Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" kļūst par galveno pretendenti uz uzvaru regulārajā turnīrā

"RTU/Inspecta" kļūst par galveno pretendenti uz uzvaru regulārajā turnīrā
Rezultatīvais lielvārdietis Mikus Valpēters (vidū) - gluži kā daiļslidošanas sacensībās Sočos...
Foto: floorball.lv

Par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas līderi kļuvusi "RTU/Inspecta", kas šovakar savā laukumā ar 6:2 pieveica Kocēnu "Rubeni". Pārējās spēlēs "Cēsu alus/Lekrings" viesos ar 12:6 salauza Stalbes "Pārgaujas" pretestību, "Lielvārde" savā laukumā izvairījās no zaudējuma Liepājas "Kuršiem" - 10:6, bet FK "Rīga" viesos rezultatīvā mačā ar 15:11 pārspēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistus.

Stalbes sporta zālē notikušās spēles rezultātu atklāja "Pārgauja" – 4.minūtē vārtus guva Oskars Balodis, panākot 1:0. Pēc pirmā perioda vadībā tomēr viesi, tiesa, "Cēsu alus/Lekrings" varēja palepoties ar tikai vienu vārtu pārsvaru – 3:2. Toties jau otrajā trešdaļā viss nostājās savās vietās – favorīti ieguva jau piecu vārtu pārsvaru (8:3). Spēles liktenis praktiski bija izšķirts, bet pēdējā periodā rezultatīvi spēlēja abas komandas. "Cēsu alus/Lekrings" uzvarēja ar 12:6, saglabājot cerības uz 1.vietu regulārajā turnīrā.

Uzvarētāju rindās ar četriem gūtiem vārtiem izcēlās Mārtiņš Rajeckis, bet 3 (2+1) punkti Jāņa Rajecka kontā, kurš arī tika atzīts par labāko spēlētāju. Divus vārtus guva Artūrs Jurševskis. Par labāko starp stalbiešiem atzina Lauri Ābolu, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākais, divi goli Oskara Baloža kontā.

Latvijas vicečempione "Lielvārde" acīmredzami bija aizmirsusi faktu, ka pat vikingi savā laikā baidījās tikai no mēra un kuršiem. Tieši Liepājas "Kurši" bija tie, kuri šodien Lielvārdē lieliski aizvadīja pirmo periodu, izvirzoties vadībā ar 3:0. Arī pēc otrās trešdaļas "Lielvārdes" situācija joprojām bija nepaskaužama – 2:5. Jāpiebilst, ka lielvārdieši joprojām cīnās par uzvaru regulārajā turnīrā, kamēr liepājnieki savā turnīra situācijā neko nevar mainīt – viņi gatavojas ceturtdaļfināla sērijai pret Virslīgas spēcīgāko komandu. Tomēr pēdējā periodā laukuma saimniekiem izdevās iepriekš izlieto ūdeni sasmelt – viņi guva vēl astoņus (!) vārtus, uz ko viesi spēja atbildēt tikai ar vienu rezultatīvu raidījumu. "Lielvārdei" astoņpadsmitā uzvara pēc kārtas – 10:6.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 5 (1+4) punktiem bija Mikus Valpēters, pa 3 (2+1) punktiem Toma Akmeņlauka un Arta Savina kontā, divus vārtus guva aizsargs Ervīns Torsters, bet par labāko spēlētāju tika atzīts viņa pārinieks Kaspars Mudelis. Starp "Kuršu" florbolistiem labākā spēlētāja gods tika Elanam Zīvertam, bet rezultatīvākie bija Gints Siliņš ar 3 (2+1) punktiem un Raitis Bušs, kura kontā divi goli.

"Ķekavas Bulldogs" jau zaudējusi tiesības arī nākamajā sezonā spēlēt Virslīgā, kamēr "Rīga" gatava pacīnīties ar 5.vietu turnīra tabulā. Tomēr notikumi Ķekavas sporta namā parādīja, ka arī ķekaviešiem motivācijas netrūkst – vēl 38.minūtē viņi spēja izvirzīties vadībā ar 9:8. Tad gan vadības grožus savās rokās pārņēma rīdzinieki – pēc otrā perioda viņi atradās priekšā ar 10:9, bet visā mačā svinēja uzvaru ar 15:11.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Edgars Taube, kurš izcēlās ar "hat - trick". Rezultatīvāki par viņu bija Toms Bitmanis ar 6 (3+3) punktiem un Alvis Dāle ar 4 (3+1) punktiem, bet Jānim Strupim 3 (2+1) punkti. Par labāko "Ķekavas Bulldogs" sastāvā atzina vienu vārtu autoru Jāni Mežotni, bet rezultatīvākie bija Klāvs Ozoliņš ar 6 (3+3) punktiem, Kā arī Jānis Sniķeris un Atis Lazdiņš – pa 3 (2+1) punktiem.

"RTU/Inspecta" šosezon piedzīvojusi tikai četrus zaudējumus, viens no tiem bija tieši pret "Rubeni" – 2:5. Protams, ka savā laukumā studenti gribēja revanšēties, tas viņiem šovakar arī izdevās. Jau pirmā perioda laikā "RTU/Inspecta" guva trīs bezatbildes vārtus (3:0), bet otrajā trešdaļā panāca izšķirošo pārsvaru – 6:1. Visā spēlē rīdzinieki svinēja svarīgu panākumu cīņā par uzvaru regulārajā turnīrā – 6:2.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Edgars Gailītis, kurš atvairīja 33 no 35 pretinieku metieniem. Pa diviem vārtiem "RTU/Inspecta" labā guva Kārlis Bulāns un Henrijs Uzraugs. Labākā spēlētāja gods "Rubenes" sastāvā tika Kasparam Antonam, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Pēc šīs uzvaras "RTU/Inspecta" ar 61 punktu pakāpās uz 1.vietu turnīra tabulā un ir vienīgā komanda, kas pati saviem spēkiem var nodrošināt sev uzvaru regulārajā turnīrā. Pārējām pretendentēm - "Lielvārdei", "Rubenei" un "Cēsu alus/Lekrings" – gan pašām jāuzvar, gan jācer uz lielāku vai mazāku studentu klupienu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv


"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".
Galvenā cīņa - par lielo čempionu kausu. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien "Arēnā Rīga" lielā Superfinālu diena

Šodien no pulksten 11.00 un līdz pat vēlam vakaram "Arēnā Rīga" valdīs florbols – tur tiks aizvadītas četras aizraujošas spēles, kā arī notiks apbalvošanas ceremonijas. Pulksten 11.00 notiks finālspēles starp divām labākajām ELVI florbola līgas sievietēm komandām – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubeni". Pulksten 14.00 sāksies vīriešu 1. līgas finālspēle starp komandām "SK Leģions/Grobiņas SC" un FK "Kurši". Pulksten 17.00 cīņā par bronzas medaļām dosies Cēsu "Lekrings" un "FBK Valmiera/Betsafe". Pulksten 20.00 mačā par čempionu kausu nūjas krustos "Talsu NSS/Krauzers" un "FS Masters/Ulbroka". Tiem, kuriem nebūs iespējas šīs spēles skatīties klātienē, atliek cīņu gaitai sekot līdzi televīzijas kanālā TV4.