Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Ar cīņu starp divām bronzas ieguvējām startē Elvi florbola līga

Ar cīņu starp divām bronzas ieguvējām startē Elvi florbola līga
Absolūti lielākā daļa ogrēniešu šovakar debitēs virslīgā
Foto: Ritvars Raits, Unihoc Riga Cup

Ar maču starp Stalbes "Pārgauju" un Elvi florbola līgas jaunpienācējiem "Ogres vilkiem" starts tiek dots 2017./18. gada florbola sezonai Latvijā, kas, cerams, sagādās ne mazums spraigu momentu.

Stalbes klubs aizvadītajā sezonā sasniedza savus visu laiku augstvērtīgākos panākumus, aizspēlējoties līdz pat bronzas medaļām, kad dramatiskā mačā Arēnā Rīga izdevās tikt galā ar "FBK Valmiera". Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, Stalbes komanda ir spējusi noturēt sastāvā visus savus vadošos spēlētājus, turklāt pēc vienas sezonas pārtraukuma komandā atgriezies iepriekš rezultatīvi spēlējošais Olafs Zvīnis. Tāpat komandas rindas pastiprinājis vairākkārtējais Latvijas čempions ar Cēsu "Lekringu" Mārtiņš Zicmanis, kurš stiprinās komandas aizsardzības līnijas. Uz īres tiesībām "Pārgauja" ieguvusi arī jauno cēsnieku Edmundu Zandersonu, bet no "Rubenes" atguvuši Mārtiņu Muižnieku, kurš pērn debitēja virslīgā.

Tajā pašā laikā virslīgas jaunpienācējiem vien uz rokas pirkstiem skaitāmi spēlētāji ar šāda līmeņa spēļu pieredzi. Starpsezonu periodā komandas rindas pastiprinājis vienīgi pērnās sezonas 1.līgas čempions kopā ar "RSU/Babīte" Reinis Millers, kurš pirms vairākām sezonām epizodiski uzspēlējis Ulbrokas rindās virslīgā. Stiprākās līgas laukumus "vagojuši" Elvijs Jankovskis un Kārlis Krastiņš. Un tas arī viss. Līdz ar to absolūti lielākajai daļai komandas spēlētāju gaidāmais mačs Stalbē varētu palikt atmiņā uz ilgiem laikiem.

Paredzams, ka "Pārgaujas" komanda šo maču aizvadīs uz pacilātām emocijām, atceroties, cik patīkami tika noslēgta pērnā sezona. Tajā pašā laikā, arī ogrēnieši pērn kāra kaklā bronzas medaļas.

Abām komandām šī kļūs par pirmo savstarpējo spēli Latvijas čempionātā. Šo teikumu gan varēs rakstīt teju gandrīz pie ikvienas pirmā apļa spēlēm ar Ogres komandas līdzdalību. Gribētos cerēt, ka "Ogres vilki" spēs virslīgā izrādīt nopietnāku pretestību mūsu valsts labākajiem klubiem nekā tas 2014./15. gada sezonā padevās "Jelgavas novads" komandai, kas arī "lauvu midzenī" iekļuva pēc trešās vietas izcīnīšanas 1.līgā. Toreiz jelgavnieki 33 spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja 32 zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 112:338…

Stalbes klubam mačs ar ogrēniešiem kļūs par 255. spēli Latvijas čempionāta virslīgā (regulārajā turnīrā), kas viņiem šajā rangā ļaus pakāpties uz devīto vietu, apsteidzot vairs neeksistējošo "Latvijas Avīzi". Tajā pašā laikā "Ogres vilki" kļūs par 38. klubu, kas aizvadījuši vismaz vienu maču spēcīgāko sabiedrībā. Ņemot vērā spēļu kalendāru, līdz sezonas beigām debitanti būs apsteiguši tādas vairs neeksistējošas komandas kā "Juniors/Rēzekne" (18 spēles), FK "Liepāja" (18), "Sece" (16), "Prince" (5), LSPA (5) un "Statoil" (4). Šajā rangā garām izdosies paspraukties arī "Lekrings-2" komandai, kas Latvijas čempionāta pirmsākumos paspēja divas sezonas nospēlēt spēcīgāko komandu pulkā, kopumā nospēlējot 17 mačus. Pirms vairākiem gadiem virslīgā 13 spēlēs nospēlēja arī Latvijas U-19 izlase.

Kura komanda uzvarēs sezonas pirmajā spēlē?

  • 51

  • 16



, 2017-09-15 13:10, pirms 7 gadiem
Ka tik Stalbe neizdomā palielināt komandas budžetu pa 11.5 reizēm.
Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.