Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Noskaidrosim pusfinālistus vai arī gaidīsim izšķirošās cīņas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Noskaidrosim pusfinālistus vai arī gaidīsim izšķirošās cīņas
Kristers Eglītis vakar aizvadīja vienu no labākajām spēlēm pēdējo sezonu laikā
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā zināms viens pusfināla pāris, savukārt otrā pāra potenciālās komandas joprojām turpina cīnīties ceturtdaļfinālos. Šovakar kārta sērijas sestajām spēlēm. Vai tās būs pēdējās?

"Rubene" – "Talsu NSS/Krauzers" pulksten 18:00 Kocēnos (sērijā 2:3)
Līdz šim sērijā Talsu vienība, kas turnīra tabulā ierindojās augstākā vietā, allaž izvirzījusies vadībā sērijā, lai nākamajā mačā piedzīvotu zaudējumu un tādējādi ļaujot "Rubenei" izlīdzināt rezultātu sērijā. Vakar talsinieki savā laukumā aizvadīja sekmīgu spēli, tiekot pie gana komfortablas uzvaras ar rezultātu 8:4, praktiski ne uz mirkli neļaujot "Rubenei" cerēt uz pozitīvu iznākumu. Vakardienas cīņa bija rezultatīvākā šajā sērijā, jo līdz šim nevienā spēlē uzvarētāji nebija guvuši vairāk par pieciem vārtiem, bet abas komandas kopumā ne reizi nebija iespējušas samest desmit bumbiņas vārtos.

Vakardienas spēlē uzvarētājiem spilgtu maču aizvadīja spēlējošais treneris Artis Raitums, gūstot trīs vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr negatīvi izcēlās Toms Bitmanis, kurš otrā perioda beigu daļā pie saviem vārtiem iegrūda mugurā Reini Mirkšu un tiesnešu lēmums bija bargs – sarkanā kartīte un Spēles sods 3, kas nozīmē, ka vismaz sērijas sesto spēli viņam nāksies izlaist. Mirkšs šajā spēlē izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, demonstrējot regulārās sezonas ierasto sniegumu. Savukārt Arnijs Kuratņiks tika atzīts par labākā, tiekot pie diviem vārtu guvumiem un vienas rezultatīvas piespēles.

"FBK Valmiera" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" pulksten 21:00 Valmierā (Sērijā 2:3)
Arī šajā pārī scenārijs ir līdzīgs – vispirms Ulbrokas vienība izvirzās vadībā, bet nākamajā dienā valmierieši revanšējas, izlīdzinot rezultātu sērijā. Nekas nebija mainījies arī vakar, kad ulbrokieši droši kontrolēja spēles gaitu, līdz mača vidum panākot pārliecinošo 5:0 vadību. Vien spēles otrajā daļā, kad mača liktenis praktiski bija izšķirts, valmierieši spēja rezultātu padarīt nedaudz cienījamāku, spēli zaudējot ar 3:6. Uzvarētājiem divus vārtus guva Kristers Eglītis, bet rezultatīvākais bija Niks Ķuzulis, kuram vieni vārti un divas piespēles. Valmieriešiem pa diviem punktiem nopelnīja Ints Vilks un Aigars Belasovs. Jāpiezīmē, ka valmierieši vakar visas spēles laikā izpildīja vien desmit metienus, kamēr laukuma saimnieki pretinieku vārtsargus traucēja teju trīs reizes biežāk, izpildot 29 raidījums.

Pēc vakardienas cīņas Rolands Kovaļevskis ar 9 (7+2) punktiem ir izslēgšanas turnīra piektais rezultatīvākais spēlētājs, atpaliekot vien no četriem cēsniekiem. Tikmēr rezultatīvākais no pērnās sezonas finālistie ir Ričards Eglītis, kurš ar 6 (1+5) punktiem ieņem vietu uzreiz aiz labāko divdesmitnieka. Jāpiezīmē, ka šovakar spēle sāksies neierasti vēlu, kas arī var būt zināms apgrūtinājums abu komandu spēlētājiem. Maču tiešraidē būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com.