Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pētersons: "Vēl daudz pie kā jāstrādā"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pētersons: "Vēl daudz pie kā jāstrādā"
Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons un Starptautiskās Florbola federācijas prezidents Tomass Eriksons
Foto: Floorball.lv

Pēc Elvi florbola līgas finālspēlēm Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons atzina, ka fināldiena bija labs ģenerālmēģinājums pirms decembrī gaidāmā pasaules čempionāta, vienlaikus atzīstot, ka, lai visu noorganizētu augstākajā līmenī, vēl daudz pie kā jāstrādā.

"Vēl ir ļoti daudz pie kā jāstrādā, lai darbs atbilstu tam, kā es to saredzu. Protams, katram tā vēlmju latiņa ir savā augstumā un ir iespējams visu izdarīt arī paviršāk, taču es gribu, lai viss būtu maksimāli augstā līmenī."

Latvijas čempionāta fināldiena Arēnā Rīga tomēr būs bijusi ļoti noderīga?
"Protams, mēs nevaram riskēt uz pasaules čempionātu pirmo reizi iziet Arēnā. Līdz ar to mums zināmā mērā bija jāriskē un jāorganizē fināldiena šeit. Lielā mērā šis risks ir attaisnojies, jo tribīnes bija salīdzinoši pilnas, sānu sektori bija aizņemti jau kādas pēdējās trīs, četras dienas. Darbs vēl gan ir ļoti daudz."

Tas, ka Latvijas čempionāta izšķirošās spēles klātienē vēroja 4000 skatītāju, mums ļauj domāt, ka pasaules čempionātā uz Latvijas izlases spēlēm varētu aizpildīt visu arēnu?
"Ja mēs paskatāmies profesionālos sporta veidus, tad arī basketbols nespēja pulcēt pilnas tribīnes uz nesen notikušo Eiropas čempionātu. Man ir idejas kā to izdarīt un ir pamatotas cerības, ka mēs kopā varam piepildīt arēnu."

Kā kopumā vērtē aizvadītās spēles no sportiskā viedokļa?
"Pa visu dienu kopumā varbūt vienu spēli esmu redzējis, jo bija daudz dažādu sarunu un organizatorisko lietu, bet domāju, ka skatītāji mājās varēja doties visnotaļ gandarīti."

Izlases galvenais treneris Normunds Grunckis intervijā izteicies, ka novembra mēnesī plānots Četru Nāciju turnīrs Latvijā. Vai šīs spēles varētu tikt aizvadītas Arēnā Rīga?
"Notikusi izloze un tagad varam saprast kādas ir komandu intereses. Līdz izlozei interese nebija sevišķi liela, jo nebija skaidrs pret kurām komandām gaidāmas cīņas pasaules čempionātā."

Pieļauju, ka citām izlasēm varētu būt gana liela motivācija uzspēlēt pret mums tieši Arēnā, kur notiks pasaules čempionāts?
"Tā bija mana doma, tādēļ bijām rezervējuši arēnu uz starptautisko logu. Piedāvājām visām TOP-4 valstīm braukt un testēt Arēnu. Domāju, ka kādi 3000 cilvēki atnāktu uz arēnu. Taču ja mēs nevaram kaut kādu daļu naudas atgūt ar biļetēm, tad tas nav tik vienkārši."