Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Viedoklis: P.Poudžiunas: "Stalbē ir florbola aura"

Viedoklis: P.Poudžiunas: "Stalbē ir florbola aura"
LFS Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Portāls Sportacentrs.com šonedēļ informēja savus lasītājus par nopietnām domstarpībām starp florbola komandu "Pārgauja" un Latvijas Florbola savienības (LFS) Valdi, kas saistītas ar kluba mājas spēļu zāli neatbilstību standartiem. Šajā sakarā "Pārgauja" nosūtīja LFS Valdei iesniegumu, kurā kā otrais adresāts norādīts Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas. Sportacentrs.com sazinājās ar Poudžiunas kungu un nu jūsu uzmanībai var piedāvāt viņa viedokli – gan kā LFS amatpersonas, gan kā cilvēka, kuram florbols nozīmē ļoti daudz.

Šobrīd par standartiem neatbilstošiem tiek uzskatīti četru Latvijas Florbola čempionāta vīriešu virslīgas klubu mājas spēļu zāles – Stalbes pagasta sporta zāle un laukums Ķekavas sporta namā, kas neatbilst pēc izmēriem, kā arī Irlavas sporta zāle, kur nav atbilstošs klājums un Jogevas sporta centrs "Virtus", kur prasībām neatbilst drošības zonas.

Florbola standarta laukumam jābūt 40 m garam un 20 m platam. Pieļaujams, ka laukuma garums ir vismaz 36 m, bet platums – 18 m. "Pārgaujas" mājas spēļu zāle neatbilst nevienam no šiem parametriem, jo gan līdz minimālajam laukuma garumam, gan līdz minimālajam platumam pietrūkst vēl pusmetra. Nemaz nerunājot par to, ka laukuma borti ir līdz ar zāles sienām, kas ir pretrunā ar visām drošības prasībām.

Ar florbola laukumu Ķekavas sporta namā situācija ir labāka kaut vai tāpēc, ka vismaz garumā tas atbilst standarta (40 m) prasībām, tikai platumā līdz minimālajai normai pietrūkst pusmetra. Pirms šīs sezonas bija prasība, lai tiktu nopolsterēti divi atlikušie balsti, tas ir izdarīts. Jogevas sporta centrā (laukums 20x40 m) bija nepieciešams nopolsterēt zāles gala sienu, jo tur nav vietas drošības zonai, arī tas tagad ir kārtībā. Lai gan – nekādi polsteri nevar aizstāt drošības zonu, kurai jābūt ap visu laukumu un vismaz divus metrus platai.

LFS Valdes sēdē, kas notika 2009. gada 29. augustā, es minēju, ka Irlavas sporta zālē nav atbilstoša tablo. Kā izrādījās, man bija novecojusi informācija – ar tablo tur viss ir kārtībā. Vienīgā aizķeršanās bija īpatnējais grīdas segums. Jau pagājušā gada septembrī mani informēja, ka šis grīdas segums esot sertificēts. Lai būtu – mans vienīgais lūgums bija, lai parāda man to sertifikātu. Diemžēl līdz pat šim laikam neviens no florbola kluba "Irlava" pārstāvjiem nebija atradis iespēju to izdarīt...

Tikai šajās dienās FK "Irlava" atsūtīja iesniegumu, kas datēts ar 12. februāri, kurā norādīts, ka, būvējot Irlavas sporta namu, zāles aprīkojuma ar sporta inventāru konkursā uzvarēja SIA "Sportlux", kas piedāvāja Itālijas firmas "Mondo" aprīkojumu un grīdas segumu. Grīdai izvēlēts segums "Mondoflex", kuram ir vadošo sporta veidu starptautisko federāciju atbilstības sertifikāti un irlavnieku iespējām atbilstoša cena. Iesniegumā, kuram pievienots grīdas seguma sertifikāts, ir lūgts atcelt LFS Valdes sēdes lēmumu, ar kuru Irlavas sporta zālē aizliegts aizvadīt izslēgšanas spēļu pusfinālus un finālus. Līdz ar to vienīgā problēma varētu būt saistīta ar mazo skatītāju vietu skaitu (150) tribīnēs, bet arī šo problēmu jārisina Valdes sēdē.

Ja vēlreiz atgriežamies pie "Pārgaujas" mājas spēļu zāles, tad teikšu, ka uz tāda laukuma spēlēt ir grēks. Viena lieta – tas nav pieļaujams no drošības viedokļa, otra lieta – tas bojā pašu spēli. Cik zinu, tad paši Stalbes komandas spēlētāji izslēgšanas spēles labprāt aizvada citur, jo tikai normālā laukumā var uzspēlēt īstu florbolu.

No otras puses – nespēlēt savā laukumā, tā ir nodevība pret līdzjutējiem. Stalbē līdzjutēji vienmēr ir bijuši ļoti augstā līmenī, tāpēc nekādā gadījumā viņiem to nedrīkst nodarīt. Arī sponsoriem, kuriem mūsdienās ir īpaša vērtība, komanda, kura spēlē kaut kur citur, ātri var kļūt neinteresanta.

Tie, kas kaut cik orientējas florbolā, zina, ka florbola komanda "Pārgauja" ir no pagasta, kur florbols nozīmē ārkārtīgi daudz. Tur gandrīz katrs puika sastopams ar florbola nūju rokā, pieļauju, ka tās pat gultās tiek ņemtas līdzi. Stalbes pagasts un nu jau arī viss Pārgaujas novads ir viens no florbola centriem Latvijā, kuru mēs nedrīkstam tā vienkārši pazaudēt. Teikšu, ka Stalbē ir īsta florbola aura.

Žēl, protams, ka stalbēniešiem pirms pāris gadiem neizdevās "ielekt vilcienā", kā, piemēram, talsiniekiem, lai paspētu uzcelt jaunu sporta zāli. Tagad ko tādu diezin vai varēs uzsākt ātrāk kā pēc četriem – pieciem gadiem. Nu bet vismaz projekts viņiem jau ir.

Es kā cilvēks esmu par to, lai "Pārgaujai" pagaidām vēl tiktu atļauts čempionāta regulārā turnīra spēles aizvadīt savā pagasta sporta zālē, to gan lems LFS Valde. Kā LFS Sacensību komitejas vadītājs es jau tuvākajās dienās došos uz Stalbi, lai vēlreiz novērtētu, ko tajā zālē var darīt drošības uzlabošanai. Ja atļauja tiks dota, stalbēnieši ne uz mirkli nedrīkstēs aizmirst, ka tas ir tikai pagaidu variants...

Kurš no nestandarta laukumiem ir florbolam visnepiemērotākais?

  • 108

  • 60

  • 13

  • 34





, 2010-02-17 22:53, pirms 14 gadiem
Diplomātiski... Bet esošie lēmumi jāpilda
, 2010-02-17 22:53, pirms 14 gadiem
Irlavas , segums pec di**as!
, 2010-02-17 22:57, pirms 14 gadiem
Nu shis jau skan labaak

Bet atlika neatbildēts jautājums par irlavas tablo!??
Kas bija vainas vinja??
, 2010-02-18 00:08, pirms 14 gadiem
raichuuu rakstīja: Nu shis jau skan labaak

Bet atlika neatbildēts jautājums par irlavas tablo!??
Kas bija vainas vinja??
LFS Valdes sēdē, kas notika 2009. gada 29. augustā, es minēju, ka Irlavas sporta zālē nav atbilstoša tablo. Kā izrādījās, man bija novecojusi informācija – ar tablo tur viss ir kārtībā.
, 2010-02-18 14:08, pirms 14 gadiem
Varbūt LFS Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas varētu arī precizēt,kāpēc neizdevās diskalificētā tiesneša Ksenzova reabilitēšana un precīzi visu izskaidrot - par ko,lai nesākās baumas par totalizatoriem u.t.t.
, 2010-02-18 14:22, pirms 14 gadiem
Ļeņins ..
, 2010-02-18 15:19, pirms 14 gadiem
gt rakstīja: Varbūt LFS Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas varētu arī precizēt,kāpēc neizdevās diskalificētā tiesneša Ksenzova reabilitēšana un precīzi visu izskaidrot - par ko,lai nesākās baumas par totalizatoriem u.t.t.
Totalizatori tiešām nebija. Cik zinu, no tā pārkāpuma vairāk jāmācās citiem tiesnešiem, nevis spēlētājiem.
, 2010-02-18 16:18, pirms 14 gadiem
gt rakstīja: Varbūt LFS Sacensību komitejas vadītājs Pēteris Poudžiunas varētu arī precizēt,kāpēc neizdevās diskalificētā tiesneša Ksenzova reabilitēšana un precīzi visu izskaidrot - par ko,lai nesākās baumas par totalizatoriem u.t.t.
Kur Tu vispār par šādiem notikumiem uzzināji?
, 2010-02-18 19:52, pirms 14 gadiem
Latvija ir maza,bet tomēr gribētos dzirdēt arī oficiālu paziņojumu. LFS taču mēs uzturam par savām naudiņām.
, 2010-02-18 23:41, pirms 14 gadiem
gt rakstīja: Latvija ir maza,bet tomēr gribētos dzirdēt arī oficiālu paziņojumu. LFS taču mēs uzturam par savām naudiņām.
Agree. Es jau protams varētu pamest versiju par nesankcionētām darbībām, bet vispirms arī labāk uzaicinu pēc oficiāla paziņojuma šajā jautājumā, lai nesāktos spekulācijas
, 2010-02-20 16:05, pirms 14 gadiem
Ko Vitālijs Ksenzovs nodarīja Latvijas Florbola savienībai?
florbolazinas.lv: Florbolaziņas
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".