Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Dažādos noskaņojumos esošās komandas aizvadīs Vidzemes klasiku

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dažādos noskaņojumos esošās komandas aizvadīs Vidzemes klasiku
Vakar valmierieši izcīnīja grūtu uzvaru pār "Pārgauju", bet šovakar jau jāviesojas Bauskā
Foto: Floorball.lv

Līdzīgi kā dienu iepriekš, arī šovakar ieplānots ļoti daudz maču Elvi florbola līgā. Gan dāmu, gan vīru konkurencē savā starpā sacentīsies Cēsu "Lekrings" un Kocēnu "Rubene". Protams, daudz saistošāka būs cīņa vīriešu turnīrā, kurā komandām vakar bija diametrāli pretējas sekmes. Maču no Cēsīm, līdzīgi kā "Betsafe/Ulbroka" dueli ar "Ķekavu" būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com

SV: "FK Ķekava" – "NND Rīga" pulksten 13:00 Ķekavā
Ķekavas komanda izcīnījusi tikai trīs uzvaras sezonā, taču visas svinētas pēdējo četru maču laikā, kas liecina, ka komanda atrodas labā formā. Vienīgi čempionātā esošais pārtraukums var atkal izjaukt uzņemto ritmu. Šajā pēdējo četru spēļu ciklā vienīgais zaudējums gan piedzīvots pret "NND Rīga", kad savā laukumā nācās kapitulēt ar 2:8. Arī pirmajā abu komandu cīņā pārākas bija rīdzinieces (7:3). "Ķekavas" rezultatīvākā spēlētāja Laura Skujevska septiņās spēlēs iekrājusi tikai 8 (6+2) punktus. Septiņi punkti ir Agnesei Brolišai, bet Ieva Bušmane un Elīza Elizabete Bērziņa tikušas pie sešiem punktiem. Tikai vienu maču aizvadījusi Latvijas izlases aizsardze Gundega Vancāne, atzīmējoties ar diviem precīziem metieniem.

"NND Rīga" ir vienīgā latviešu komanda šosezon, kas tikusi galā ar "Rubeni", turnīra tabulā ar 19 punktiem ieņemot otro vietu, no "Rubenes" atpaliekot par diviem punktiem. Pēdējā spēlē "NND Rīga" gan bija spiesta samierināties ar 2:6 zaudējumu Igaunijas izlasei, līdz ar to ir nepieciešams atkal pielikt pūles, lai atgrieztos uz panākumu takas. Santa Torstere ar 20 (11+9) punktiem ir komandas rezultatīvākā spēlētāja, kurai seko Latvijas izlases florbolistes Gunita Kārkliņa (13+6), Ieva Priede (9+7) un Paula Egle (7+9).

SV: "Lekrings" – "Rubene" pulksten 15:00 Cēsīs
Vakardienas mačā pret "Ķekavas Bulldogs" cēsnieces savu zaudēto spēļu sēriju pagarināja līdz desmit cīņām. Lai nepieļautu šīs sērijas iekļūšanu otrajā desmitā, savā laukumā būtu jāuzvar valsts titulētākā komanda un pašreizējās turnīra tabulas līderes. Abām vienībām šī būs tikai otrā savstarpējā cīņa, bet vienīgajā līdz šim notikušajā mačā cēsnieces piedzīvojušas savu smagāko sagrāvi, savā laukumā kapitulējot ar 1:14. Klinta Mārtiņjēkaba šosezon sakrājusi 12 (7+5) punktus, bet Džeinai Eglītei izdevies tikt pie 9 (7+2) punktiem. Divām bijušajām "Rubenes" florbolistēm Elīnai Šarovai un Madarai Akmentiņai izdevies tikt pie septiņiem punktiem.

"Rubene" čempionātu atsākusi ar negaidītu neveiksmi mačā pret Igaunijas izlasi, kaut gan otrā perioda ievadā bija vadībā ar 4:2. Šajā mačā nelīdzēja jaunās Jūlijas Rozītes labākā spēle karjerā, kurā viņa izcēlās ar trim vārtu guvumiem, jo tik un tā maču nācās zaudēt ar 6:9. Sezonā kopumā viņai gan tikai pieci punkti, bet rezultatīvākā ar 23 (14+9) punktiem ir Laura Gaugere. Citai izlases spēlētājai Lība Daijai Mikovai ir 20 (14+6) punkti, bet Zeltītei Bankavai šosezon 17 (9+8) punkti. Tikai vienu spēli šosezon aizvadījusi Edīte Bankava, kura nespēlēja arī vakar, bet, kas netraucēja viņai spēlēt pasaules čempionātā.

VV: "Pārgauja" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 15:00 Stalbē
Stalbes komanda aizvadīja ļoti spraigu cīņu vakar, viesojoties Valmierā pie principiālajiem "FBK Valmiera" florbolistiem. Nonākuši iedzinējos ar triju vārtu deficītu, "Pārgaujas" spēlētāji iekrāja solīdu 5:3 vadību, taču uzvaru nenosargāja, vēlāk piedzīvojot neveiksmi pēcspēles metienu sērijā. Nopelnītais viens punkts tabulā neļāva pakāpties augstāk par desmito vietu, 14 spēlēs nopelnot 16 punktus. Ar "hat-trick" atzīmējās Lauris Ābols, kurš ar 25 punktiem arī kļuvis par savas komandas šīs sezonas rezultatīvāko spēlētāju, sakrājot 15 vārtu guvumus un desmit piespēles. Tikpat punktu ir arī Oskaram Balodim (13+12), bet ar divām piespēlēm apritē atgriezies Gvido Lauga.

Kas neizdevās "Pārgaujai", to ar uzviju paveica "Talsu NSS/Krauzers", kas savā laukumā burtiski saplosīja "Rubeni" (11:4), ar 18 punktiem ielaužoties labāko astotniekā, pašlaik ieņemot septīto vietu. Spilgtu maču aizvadīja Jānis Ragovskis, kuram trīs vārtu guvumi un tikpat piespēļu. Līdz ar to viņam sezonā kopumā 24 (11+13) punkti. Par viņu rezultatīvāks ir vienīgi Toms Bitmanis, kuram 29 (15+14) punkti. Abu komandu pirmajā šīs sezonas spēlē pašā sezonas ievadā "Pārgauja" no Kurzemes pārveda negaidīti pārliecinošu 10:4 uzvaru. Vai šoreiz uz ko līdzīgu būs spējīgi Talsu florbolisti, kuri vienlaikus lūkos tikt pie trešās uzvaras pēc kārtas?

VV: "Betsafe/Ulbroka" – "Ķekava" pulksten 15:30 Ulbrokā
Zaudējuši divas iepriekšējās spēles, valsts čempioni vakar sastapās ar negaidīti sīkstu "Kurši/Ekovalis" pretdarbību. Sākuši ar 4:1 vadību pirmo piecu minūšu laikā, čempioni sāka pelnīt nevajadzīgus noraidījumus, kas otrā perioda vidū lika atrasties iedzinējos ar 5:6. Vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām abām komandām bija vienādas izredzes uz panākumu (6:6), taču spēle noslēdzās tieši tāpat kā sākās – ar 4:1 izrāvienu "Betsafe/Ulbroka" labā, kas arī ļāva ierakstīt trīs punktus tabulā un ar 36 punktiem viņi tabulā ir stabilā otrajā pozīcijā. Kārtējo "hat-trick" savāca Kaspars Šķēls, kuram sezonā kopumā jau 40 (27+13) punkti. Rolands Kovaļevskis ticis pie 27 (17+1) punktiem, bet vienu no savām rezultatīvākajām spēlēm pēc atgriešanās florbola aprindās aizvadīja Ainārs Juškēvičs, tiekot pie četriem punktiem un sezonā kopumā viņam 21 (10+11) punkts.

Daudz komfortablāk pie trim punktiem tabulā tika "Ķekava", kas ātri nonāca 0:2 iedzinējos Tartu pret vietējo EMU, bet turpinājumā burtiski dominēja laukumā, izcīnot pārliecinošu 10:4 uzvaru. Lielisku maču aizvadīja jaunais Endijs Kleistrovs, kurš guva divus vārtus un izdarīja tikpat piespēļu. Komandas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Klāvs Jansons, kuram 31 (22+9) punkts. Seko Henrijs Uzraugs ar 25 (16+9) un Edžus Bunka ar 19 (11+8) punktiem. Abu komandu pirmā apļa spēle bija zīmīga ar to, ka atklāja jauno Ķekavas sporta kompleksu un kurā "Ķekava" sarūpēja nopietnas problēmas ulbrokiešiem, piekāpjoties vienīgi ar minimālo 2:3. Pašlaik "Ķekava" ar 21 punktu atrodas sestajā vietā turnīra tabulā un ja izdosies "iekost" čempioniem, turpināsies cīņa par tikšanu labāko piecniekā, kas, iespējams, varētu jau ļaut domāt ne vien par debitēšanu izslēgšanas turnīrā, bet pat par sava laukuma priekšrocībām tajos.

VV: "Bauska" – "FBK Valmiera" pulksten 17:00 Bauskā
Uzvarējuši pēdējās divās cīņās, baušķenieki ar pamatotām cerībām gaidīja tikpat labu sniegumu turpinājumā, taču pret "Lielvārde/FatPipe", ar kuriem tik labi bija cīnījušies pretinieku ierakumos, savā laukumā nespēja nopietni konkurēt, ciešot neveiksmi ar 3:9. Tā rezultātā ar 17 punktiem "Bauskas" florbolisti atkal izkrituši no labāko astotnieka, atrodoties devītajā pozīcijā. Pret līderiem neviens no baušķeniekiem netika pie vairāk kā viena punkta, līdz ar to joprojām komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Toms Niedre, kuram 36 (18+18) punkti. Viņam seko Māris Akmentiņš ar 21 (10+11) punktu un Pēteris Zeltiņš, kuram 18 (14+4) punkti.

Ļoti smagu maču vakar aizvadīja "FBK Valmiera", kas pēc varenā sākuma pret "Pārgauju" bija spiesti glābties mača izskaņā, lai panāktu neizšķirtu, bet papildlaikā sekmīgi divas minūtes nospēlēja mazākumā, lai triumfētu pēcspēles "bullīšos". Tabulā valmierieši ar 26 punktiem saglabā ceturto vietu. Pret "Pārgauju" vienīgi Aigars Belasovs guva divus punktus, bet sezonā kopumā viņš ir ceturtais rezultatīvākais klubā (10+7), atpaliekot no Arnija Kurtaņika (11+15), Mārtiņa Broka (14+8) un Ričarda Eglīša (9+13). Abu komandu pirmā apļa spēlē mača vidū valmierieši bija 4:2 vadībā, taču atlikušo laiku nospēlēja nesekmīgi, ciešot nedaudz negaidītu sakāvi ar rezultātu 4:6, ko paši vēl ilgi pēc spēles noslēguma tā arī nespēja sagremot.

"Lekrings" – "Rubene" pulksten 18:00 Cēsīs
Cēsnieki čempionāta apritē atgriezās ar ļoti viegli nākušu uzvaru savā laukumā pār "Ogres vilkiem", izcīnot gan pārliecinošāko panākumu, gan gūstot visvairāk vārtu mačā. Lielisku spēli aizvadīja Lauris Zaicevs, gūstot vārtus un izdarot trīs piespēles, ar 18 (11+7) punktiem nostiprinoties savas komandas galvgalī punktu ziņā. Divas piespēles izdarīja arī Toms Rīsmanis (3+13), kurš gan mača izskaņā iedzīvojās nelielā savainojumā. Trešais rezultatīvākais ar 15 (7+8) punktiem ir Aleksandrs Abramovs, bet ar trim vārtu guvumiem laukumā atgriezās Emīls Dzalbs. Cēsniekiem mačs pret ierastajiem Vidzemes konkurentiem šosezon būs sevišķi principiāls, jo sezonas atklāšanas mačā Kocēnos "lēcējpeles" piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 3:4. Pašlaik tabulā ar 25 punktiem "Lekrings" atrodas piektajā vietā, bet, labvēlīgu apstākļu sakritības rezultātā, pēc šīs dienas mačiem Cēsu klubs pirmo reizi sezonā var ielauzties labāko trijniekā.

Grūti pateikt kādā kondīcijā ir "Rubenes" komanda, kas vakar jau pirmajā trešdaļā zaudēja spēli Talsos, nespējot atkopties no sliktā sākuma un mačā kapitulējot ar 4:11. Ar 27 punktiem tabulā komanda gan nosargājusi trešo vietu, taču vismaz divas komandas ir gatavas viņus no turienes izstumt. Talsos kārtējo rezultatīvo maču aizvadīja Ingars Matisons,kuram 34 (19+15) punkti šajā sezonā. Viņam ar 24 (11+13) punktiem seko Atis Stepāns, bet trešais rezultatīvākais ir Reinis Mirkšs ar 22 (16+6) punktiem.

"Ogres vilki" – "EMU SK" pulksten 18:15 Ogrē
Kā viena, tā otra komanda vakar piedzīvoja smagas un sāpīgas neveiksmes. Ogrēnieši pie tādām jau pieraduši un Cēsīs viņiem nācās samierināties ar jaunu antirekordu, vietējam "Lekringam" zaudējot ar desmit vārtu deficītu (2:12) mačā, kurā neizdevās praktiski nekas. Komandas rezultatīvāko spēlētāju trio gan ierakstīja sev individuāli pa vienam punktiņam, kā rezultātā Edgaram Birkenfeldam pašlaik ir 20 (12+8), Elvijam Jankovskim 18 (11+7), bet Tomam Rislingam 16 (7+9) punkti. Tieši Birkenfelds un Rislings izcēlās ar vārtu guvumiem. Paredzams, ka maču pret igauņiem būs spiests izlaist Jānis Banders, kurš savā priekšā ieraudzīja sarkano kartīti. Tieši mačā pret EMU ogrēnieši bija gana tuvu punktiem, sezonas ievadā izbraukumā piekāpjoties ar rezultātu 6:10.

EMU SK pašlaik nedemonstrē to labāko sniegumu, vakar savā laukumā pēc lieliska spēles ievada turpinājumā nospēlējot bezpalīdzīgi, kapitulējot "Ķekavai" ar 4:10, tabulā atkāpjoties uz astoto vietu. Neskatoties uz smago zaudējumu, kārtējos divus punktus nopelnīja Pāvels Semjonovs, kuram sezonā jau 49 (19+30) punkti, kas ļauj turpināt cīņu par rezultatīvākā "bomardiera" godu. Ņemot vērā, ka "Lielvārde/FatPipe" un viņu līderis Toms Akmeņlauks šovakar nespēlēs, Semjonovam ir visas iespējas atkarot pirmo vietu šajā ailītē.

     [+] [-]

, 2017-12-17 10:50, pirms 6 gadiem
Kas ir Vidzemes “klasika”. Zinu, ka Nora, Džesika, Lily un Sāra piedāvā klasiku. Viņām zefīri tīri tā neko - garšīgi.