 9:6. Šis pārsvars izrādījās izšķirošs - Ulbrokas komanda nosargāja uzvaru ar 10:7.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem atzina "hat-trick" autoru Kasparu Šķēlu. Rezultatīvāki par viņu bija Ainārs Juškēvičs ar 4 (3+1) punktiem un Juris Gribusts ar 4 (1+3) punktiem. 3 (1+2) punkti Kristera Eglīša kontā, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Kārlis Vitkovskis un Niks Ķuzulis. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma Kārlis Pupils, kuram 2 (1+1) punkti. 3 (1+2) punktus sakrāja Mihails Kostusevs, bet rezultatīvākais ar 5 (4+1) punktiem bija Ingars Jansons. "Betsafe/Ulbrokai" pēc šīs uzvaras ir 36 punkti un 2. vieta turnīra tabulā, bet Liepājas komandai joprojām 13 punktu un 11. vieta.

"Lekrings" debitantiem noorganizē smagāko zaudējumu sezonā

Virslīgas debitante "Ogres Vilki", kas cīnās izmisīgi, bet pie pirmajiem punktiem augstākajā sabiedrībā vēl nav tikusi, šovakar viesojās Cēsīs pie titulētā "Lekringa", kas sezonu sāka nepārliecinoši, bet pēdējā laikā uzņem apgriezienus. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē, kas notika Ogrē, cēsnieki uzvarēja tikai ar divu vārtu pārsvaru - 4:2. Savā laukumā "Lekringa" florbolisti četrus vārtus guva jau pirmā perioda laikā - 4:0, pa golam iemeta Pauls Erenbots, Jorens Malkavs, Dāvis Vilders un Emīls Dzalbs. Spēles vidū, kad rezultāts jau bija 5:0, pirmos vārtus guva arī ogrēnieši Edgara Birkenfelda personā - 1:5. Pēc otrās trešdaļas "Lekrings" atradās vadībā ar 7:1, bet visā spēlē guva savu šīs sezonas pārliecinošāko uzvaru - 12:2. "Ogres Vilkiem" tā kļuva par smagāko sakāvi Virslīgā.

Par labāko starp uzvarētājiem atzina Dāvi Vilderu, kura kontā viens vārtu guvums. Pa 2 (1+1) punktiem viņa komandā sakrāja Kevins Šmits un Jorens Malkavs, pa diviem goliem iemeta Pēteris Trekše un Pauls Erenbots, 3 (1+2) punkti Aleksandra Abramova kontā, ar "hat-trick" izcēlās Emīls Dzalbs, bet rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Lauris Zaicevs. Labākā spēlētāja balvu Ogres komandā saņēma vienu vārtu autors Toms Rislings. "Lekrings" pēc šīs uzvaras ar 25 punktiem gandrīz panācis līderu kvartetu, bet "Ogres Vilki" joprojām bez punktiem un attiecīgi turnīra tabulas pēdējā vietā.

"Ķekava" vēlreiz sakauj Igaunijas čempionus

"Ķekavas" florbolisti savu šīs sezonas pārliecinošāko uzvaru guvuši pār Igaunijas čempioni "EMU SK", ko Ķekavā sagrāva ar 14:5. Šovakar ķekavieši devās uz atbildes spēli Tartu. Pirmajā periodā pēc Jāņa Tolmaņa un Aleksandra Petrova precīziem metieniem vadībā ar 2:0 izvirzījās laukuma saimnieki. Toties otrās trešdaļas pirmajā pusē sākās pamatīga viesu ofensīva - pa golam iemeta Edžus Bunka, Ēriks Akulovs, Henrijs Uzraugs, Klāvs Jansons un Endijs Kleistrovs, izvirzot "Ķekavu" vadībā ar 5:2. Pēc otrā perioda ķekaviešiem bija divu vārtu pārsvars (5:3), bet visā spēlē vēl viens pārliecinošs panākums - 10:4.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Endijs Kleistrovs, kurš ar 4 (2+2) punktiem bija rezultatīvākais. Pa trim punktiem viņa komandas labā guva Klāvs Jansons, Henrijs Uzraugs, Edžus Bunka un Ēriks Akulovs. Labākā spēlētāja balvu "EMU SK" rindās saņēma Svens Ūe, kura kontā viens vārtu guvums, 2 (1+1) punkti viņa komandas biedram Pāvelam Semjonovam. "Ķekava" Tartu izcīnīja trīs punktus, bet kopā ķekaviešiem tagad jau 21 punkts un 6. vieta turnīra tabulā. "EMU SK" kontā 18 punktu un 8. vieta.

"Valmiera" tikai bullīšos revanšējās "Pārgaujai"

FBK "Valmiera", kas bija piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, tostarp, Stalbē ar 4:7 atzina "Pārgaujas" pārākumu, šovakar stalbiešus uzņēma Vidzemes Olimpiskajā centrā. Pirmā perioda laikā valmierieši, pateicoties Laura Alvja Stiprā, Aigara Belasova un Ričarda Eglīša raidījumiem, izvirzījās vadībā ar 3:0. Toties otrajā trešdaļā trīs vārtus guva viesi (Lauris Ābols (2) un Mārtiņš Rajeckis) atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 3:3. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vadībā ar 5:4 atradās "Pārgauja", bet "Valmiera" Arta Jansona personā realizēja skaitlisko vairākumu - 5:5. Stalbietim Laurim Ābolam bija iespēja realizēt soda metienu, bet viņam neizdevās pārspēt Valmieras komandas vārtsargu Agri Rogaini. Papildlaiks tika aizvadīts bez vārtu guvuma, bet pēcspēles metienos pārāki izrādījās valmierieši, izšķirošo bullīti realizēja "Valmieras" spēlējošais treneris Aigars Belasovs - 6:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma izšķirošā pēcspēles metiena autors Aigars Belasovs, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Par labāko starp stalbiešiem atzina Lauri Ābolu, kurš izcēlās ar "hat-trick", 2 (1+1) punkti Mārtiņa Rajecka kontā. "Valmierai" pēc šī panākuma turnīra tabulā 26 punkti un joprojām 4. vieta. "Pārgauja" ar 16 punktiem ieņem 10. vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...