Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kaimiņi un čempioni sāk pusfinālu cīņas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kaimiņi un čempioni sāk pusfinālu cīņas
Stalbes "Pārgauja" izslēgšanas turnīros turpina spēlēt maksimālo spēļu skaitu
Foto: Floorball.lv

Vien pirms nepilnām divām dienām tik likts punkts dramatiskākajai ceturtdaļfināla sērijai Elvi florbola līgā, bet jau šovakar Valmierā un Ulbrokā sāksies pusfinālu cīņas. Abas spēles arī Sportacentrs.com

"FBK Valmiera" – "Pārgauja" pulksten 18:00 Valmierā
Abām komandām sanākusi diametrāli atšķirīga pieeja šai sērijai. Ja valmierieši savu ceturtdaļfināla sēriju noslēdza jau 4. martā, Ķekavas komandu apspēlējot jau četrās spēlēs, tad Stalbes komanda vietu pusfinālā nodrošināja vien ceturtdien vēlu vakarā, mājup pārrodoties jau pēc pusnakts. Līdz ar to kāda papildus gatavošanās šai sērijai nav bijusi iespējama, tik vien kā atjaunoties pēc dramatiskās sērijas ar Lielvārdes florbolistiem.

Stalbes "Pārgauja" kļuvusi vien par otro komandu Latvijas čempionātu vēsturē, kas iekļuvusi pusfinālā pēc tam, kad regulāro sezonu noslēdza astotajā vietā. Pirms vairākiem gadiem līdzīgu varoņdarbu paveica "Ulbroka/FS Masters". Tiesa, 2011./12. gada sezonā ulbrokiešiem bija nepieciešamas vien trīs spēles, lai tiktu galā ar "RTU/Inspecta", jo sērija notika līdz kādas komandas trijām uzvarām.

Interesanti, ka Stalbes klubs pērn ar "Lielvārde/FatPipe" sacentās pusfinālā, bet ar valmieriešiem spēkojās Arēnā Rīga par bronzas medaļām. Šosezon Stalbes klubam līdzīgs izslēgšanas turnīra zars, vienīgi viss notiek vienu kārtu ātrāk – ar Lielvārdi jātiekas bija jau ceturtdaļfinālā, kur atkal tika izspēlēts maksimālais spēļu skaits, bet ar valmieriešiem šoreiz būs vairāk kā tikai viena cīņa.

Regulārajā sezonā komandas abas savstarpējās cīņas aizvadīja ar nedēļas intervālu. Vispirms 8. decembrī "Pārgauja" savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 7:4, bet 16. decembrī Valmierā mājinieki revanšēties spēja vien pēcspēles metienu sērijā, esot pārāki ar 6:5.

"Betsafe/Ulbroka" – "Rubene" pulksten 19:00 Ulbrokā
Daudzi speciālisti bija pārsteigti par to, ka Ulbrokas vienība tik viegli tika galā ar "Talsu NSS/Krauzers" komandu, pretiniekus apspēlējot piecās spēlēs, izgāžot tikai vienu trešdaļu Talsos, kas noveda pie zaudējuma. Tas liek uzdot jautājumu vai Talsu komanda, kura nepārliecināja visas sezonas garumā, bija vāja arī izslēgšanas turnīrā, vai arī čempioni pakāpeniski uzlabo savu sniegumu, sākot demonstrēt čempionu cienīgu spēli.

"Rubenes" komandai ceturtdaļfināls pret Cēsu "Lekringu" bija krietni spraigāks, turklāt sērijas gaitā mači kļuva arvien saspringtāki. Pirmajās divās spēlēs pretinieks nebija gatavs izrādīt vērā ņemamu pretestību, bet turpinājumā komandām nācās demonstrēt raksturu stiprību, lai iekļūtu labāko kvartetā. Kas zina kā viss būtu noslēdzies, ja ne metiens pa vārtu stabiņu sestās spēles pēdējās sekundēs cēsnieku izpildījumā. Taču ne velti ir teiciens, ka veicas stiprākajiem un šoreiz tie bija Kocēnu florbolisti, pirmo reizi kluba vēsturē nopelnot spēlēšanu Arēnā Rīga, jo tur būs jācīnās vai nu par zelta vai par bronzas medaļām.

Interesanti, ka tieši "Rubenes" pretinieki "Betsafe/Ulbroka" palikuši vienīgie, kuri šopavasar Arēnas tribīņu priekšā spēlēs trešo gadu, neizlaižot nevienu finālu lielākajā Latvijas arēnā. Pirmajā mēģinājumā nācās piedzīvot neveiksmi pret "Lekringu" spēlē par bronzu, bet pērn virs galvām tika celts čempionu kauss. Vēl gan par Arēnu runāt ir krietni pāragri, jo priekšā, domājams, nebūt ne viegla pusfināla sērija.

Pēdējos gados Ulbrokas komandai sarežģītas izvērtušās spēles tieši Kocēnos. Arī šosezon sezonas pirmajā daļā "Rubene" savā laukumā bija pārāka, uzvarot papildlaikā ar rezultātu 7:6. Atbildes maču Ulbrokā komandas izspēlēja Lāčplēša dienā, kad čempioni spēja revanšēties, uzvarot ar 7:3.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-17 10:48, pirms 6 gadiem
PAR Pārgauju un Betsafe/Ulbroka uzvaram sērijās