Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Bulāns: "Šogad sevi redzu izlases rindās"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Bulāns: "Šogad sevi redzu izlases rindās"
Foto: floorball.lv

Par ELVI florbola līgas vīriešiem labāko spēlētāju janvāra mēnesī tika atzīts "Ulbrokas/FS Masters" uzbrucējs Kārlis Bulāns, kurš sešās ulbrokiešu uzvarās izcēlās ar 17 (12+5) rezultativitātes punktiem. Sezona "Ulbrokai/FS Masters" izdevās gana veiksmīga – iekļūts pusfinālā, kur gan kapitulēts cēsniekiem, taču, Bulānaprāt, komanda visu savu potenciālu nerealizēja, viņš norāda, ka mērķis ir tikai viens – zelts. Tāpat arī Kārlis uzskata, ka šogad piestrādājot ir pelnījis debitēt pasaules čempionātā.

Jau ceturtdaļfināla sērijā pret FK "Rīga" Bulāns deva lielu pienesumu komandas sniegumam, gūstot divus ļoti svarīgus vārtus vairākumā – trešajā mačā uzvaras vārti spēles pēdējā minūtē, savukārt nākamajā tikšanās reizē Kārlis jau atkal pašā pamatlaika izskaņā izrāva pagarinājumu, komandai gan mačā kapitulējot. "Tās bija spēles epizodes, kurās atrados epicentrā. Protams, ka vairākumā ir zināmas iestrādnes, taču tas vienlaikus ir arī improvizācija. Nenoliegšu, ka komandas biedri uzticas man šādās epizodēs, kā arī es uzticos viņiem," par savu spēju kritiskos brīžos pārspēt vārtsargu izsakās Bulāns.

Pēc rīdzinieku pārspēšanas pusfinālā sešu spēļu sērijā, ulbrokiešiem tomēr nācās piekāpties "Mogo-RTU/Rockets" – komandai, kurā Bulāns spēlēja vēl šīs sezonas sākumā. "Devos uz Ulbroku, jo vēlējos savu karjeru turpināt bērnu dienu klubā, kā arī izcīnīt tam medaļas, kas gan šoreiz neizdevās." Bulāns uzskata, ka papildus priekšrocības viņam tik nesenā spēlēšana pretinieku rindās nav devusi. "Latvijas florbola saimē nemitīgi tiek spēlēts vienam pret otru, kā arī ir pieejama video analīze." Kārlis arī uzsver, ka šajā izslēgšanas spēļu pārī uzvarēja stiprākais.

Ja minētajā sērijā pret FK "Rīga" svarīgos brīžos Bulāns bija rezultatīvs, par neveiksmi bronzas spēlē pret cēsniekiem uzbrucējs daļu vainas uzņemas uz sevi: "Pie rezultāta 5:6 izrāvos pret "Lekringa" vārtiem, bet nepietiekamā augstumā pacēlu bumbiņu. Tādus golus esmu metis iekšā ļoti daudz, bet šoreiz neizdevās. Pēc šīs epizodes "Lekrings" uzreiz ieguva divu vārtu pārsvaru. Ja būtu neizšķirts, vēl nav zināms, kā beigtos spēle. Uzskatu, ka "Ulbroka/FSMasters" visu savu potenciālu šajā sezonā neizmantoja,” apgalvo Bulāns.

Neskatoties uz to, ulbrokiešiem finišs labāko komandu četriniekā bija pirmais kopš 2011./2012. gada sezonas. "Aug laba jaunā maiņa, kā arī ir piesaistīti gana pieredzējuši spēlētāji. "Ulbrokas/FS Masters" audzēkņi, kas dzimuši no 1988. līdz 1990. gadam, jau pamatīgi "apbružājušies" Virslīgā. Līdz ar to mūsu mērķis ir tikai viens – čempionu tituls. Ja šāda mērķa nav, jābeidz spēlēt."

Pēc veiksmīgas sezonas Virslīgā (46+13 punkti, devītais rezultatīvākais) Bulāns iekļuvis izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā, pretendējot uz vietu sastāvā šīgada pasaules čempionātā, kas notiks Rīgā. Līdz šim Kārlis šādā līmenī Latvijas izlasi pārstāvējis nav – viņa florbola CV ir vien spēles kvalifikācijas turnīrā. "Par iepriekšējo pasaules čempionātu man ir savs viedoklis. Uzskatu, ka man uz to bija jādodas, taču, iespējams, tās ir tikai manas domas. Šogad, ja kārtīgi piestrādāšu, sevi redzu izlases rindās."

Intervēja: Elīna Drēziņa,
www.floorball.lv