Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Ogres un Stalbes komandas cīņā par pirmajiem punktiem

Ogres un Stalbes komandas cīņā par pirmajiem punktiem
"Ogres vilki" pēc neveiksmīgās sezonas pirmās spēles
Foto: Ogres vilki

Elvi vīriešu florbola līgā nospēlētas vien astoņas spēles, taču jau šobrīd deviņas no 11 komandām tikušas pie punktiem turnīra tabulā. Šodien vismaz viena no atlikušajām komandām arī punktus nopelnīs, jo "Ogres vilki" savā laukumā uzņems "Pārgauju".

Ogrēnieši sezonas pirmo spēli aizvadīja Bauskā, spēlējot vietā, kur izcīnījuši līdz šim savu vienīgo uzvaru Latvijas spēcīgākajā turnīrā. Šoreiz gan pie panākuma tikt neizdevās, atzīstot sāncenšu pārākumu ar rezultātu 7:11. Nopietni apdraudēt mājinieku panākumu šoreiz neizdevās, jo "Bauska" ātri iekrāja pārsvaru, ko pārliecinoši nosargāja līdz cīņas beigām. Bauskā rezultatīvākais bija Markuss Januševskis, kuram trīs vārti un viena piespēle. Atzīmējās arī pārējie prognozējamie līderi Elvijs Jankovskis un Toms Rislings, bet skaidrs, ka jāuzlabo spēle aizsardzībā, jo ar 11 zaudētiem vārtiem pie uzvaras iespējams tikt ārkārtīgi reti.

Stalbes "Pārgauja", kas pēdējās sezonās kļuvis par vienu no titulētākajiem klubiem, izcīnot divas bronzas medaļas, Ogrē aizvadīs sezonas pirmo cīņu. Stalbes vienības pieteikumā nav atrodama kluba ikona, pārliecinoši visu laiku rezultatīvākais florbolists Lauris Ābols, tāpat ārpus sastāva nav pieredzējušie Gatis Gailis un Aivis Ādminis, bet Kristiāns Miezītis pārcēlies uz Cēsīm. Tukšās vietas aizpildījuši gados jaunie florbolisti – no "Rubenes" mājās atgriezies Emīls Šūmanis, bet no Cēsīm pievienojies Markuss Rozītis. Tāpat pievienojies zemāko līgu pārstāvis Gvido Grēns, kurš pirms tam pārstāvēja "Līgatni".

Komandu savstarpējo spēļu vēsture nav sevišķi gara, jo vienības aizvadījušas tikai divas oficiālās cīņas. Pērn sezonas pašā sākuma "Ogres vilki" virslīgā debitēja tieši ar spēli Stalbē, aizvadot vāju pirmo trešdaļu (0:5), turpinājumā pierodot spēles tempam un cīņu zaudējot ar visnotaļ cienījamo 3:7. Ogrē komandas tikās janvārī, kad rezultatīvā spēlē "Pārgauja" tika pie laimīgas 10:9 uzvaras, kas vēlāk palīdzēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, kur izdevās aizspēlēties līdz pat bronzas godalgām.


, 2018-09-16 13:56, pirms 6 gadiem
No Stalbes tur tikai nosaukums palics tikpatka.
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.