Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Talsu un Lielvārdes komandas dalīs trešo pozīciju

Talsu un Lielvārdes komandas dalīs trešo pozīciju
Arta Raituma vārtu guvums vairākumā nodrošināja talsiniekiem uzvaru pirmajā spēlē pret čempioniem
Foto: Floorball.lv

Šovakar Elvi vīriešu florbola līgā tiks izspēlētas divas cīņas, no kurām saistošākā varētu būt čempionu "Lielvārde/FatPipe" viesošanās deviņu pakalnu pilsētā – Talsos.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Lielvārde/FatPipe" pulksten 20:00 Talsu Valsts ģimnāzijā

Talsinieki bija uzvarējuši četrās no piecām pēdējām spēlēm, taču pēdējā mačā nespēja izrādīt pretestību ārpus astotnieka esošajiem valmieriešiem, zaudējot ar rezultātu 3:7. Neviens no komandas spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu, bet labākā spēlētāja balvu nopelnīja Mariss Bergmanis, kurš guva vienus vārtus. Piedzīvotais zaudējums kurzemniekiem lika atkāpties no labāko trio, ar 30 punktiem 16 spēlēs pašlaik ieņemot piekto vietu. Trešās vietas īpašnieki gan atrodas tikai viena punkta attālumā, turklāt pret šo vienību gaidāma nākamā tikšanās. Talsu florbola kluba šīs sezonas rezultatīvākais florbolists ar 28 (15+13) punktiem ir Andrejs Šķerbergs, kamēr Toms Bitmanis iekrājis 26 (15+11) punktus. Vēl par punktu mazāk ir Artim Raitumam, kurš turpina neklātienes cīņu ar liepājnieku Gintu Siliņu par 13. visu laiku rezultatīvākā spēlētāja godu virslīgā.

Arī Lielvārdes komanda pēc četrām izcīnītajām uzvarām pagājušajā nedēļā šo sēriju pārtrauca, viesos piekāpjoties Cēsu "Lekrings". Ātri nonākuši iedzinējos ar 0:3, čempioni spēja rezultātu izlīdzināt, taču turpinājums izrādījās gaužām neveiksmīgs, komandai ciešot smagu zaudējumu ar 4:9. Divus vārtus guva Rūdis Žukelis, bet labākā balva Marisa Giņko īpašumā, kuram viena piespēle. "Lielvārde/FatPipe" ar 17 spēlēs iekrātu 31 punktu atrodas trešajā pozīcijā, par uzvaras tiesu atpaliekot no saviem konkurentiem pērnajā finālā – Ulbrokas. Cīņā par rezultatīvākā komandas spēlētāja godu joprojām spraiga cīņa starp nesenajiem maiņas partneriem Sandri Virsnīti un Niku Blumfeldu, kuriem abiem identiski 19 (9+10) punkti. Pavisam nedaudz atpaliek arī Juris Sandis Jēgers (17) un Rūdis Žukelis (16).

Abu komandu spēkošanās sezonas pirmajā pusē Lielvārdē izrādījās gana nerezultatīva un tik tradicionāla Lielvārdes komandai – pēc diviem periodiem esot vadībā ar minimālu 2:1, pārsvaru viņi nosargāja vēl 11 minūtes, bet tad Toms Bitmanis guva divus vārtus, nodrošinot kurzemniekiem 3:2 panākumu. Uzvarētājiem par labāko atzina Arti Raitumu (1+1), bet mājinieku rindās tas bija Markuss Nazarovs (1+0).

"Pārgauja" – "Irlava/Avant" pulksten 20:30 Stalbē

Stalbes komanda bija uzvarējusi piecas spēles pēc kārtas, taču pēdējās trijās spēlēs piedzīvoti divi zaudējumi, vienīgo uzvaru svinot pār "Ogres vilkiem". Tas "Pārgauju" no turnīra tabulas līderpozīcijām atvirzījis uz ceturto vietu, 15 spēlēs sakrājot 30 punktus. Pēdējā mačā "Pārgauja" nominālajā mājas spēlē Kocēnos nonāca 0:3 iedzinējos pret "Rubeni" un, lai gan izdevās pietuvoties viena precīza metiena attālumā, no 3:5 zaudējuma izvairīties nebija lemts. Artūrs Jurševskis tika atzīts par labāko, kurš asistēja visos vārtu guvumos (1+2), vienlaikus tiekot arī pie piecu minūšu noraidījuma. Tikai vienu piespēli nopelnīja Lauris Ābols, kurš tādējādi atdevis visa čempionāta rezultatīvākā godu, ar 34 (20+14) punktiem esot otrais šajā vērtējumā, mazāk gūto vārtu dēļ priekšā palaižot Mārtiņu Broku. Jurševskis tikmēr iekrājis 30 (15+15) punktus, arī esot starp desmit naskākajiem punktu guvējiem čempionātā.

Irlavas vienība turpina izmisīgu cīņu par iekļūšanu labāko astotniekā, aizvadot lielisku pagājušo nedēļu, kad svinēja divas uzvaras, vispirms atkārtoti sarūgtinot "Lekringu", bet pēc tam tiekot pie plānotajiem punktiem Ogrē. Tomēr arī galvenie konkurenti uz vietu astotniekā turpina spēlēt sekmīgi, līdz ar to irlavnieki ar 22 punktiem 16 spēlēs joprojām atrodas tik negribētajā devītajā vietā. Uzvarētajā spēlē Ogrē (12:7) par labāko atzina aizsargu Jāni Klestrovu, kurš pie punktiem netika, bet rezultatīvākais (1+3) bija Renārs Austrums, kurš ar 28 (19+9) punktiem ir labākais punktu guvējs arī visas sezonas garumā.

Abu komandu pirmajā duelī Irlavā mājinieki pirmā perioda vidū bija vadībā ar 2:1, bet trešā perioda vidū bija jau bezcerīgais 3:9. Atlikušajā laikā komandas apmainījās vārtu guvumiem, taču šo maču "Irlava/Avant" var uzskatīt par vienu no vājākajiem, cīnoties savā laukumā. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Edgars Puriņš, bet par labāko atzina vārtsargu Arvi Kalniņu, kurš neitralizēja 21 pretinieku metienu. Zaudētāju rindās labākā balva vienu vārtu autoram Kristapam Kozlovskim, bet rezultatīvākais ar vārtu guvumu un divām piespēlēm bija Emīls Krūmiņš.


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".