Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pēc cīņām Arēnā florbolisti atgriežas nacionālajā čempionātā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēc cīņām Arēnā florbolisti atgriežas nacionālajā čempionātā
Atis Blinds kapteiņa apsēju atkal nomainīs pret spēlējošā trenera amatu
Foto: Floorball.lv

Ar spēlēm Stalbē un Valmierā atsāksies Elvi vīriešu florbola līgas čempionāta cīņas. Vairāki florbolisti pēc neveiksmīgajiem rezultātiem Latvijas izlases sastāvā vismaz daļēji varēs reabilitēties klubu sacensībās. Pie "Pārgaujas" viesosies teju puse no mūsu izlases "Lielvārde/FatPipe" kreklos, bet Valmierā izlases spēlētājus neredzēsim, jo ar mājiniekiem spēkosies "Ķekava".

"Pārgauja" – "Lielvārde/FatPipe"
Pulksten 20:00 Stalbē
Latvijas čempionāts vīriešu komandām atsāksies ar cīņu Stalbē pēc gandrīz mēneša ilgu pārtraukumu. Redzēs, kura komanda būs labāk sagatavojusies šai cīņai. Stalbes komandai pasaules čempionātā bija divi pārstāvji – abi pieredzējušākie komandas dalībnieki, tostarp galvenais treneris Ingus Laiviņš. Mačā pret pašreizējiem čempioniem un šīs sezonas līderiem varēs redzēt, cik aktīvi strādājuši pārējie puiši. Arī Lielvārdes kluba galvenais treneris Atis Blinds dzīvoja pa pasaules čempionātu, taču čempionu korpuss ir plašāks un ārpus izlases palikušie noteikti tika pieskatīti. Cita lieta – no "Lielvārde/FatPipe" izlases pārstāvniecība bijusi krietni plašāka. Tradicionāli florbolistiem ir fiziska un emocionāla bedre pēc Eiropas kausiem, tagad varēsim redzēt cik iztukšoti florbolisti būs pēc neveiksmīgā pasaules čempionātā. "Lielvārde/FatPipe" pirmajā aplī iekrāja 30 no 33 iespējamajiem punktiem, tabulā iekārtojoties pārliecinoši pirmajā vietā, kamēr Stalbes klubs ar 18 punktiem ieņem piekto pozīciju.

Pirms pārtraukuma Stalbes komanda uzvarēja divas pēdējās spēles savā laukumā, bet izbraukuma mačs Lielvārdē arī nav bijis nemaz tik sen, jo abas komandas spēkojās 13.novembrī, mājiniekiem izcīnot uzvaru ar rezultātu 7:4. Zaudētājiem trīs vārtus guva Gvido Lauga, bet uzvarētājiem četri punkti Blinda rēķinā. Lauga ar 33 (23+10) punktiem ir savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, kuram seko Oskars Balodis (9+14) un Mārtiņš Rajeckis (4+11).

"Lielvārde/FatPipe" uzvarējuši pēdējās deviņās spēlēs, tostarp pēdējā mačā mājās saplosot "Bausku" (21:7), pie 14 (6+8) punktiem tiekot Tomam Akmeņlaukam, kurš ir arī komandas rezultatīvākais spēlētājs (23+15). Divreiz mazāk punktu ir Blindam (10+9), kuram seko vēl divi izlases spēlētāji – Gints Klēģers (14+4) un Mikus Valpēters (7+8).

Lielvārdes komanda ar 38.46% realizāciju ir ceturtā labākā komanda skaitliskajā vairākumā, kamēr mājinieku komanda izmantojusi vien 20.83% vairākuma iespēju, esot desmitajā vietā līgā. Arī mazākumā ievērojami labāk spēlē valsts čempioni, kuri ar 75% neitralizāciju ir otrajā vietā, bet Stalbes komanda zaudē vārtus katrā trešajā noraidījumā, ar 66.67% neitralizāciju esot devītajā vietā līgā.

"FBK Valmiera" – "Ķekava"
Pulksten 20:15 Stalbē
Valmieras komanda pirmo apli noslēgusi ar 16 punktiem, kas turnīra tabulā ļauj ieņemt sesto vietu turnīra tabulā. Atceroties, cik neveiksmīgs komandai izvērtās sezonas starts, pašreizējā situācija nebūt nav uzskatāma par sliktu. Panākums par Ķekavas komandu ļautu vismaz uz brīdi ielauzties pat TOP-4 pozīcijās. No pēdējām četrām aizvadītajām spēlēm trijās nācies spēlēt papildlaikus, kuros gan nav veicies tik sekmīgi, jo divreiz ir zaudēts un vien pret "Rockets" izdevās uzvaru bullīšos. Bauskā gan tika svinēts pārliecinošs 12:3 panākums, kas lielā mērā veicināja pretinieku galvenā trenera Ingus Panteļejeva atkāpšanos no amata. Neviens no valmieriešiem (tāpat kā Ķekavas florbolisti) nebija iekļauts Latvijas izlasē, līdz ar to pilnā sastāvā varēja gatavoties sezonas otrajai pusei. Pirmo apli kā rezultatīvākais noslēdzis Mārtiņš Broks (13+9), kuram seko Ričards Eglītis (9+9) un Gatis Liepiņš (6+11).

Ķekavas florbolisti sezonas lielāko daļu atradās tabulas pašā apakšā, taču pirmā apļa beigās izdevās uzvarēt divās no pēdējām cīņām, turklāt tika apspēlēti principiālie pretinieki, kas ar 11 punktiem tikpat spēlēs ļāvis pakāpties līdz pat astotajai vietai. Neapšaubāms līderis komandā ir Klāvs Jansons (29+5), kurš ar 29 precīziem metieniem savos 16 gados ir visa čempionāta labākais vārtu guvējs. Sezonas startā rezultatīvi darbojās arī Matīss Jansons (9+11), kurš gan pēdējā laikā nedaudz pieklusis. Nākamais rezultatīvākais ir Kristaps Laugalis ar 9 (5+4) punktiem. Divas spēles komandā aizvadījis Aivis Barkovskis, kurš pagaidām palicis bez punktu guvumiem.

Jāpiezīmē, ka abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē 1.oktobrī Ķekavā laukuma saimnieki ātri nonāca iedzinējos ar 0:2, taču tas netraucēja izcīnīt uzvaru visā spēlē ar rezultātu 6:5 (3:2, 2:2, 1:1). Uzvarētājiem toreiz ar trim punktiem izcēlās Henrijs Uzraugs, kurš jau kādu laiku vairs nav kopā ar komandu. Valmieriešiem tāda pati statistika Mārtiņam Brokam. Jāpiezīmē, ka toreiz jau pēc spēles beigu sirēnas sarkanās kartītes un Spēles sodu 2 nopelnīja Matīss Salmiņš un Rūdolfs Blūms.

"Ķekavas" komanda lieliski turpina spēlēt skaitliskajā vairākumā, šādā formātā gūstot 15 vārtus, izmantojot 46.88% iespēju, kas ir labākais rādītājs līgā. Uz valmieriešu 13.79% fona tas izskatās vēl iespaidīgāk. Mazākumā abas komandas darbojas salīdzinoši vāji, taču "Ķekava" ar 68.75% neitralizāciju ir astotajā vietā līgā, kamēr valmierieši izturējuši 64.29% mazākumu, esot desmitie līgā.