Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Lielvārde" parāda raksturu un panāk izlīdzinājumu

"Lielvārde" parāda raksturu un panāk izlīdzinājumu
Jānis Jansons
Foto: Ritvars Raits

Ar katru spēli interesantāks kļūst Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas fināls, kurā šovakar Valmierā "Lielvārde" ar 6:3 pārspēja "Ķekavu", sērijā panākot izlīdzinājumu – 2:2. Ar piecām rezultatīvām piespēlēm lielvārdiešu uzvaru kaldināja spēlējošais treneris Jānis Jansons.

Gluži vai par tradīciju kļuvis, ka izslēgšanas spēlēs rezultātu atklāj "Lielvārde". Izņēmums nebija arī šīvakara mačs – jau 6.minūtē lielvārdieši bija izvirzījušies vadībā ar 2:0. Cīņas turpinājums gan ievērojami atšķīrās no iepriekšējo spēļu sižetiem, jo jau pirmās trešdaļas izskaņā "Ķekava" atguva vienus vārtus (1:2), bet otrā perioda vidū jau izvirzījās vadībā ar 3:2. Pēc otrās trešdaļas uz rezultātu tablo līdzsvars – 3:3. Pēdējā periodā turpinājās bezkompromisa cīņa, kurā veiksmīgāki izrādījās lielvārdieši – vispirms Aivis Kusiņš ar tālmetienu pārsteidza nesagatavotu "Ķekavas" vārtsargu Ivaru Dišereitu (4:3), bet pēc tam vēl pa vienam precīzam raidījumam izdarīja Mihails Kostusevs un Artis Savins, atņemot ķekaviešiem pēdējās cerības uz labvēlīgu iznākumu – 6:3.

Uzvarētāju rindās ar piecām (!) rezultatīvām piespēlēm izcēlās Jānis Jansons, bet par labāko spēlētāju tika atzīts uzvaras vārtu guvējs Aivis Kusiņš. Nedz lielvārdiešu, nedz ķekaviešu sastāvā neviens cits florbolists, izņemot Jansonu, neguva vairāk par vienu punktu, bet labākā spēlētāju starp "Ķekavas" sastāvā tika Jānim Peičam. Arī sērijas piekto un sesto maču abas finālistes aizvadīs 21. un 22.aprīlī Vidzemes olimpiskajā sporta centrā, Valmierā.

"Lielvārdes" spēlējošais treneris Jānis Jansons atzina, ka šodienas mačs bija īsta raksturu cīņa. Kad rezultāts bija 3:3, spēles iznākums varēja būt jebkāds, tāpēc svarīgi bija gūt vārtus. To izdarīt izdevās lielvārdiešiem, gūstot pozitīvu pacēlumu atlikušajai spēles daļai. Jansons atzina, ka šī finālsērija īpaši izceļas ar savu agresivitāti – ķekavieši noteikti pelnījuši uzslavu par savu cīņassparu. Pašu Jansonu pretinieki sedzot individuāli, tāpēc viņam neesot daudz iespēju pašām izdarīt metienus pa vārtiem, toties priecē partneri, kuri spēj realizēt viņa piespēles. Jānis Jansons pastāstīja, ka šis ir trešais Latvijas čempionāta fināls, kurā viņš spēlē finālā, iepriekš bija "Ķekavas" un "Talsu" sastāvā. No citām finālsērijām šī atšķiras ar to, ka Jansons ir arī treneris un, kā viņš izteicās, "Lielvārde" šoreiz ir viņa projekts jeb, runājot dziesmas vārdiem: "Manis paša radīts ir šis lērums viss".

Izmatotie resursi:
floorball.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-15 21:36, pirms 12 gadiem
sen tādas emocijas nebija piedzīvotas. patīk man šis fināls un obligāti iešu uz pārējām spēlēm arī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-15 21:38, pirms 12 gadiem
Džonsons čempionāta MVP!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-15 21:38, pirms 12 gadiem
zilīts ar ģeneratoru rakstīja: ļengani!
Pamasē sev prostatu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-15 22:11, pirms 12 gadiem
skatijos klatiene! P!zd@! pasaku uzreiz! tada spele, fak, mauksu uz lielvardi ari laikam, talu bet poo, katram iesaku skatities klatienee!!!
, 2012-04-15 22:12, pirms 12 gadiem
Curtiys rakstīja: skatijos klatiene! P!zd@! pasaku uzreiz! tada spele, fak, mauksu uz lielvardi ari laikam, talu bet poo, katram iesaku skatities klatienee!!!
Visas spēles notiks Valmierā.
, 2012-04-15 22:13, pirms 12 gadiem
Nesaprotama, man , liekās fināla izspēles kārtība, kad spēļu secība ir ĶEKAVAS priekšrocība.....! Kura spēle un cik vēl būs tur?.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-15 22:21, pirms 12 gadiem
zilīts ar ģeneratoru rakstīja: jo?
vairāk vietu skatītājiem, viens no...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-15 22:29, pirms 12 gadiem
zilīts ar ģeneratoru rakstīja: ta jau varēja Arēnā Riga. tur vietas pavisam daudz. interesanti zināt cik valmierieši iet uz spēli ķekava v.s lielvārde???
Tribīne ir pilna, brīvu vietu nav. Tas arī godīgāk pret Ķekavu, kam nepatīk Lielvārdes laukuma segums. Ja Lielvārde ir stiprāka, uzvarēs tāpat.
, 2012-04-15 22:31, pirms 12 gadiem
Ritvars Raits rakstīja: Visas spēles notiks Valmierā.
tads labi. runas jau bija visadas.
, 2012-04-15 22:33, pirms 12 gadiem
Spēles VOC notiek, jo tur ir vienīgais Latvijā sertificētais florbola laukums. Kapēc ir jāspēlē uz kkāda Lielvādres linoleja vai es nezinu kas tas ir , ja ir iespēja spēlēt uz pasaules klases laukuma. VOC arī priekš skatītājiem ir ļoti ērts.
, 2012-04-15 22:39, pirms 12 gadiem
Scam rakstīja: Spēles VOC notiek, jo tur ir vienīgais Latvijā sertificētais florbola laukums. Kapēc ir jāspēlē uz kkāda Lielvādres linoleja vai es nezinu kas tas ir , ja ir iespēja spēlēt uz pasaules klases laukuma. VOC arī priekš skatītājiem ir ļoti ērts.
tiesi prieks skatitajiem tur ir ciki viss, tads laukums vel ir liepaja un d pili, bet tur beviens nelaidis, vel jelgava, ari nee. pluss laukuma segums, superr.
, 2012-04-15 22:39, pirms 12 gadiem
tie kas florbolu skatījušies VOCā, domāju vienbalsīgi atzīs, ka tā pagaidām ir labākā vieta Latvijā kur skatīties florbolu. Tur ir visi priekšnoteikumi, lai tiešām ar baudu sekotu spēlei
, 2012-04-15 22:43, pirms 12 gadiem
Curtiys rakstīja: tiesi prieks skatitajiem tur ir ciki viss, tads laukums vel ir liepaja un d pili, bet tur beviens nelaidis, vel jelgava, ari nee. pluss laukuma segums, superr.
kāda jēga vest visai Latvijai pāri laukuma segumu? tas tak prasa atkal naudu un risku
, 2012-04-15 22:57, pirms 12 gadiem
Scam rakstīja: kāda jēga vest visai Latvijai pāri laukuma segumu? tas tak prasa atkal naudu un risku
kurs saka ka javed segums , es biju domajis ka tadas pilsetas ka d pils un jelgava tur varetu ta reklamesanas noluka finalus cinit, bet nevedot segumus, be tas tik taa filozofija, protmas, ka valmiera arpus konkurences!
, 2012-04-15 23:10, pirms 12 gadiem
Bija smagi,izvilkām!!!
, 2012-04-16 07:22, pirms 12 gadiem
Ritvars Raits rakstīja: Tribīne ir pilna, brīvu vietu nav. Tas arī godīgāk pret Ķekavu, kam nepatīk Lielvārdes laukuma segums. Ja Lielvārde ir stiprāka, uzvarēs tāpat.
Ko nozīmē "nepatīk Lielvārdes laukuma segums"? Izskatās, ka neviens, ieskaitot LFS pārstāvjus un darbiniekus, nebaidās pat publiskā telpā atklāti pateikt, ka Lielvārde ielīdusi tur, kur nevajag, tas ir finālā! Kaut kā nevienā rakstā nav pieminēts ne Lielvārdes iesniegtais protests, ne tas, ka Virsnītis ar savu lauzto roku vēl tagad sēdētu "labākajā vietā, kur skatīties florbolu", tikai tāpēc, ka organizatori nav nodrošinājuši Nolikumā paredzēto!!!
, 2012-04-16 09:46, pirms 12 gadiem
Stop, mazliet uzmanigāk. Lielvārdes sporta zālē ir uzklāts firmas "Mondo"segums,tāds kurš bija Atēnu olimpiskajās spēlēs,tāpec par to atbilstību labāk paklusējiet. Piekrītu šoreiz Agileras komentāram.Pirmām kārtām jārūpējas par spēlētāju ērtībām un tad sāksim domāt par pārējiem. Nav man nekas pretī pret valmieru, bet ja esat izvēlējušies tur finālus, tad lūdzu uzlieciet centrālo laukumu lai sportistiem nebūtu jāskrien sienā.(Belasovs, varēja būt smaga trauma)."Paldies "organizatoriem""par sniegto pirmo palīdzibu Virsnītim.
, 2012-04-16 11:32, pirms 12 gadiem
Paskatieties floorball.lv foto no vakardienas spēles un viss būs skaidrs. Ķekava guva trīs vārtus, visu vārtu gūšanas prieki ir bildēs redzami. No Lielvārdes sešiem-neviens. Zem Valsts karoga pie margām piestiprināts Ķekavas plakāts. Kaut kā tā neforši. LFS-am fui!!!!
, 2012-04-16 11:52, pirms 12 gadiem
Harrier rakstīja: Paskatieties floorball.lv foto no vakardienas spēles un viss būs skaidrs. Ķekava guva trīs vārtus, visu vārtu gūšanas prieki ir bildēs redzami. No Lielvārdes sešiem-neviens. Zem Valsts karoga pie margām piestiprināts Ķekavas plakāts. Kaut kā tā neforši. LFS-am fui!!!!
Tur ir aizliegts likt plakātus, vai tu domā, ka LFS to tur pielika? Cik zinu, tad fotogrāfam spēles laikā sabojājās aparāts, tāpēc galerija beidzas ar ķekaviešu bildi. Par ko vispār ir strīds?
, 2012-04-16 13:07, pirms 12 gadiem
Ritvar, protams ne jau federācija to plakātu pielika, bet par visu kas tur notiek, tomēr federācija ir noteicēja kur ko likt un kur nē. Ja jau tu par visu zini, tad paskaidro kāpēc Lielvārdes līdzjutējiem apsargi neļāva ienest sirēnu? Cik zinu pamatojums nebija nekāds, vienkārši nedrīkst un viss. Un par salūzušo foto aparātu tev pašam smiekli nenāk? Var jau būt, ka tā arī bija, bet pirmie vārtus guva Lielvārdieši, pietam divus, tad vēl foto darbojās, tā kā neļepī bērnu atmaskas, saņemies, esi tak vecis!
, 2012-04-16 13:27, pirms 12 gadiem
Rodās sajūta, ka Lielvārdiešu līdzjutējiem ir "lielajam kaimiņam" raksturīgais sindroms..."Tā jau mēs baigi varenie un spēcīgie, tikai visi ir pret mums un visu laiku mūs apbižo"....
Nu ko var čīkstēt....
, 2012-04-16 13:29, pirms 12 gadiem
Harrier rakstīja: Ritvar, protams ne jau federācija to plakātu pielika, bet par visu kas tur notiek, tomēr federācija ir noteicēja kur ko likt un kur nē. Ja jau tu par visu zini, tad paskaidro kāpēc Lielvārdes līdzjutējiem apsargi neļāva ienest sirēnu? Cik zinu pamatojums nebija nekāds, vienkārši nedrīkst un viss. Un par salūzušo foto aparātu tev pašam smiekli nenāk? Var jau būt, ka tā arī bija, bet pirmie vārtus guva Lielvārdieši, pietam divus, tad vēl foto darbojās, tā kā neļepī bērnu atmaskas, saņemies, esi tak vecis!
Un, ja zinu nemaz ne tik daudz, drīkstu nepaskaidrot? Par tām sirēnām domāju tā, ka Lielvārdē tās bija, bet no turienes nebija TV tiešraides. Ir tikai loģiski, ka Valmierā tās neļāva izmantot. Un par foto - esmu ne tikai vecis, bet arī fotogrāfs, tāpēc labi zinu, ka pa spēli var sabildēt 1000 un vairāk kadrus, bet ne jau visi iznāk ideāli. Un no tā 1000 galerijā lieku 20 - 40, dažreiz varbūt vairāk. Ja fotogrāfs stāv tur, no kurienes var nobildēt tikai muguras, kāda jēga no tādas bildes? Un, ja esi redzējis kādu spēli, piekritīsi, ka ķekavieši savu vārtu guvumus atzīmē daudz emocionālāk - lec divu dibenu augstumā un skrien pa visu laukumu, tātad tur arī labākas bildes sanāk. Un par to tavu neticību ķibelei ar fotoaparātu - atvaino, bet tas jau paliek smieklīgi... Un jā - esmu par Lielvārdi.
, 2012-04-16 13:42, pirms 12 gadiem
citēju:"kā viņš (Jansons) izteicās, "Lielvārde" šoreiz ir viņa projekts jeb, runājot dziesmas vārdiem: "Manis paša radīts ir šis lērums viss"." Vai puisim nav sakāpis kaut kas kur nevajag. Lielvārde jau ilgi uz to ir gājusi, bet viņš tur ir pirmo gadu...Manuprāt Blinds deva 60% no tā, kas pašreiz ir. Jā Jansons varbūt spēlē labi, bet komanda kā komanda no tā daudz neiegūst. Ja malā būtu treneris, kurš varētu komandu "savākt", nebūtu divreiz no +3 jāzaudē.
, 2012-04-16 13:45, pirms 12 gadiem
Tiešām, tas jau paliek smieklīgi, Lielvārde iemet vārtus un sāk raudāt, ko tur bildēt, vai vienkāršāk pateikt, ka nesanāca.
, 2012-04-16 14:00, pirms 12 gadiem
Matus skaldām? Visiem jau nekad viss nebūs labi...
Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.