Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ar pērno finālu atklājumiem florbola sezona uzņem apgriezienus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar pērno finālu atklājumiem florbola sezona uzņem apgriezienus
Jau sezonas ievadā vieni no favorītiem būs spiesti samierināties ar zaudējumu. Kuri?
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Piektdienas vakarā tika aizvadīta šīs sezonas pirmā Elvi florbola līgas spēle, bet jau šodien cīņā iesaistīsies četras dāmu komandas un vēl sešas vīru cīņas. Centrālās cīņas norisināsies Kocēnos un Ulbrokā, kur tiks izspēlētas pērnās sezonas finālspēļu divcīņas. Maču no Ulbrokas būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com

Sākotnēji šodien bija paredzētas trīs spēles dāmu turnīrā, taču cīņa starp "Rīgas lauvām" un Igaunijas izlasi, kura kalendārā bija paredzēta kā pirmā, pēdējā brīdī tika atcelta, jo rīdzinieces pēdējā brīdī nolēma atsaukt savu dalību no turnīra.

"Rubene" – FK NND pulksten 15:00 Kocēnos
Līdz ar to pirmā spēle dāmu turnīrā norisināsies starp divām pēdējo gadu modes noteicējām – "Rubeni" un viņu niknākajām konkurentēm FK NND. Abas komandas pēdējos divus gadus cīnījušās Latvijas čempionāta finālos, allaž uzvarot Kocēnu komandai. Abas komandas tikās izšķirošajās cīņās abos lielākajos pirmssezonas florbola turnīros Latvijā pirms salīdzinoši neilga laika, uzvaras dalot uz pusēm. Savstarpējā spēlē daudz kas būs atkarīgs, cik kaujiniecisku komandu spēlei sagatavos kā viena tā otra komanda. Šķiet, ka cīņa par vadošajām pozīcijām kļūs vēl spraigākas. Līdz šim Latvijas čempionātā abas komandas savā starpā aizvadījušas desmit savstarpējās spēles un, lai kā FK NND ir cīnījušās, uzvarēt nav izdevies vēl ne reizes. Pērn Kocēnos notikušajās spēlēs rīdzinieces vispirms zaudēja ar 6:7, trešajā periodā nenosargājot divu vārtu pārsvaru, bet pēc tam zaudējot ar 3:5. Rīgā notikušajās spēlēs "Rubene" bija pārāka ar 7:4 un 4:3, vēlāk triumfējot arī finālā ar rezultātu 4:2.

"Ķekavas Bulldogs" – "Lekrings" pulksten 16:00 Ķekavā
Pēc daudzu gadu pārtraukuma virslīgā atgriezīsies Cēsu "Lekrings", kuras viesos spēkosies ar "Ķekavas Bulldogs" – komandu, kas starpsezonu periodā palikusi bez vadošās florbolistes Ingas Ameteres, taču viņas vietā dabūjušas "Rīgas lauvas" pēdējo gadu neapšaubāmo līderi Annu Ankudinovu. Arī cēsnieces starpsezonu periodā zaudējušas savu līderi Paulu Egli, viņas vietā iegūstot bijušo izlases spēlētāju Madaru Akmentiņu. Starpsezonu periodā Ķekavas komanda aizspēlējās līdz sudraba medaļām "Unihoc Riga Cup" turnīrā, kurā cēsnieces pēc divu gadu pārtraukuma palika ārpus labāko trijnieka, jo ierobežotais spēlētāju resurss neļāva pakāpties augstāk par ceturto vietu. Pārbaudes turnīrs visticamāk nav objektīvs spēku rādītājs, taču abu savstarpējā spēlē vēl piecas minūtes pirms mača beigām rezultāts bija neizšķirts (1:1), taču atlikušajā laikā "Ķekavas Bulldogs" guva trīs bezatbildes vārtus, izcīnot komfortablu uzvaru. Skaidrs, ka arī Latvijas čempionāta pirmajā spēlē tieši šī komanda uzskatāma par favorītēm.

"Rubene" – EMU SK pulksten 18:00 Kocēnos
Vīriešu turnīra pirmajā spēlē laukumā dosies Igaunijas čempionvienība EMU, kas viesosies Kocēnos pie "Rubenes". Par igauņu varēšanu pašlaik ir grūti spriest, komanda bija ieradusies uz starptautisko florbola turnīru "Latvian Open", kur nostartēja neveiksmīgi, nespējot izkļūt no grupas. Par pēdējo vietu izslēgšanas turnīrā igauņiem bija jātiekas ar "Rubeni" un pēc pirmā puslaika viņi atradās vadībā ar minimālu 1:0. Tomēr otrais puslaiks labāks padevās latviešiem, kas uzvarēja ar 4:2, aizsūtot igauņus mājās. "Rubene" tajā pašā laikā ar grūtībām izkļuvusi no grupas, vēlāk aizspēlējās līdz savam pirmajam čempionu titulam šajā turnīrā. Vai tas ļauj uzskatīt "Rubeni" par favorītiem šajā spēlē? Ļoti iespējams.

"Ķekava" – "FBK Valmiera" pulksten 19:00 Ķekavā
Praktiski līdz nepazīšanai starpsezonu periodā nomainījusies Ķekavas komanda, kas aizvadīs savu pēdējo spēli vēl vecajā Ķekavas sporta hallē, uzņemot valmieriešus, kuri pērn bija vien minūtes attālumā no savām pirmajām Latvijas čempionāta medaļām. Valmierieši soli pa solim kāpj ranga tabulā uz augšu, taču šosezon to paveikt nebūs viegli, jo starpsezonu periodā vairākas komandas ir ievērojami uzlabojušas savus sastāvus. Vieni no tiem ir arī Ķekavas florbolisti, kas "Latvian Open" aizspēlējās līdz pat finālam. Droši vien būs nepieciešams laiks, lai komanda saspēlētos, kaut gan lielākā daļa no komandas jaunpienācējiem nākusi no "Rockets", kuru rindās kopā spēlējuši ne vienu vien sezonu. Latvijas čempionātā abas komandas savā starpā tikušās deviņas reizes, no kurām valmieriešiem izdevies uzvarēt septiņas reizes, vēl vienu reizi tiekot pie tehniskās uzvaras. Spēlējot Ķekavā, divas reizes viņiem gan nācies piedzīvot neveiksmes, vienu no tām piedzīvojot pērn, kad "Ķekava" bija pārāka ar 6:5. Pēc pāris mēnešiem tiekoties Valmierā, mājinieki uzvarēja rezultatīvā cīņā ar 14:8.

"Betsafe/Ulbroka" – "Lielvārde" pulksten 19:00 Ulbrokā un Sportacentrs.com
Oficiālā turnīra atklāšanas spēle. Otro gadu pēc kārtas tajā tiekas Ulbrokas un Lielvārdes komandas. Šoreiz gan cīņa nenotiks pie Brīvības pieminekļa, bet gan Ulbrokas sporta namā. Iespējams, tas palīdzēs ulbrokiešiem revanšēties par dramatisko 7:8 zaudējumu pērnās sezonas ievadā. Tiesa, arī Lielvārdes florbolisti alkst revanša, turklāt, par krietni sāpīgāku neveiksmi, jo pērn Arēnā Rīga notikušajā finālspēlē pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet mača izskaņā Ulbrokas komanda spēja sev nodrošināt čempionu titulu (7:4). Arī regulārās sezonas izskaņā notikušajā spēlē pērn Ulbrokas komanda bija pārāka, Lielvārdē uzvarot papildlaikā ar 6:5. Kopējā bilance tieši pēc pērnās sezonas finālspēles kļuvusi 9:8 par labu pašreizējiem valsts čempioniem. Spēlējot Ulbrokas mājvietā, bilance ir 5:3 laukuma saimnieku labā. Starpsezonu periodā čempioni ir zaudējuši Artūru Jurševski, kurš pārcēlies uz Čehiju, taču vietā ieguvuši Rolandu Kovaļevski un Aināru Juškēviču, kurš "Latvian Open" turnīrā pierādīja, ka viņam pulveris vēl ir sauss. Lielvārdes komanda šķīrusies no vairākiem pieredzējušajiem spēlētājiem, to vietā iekļaujot pašu izaudzinātos spēlētājus no "Lielvārde/Fans". Komanda kļuva par "Unihoc Riga Cup" turnīra uzvarētājiem, pierādot, ka arī pašreizējais sastāvs būs gana konkurētspējīgs.