Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Florbola čempionātā zināmi izslēgšanas spēļu pāri

Florbola čempionātā zināmi izslēgšanas spēļu pāri
"Ulbroka" virslīgā spēles arī nākamajā sezonā
Foto: www.floorball.lv

Pagājušajā nedēļā Hipolīzings Florbola čempionāta vīriešu virslīgā tika aizvadītas regulārā turnīra pēdējās divpadsmit spēles. Tagad ir zināma komandu secība turnīra tabulā, kā arī izslēgšanas spēļu astotdaļfināla pāri.

Nedēļas nogales spēles sākās jau trešdien, 10. februārī, kad pie Kocēnu "Rubenes" viesojās "Lielvārde". Ārkārtīgi sīvā cīņā, pateicoties kocēnieša Laura Vidža minūti pirms pamatlaika beigām gūtajiem uzvaras vārtiem, ar 7:6 pārākā izrādījās "Rubene", sperot platu soli ceturtdaļfināla virzienā (regulārā turnīra četras labākās komandas izslēgšanas spēlēs iesaistīsies tikai no ceturtdaļfināla). Lielākie nopelni uzvaras kaldināšanā Atim Stepānam, kura kontā trīs vārti un viena rezultatīva piespēle.

Savā regulārā turnīra pēdējā spēlē "Rubene" pēcspēles metienos ar 5:4 pārspēja Rīgas "RTU/Inspecta" un ierindojās 4. vietā. Šajā mačā rīdziniekus no neveiksmes neglāba pat komandas kapteiņa Aināra Juškēviča četri gūtie vārti.

Uz 4. vietu pretendēja arī Irlavas "Telms/Energokomplekss". 11. februāra spēlē irlavnieki ar 13:8 pieveica "Ķekavu", īpaši rezultatīvs uzvarētāju sastāvā bija zviedru leģionārs Niklass Nords, kurš guva četrus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Irlavas komandai tomēr neizdevās turpināt savu panākumu sēriju – sestdien Igaunijā "Telms/Energokomplekss" ar 2:6 piekāpās vietējai "Jõgeva SK Tähe" komandai un, kā vēlāk izrādījās, palika vien 6. vietā.

Irlavniekus un ķekaviešus turnīra tabulā apdzina "Jõgeva SK Tähe", kas 14. februārī savā laukumā ar 6:5 pārspēja FK "Bauska". Igauņu komandā trīs goli Ilmara Nītova kontā, to skaitā arī uzvaras vārti, kas tika gūti pamatlaika pēdējā minūtē.

Toties FK "Bauska" ļoti svarīgu punktu ieguva jau 12. februārī, kad savā laukumā uzņēma Stalbes "Pārgauju". Baušķenieki piekāpās pēcspēles metienos (8:9), bet viens iegūtais punkts ļāva viņiem turnīra tabulā par mata tiesu apsteigt lielvārdiešus. FK "Bauska" ierindojās 8. vietā un, izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā tiekoties ar "Lielvārdi", varēs izmantot sava laukuma priekšrocības.

14. februārī "RTU/Inspecta" viesos ar 8:1 sagrāva "Ulbroku". Uzvarētāju rindās ar trim gūtiem vārtiem izcēlās Atis Blinds. Turnīra tabulā rīdzinieki ieņēma 2. vietu. "Ulbroka" pagājušajā nedēļā piedzīvoja vēl vienu zaudējumu, kad 13. februārī Stalbē ar 9:10 atzina vietējās "Pārgaujas" pārākumu. "Pārgaujas" labā pa četriem rezultativitātes punktiem guva Ingus Balodis, Lauris Ābols un Rolands Jānelsiņš, bet uzvaras vārtus pamatlaika pēdējā minūtē iemeta Aivis Ādminis, savukārt ulbrokiešu rindās ar pieciem punktiem izcēlās Jānis Jaunzems.

"Ulbrokas" spēlētājiem gan nav pamata skumjām, jo viņi, būdami virslīgas debitanti, ir spējuši saglabāt sev vietu augstākajā sabiedrībā (divpadsmito) un vēl pacīnīsies izslēgšanas spēlēs.

12. februārī FK "Rīga" savā laukumā uzņēma turnīra līderus – Cēsu "Lekringu". Rīdzinieki nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību un piekāpās ar 2:8. Cēsnieki savu panākumu sēriju, kas nu jau sasniegusi 16 uzvaru pēc kārtas, turpināja arī svētdienas spēlē pret "Valmieru", kad "Lekrings" vienus no turnīra pastarīšiem sagrāva ar 14:2. Uzvarētāju rindās ar pieciem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Andris Malkavs.

Tikai savstarpējās spēlēs ar "Ulbroku" sliktākas bilances dēļ virslīgu nāksies atstāt "Valmieras" florbolistiem, kuri vēl vienā pagājušās nedēļas mačā ar 2:9 zaudēja "Ķekavai". Galvenais ķekaviešu panākuma kaldinātājs šoreiz bija Gunārs Klēģers, kura kontā trīs goli un viena rezultatīva piespēle. "Ķekava" regulārajā turnīrā finišēja 7. vietā.

Īstu kurzemnieku sīkstumu 13. februārī nodemonstrēja Liepājas "Kurši", kas savā laukumā tikai pēcspēles metienu sērijā ar 7:6 pārspēja FK "Rīga" florbolistus. Rīdziniekus no zaudējuma neglāba arī viņu uzbrukuma līderu – Ērika Akulova un Alvja Dāles rezultativitāte – katrs guva pa četriem punktiem. "Kurši" finišēja 11. vietā, bet FK "Rīga" ir izcīnījusi vietu labāko kvartetā – 3. vieta.

Vīriešu virslīgas turnīra tabula:

V.KomandaP
1.Lekrings65
2.RTU/Inspecta53
3.FK Rīga48
4.Rubene44
5.Jõgeva SK Tähe41
6.Telms/Energokomplekss41
7.Ķekava39
8.FK Bauska30
9.Lielvārde30
10.Pārgauja26
11.Kurši23
12.Ulbroka14
13.Valmiera14

Astotdaļfināla spēļu pāri:

Jõgeva SK TäheUlbroka
Telms/EnergokomplekssKurši
ĶekavaPārgauja
FK BauskaLielvārde

Četras spēles aizvadītajā nedēļā notika arī sieviešu virslīgā. Turnīra līderes – Kocēnu "Rubene", 11. februārī savā laukumā ar 7:0 sagrāva "Rīgas lauvas/LSPA". Rezultatīvākā šajā mačā bija Evita Rudzīte, kuras kontā viens gols un trīs piespēles. Ne tik viegli kocēnietēm klājās sestdien, kad viņas viesos tikai ar 3:2 pārspēja "RSU Runway/Salming". Uzvaras vārtus guva Zeltīte Bankava.

Svētdien "RSU Runway/Salming" ar 15:0 sagrāva "Liepājas Universitātes" komandu, kas uz maču bija ieradusies tikai deviņu spēlētāju sastāvā. Ar rezultativitāti izcēlās Tatjana Varša – četri vārti un četras piespēles. Vēl vienā sieviešu virslīgas spēlē "Valmiera/Vinda" savā laukumā negaidīti pārliecinoši ar 7:2 uzvarēja "Ķekavu".

Informāciju sagatavoja: Latvijas Florbola savienība


, 2010-02-15 10:49, pirms 14 gadiem
"Daudzu kāroto 4. vietu izcīnīja tieši "Jõgeva SK Tähe""

Negribu piesieties, bet turnīra tabula rāda ko citu

Bet kopumā raksts interesants un lai komandām veicas izslēgšanas spēlēs!
, 2010-02-15 11:13, pirms 14 gadiem
Jogeva
Telms
Pārgauja
Lielvārde
šitās tiks 1/4 finālā!
, 2010-02-15 11:20, pirms 14 gadiem
superman89 rakstīja: Jogeva
Telms
Pārgauja
Lielvārde
šitās tiks 1/4 finālā!
Par Pārgauju varētu pastrīdēties, bet kopumā Tev var piekrist.
, 2010-02-15 11:58, pirms 14 gadiem
kāds var pateikt, vai play off ļaus aizvadīt uz nestandarta laukumiem?
, 2010-02-15 12:01, pirms 14 gadiem
Edgars Turlajs rakstīja: kāds var pateikt, vai play off ļaus aizvadīt uz nestandarta laukumiem?
Cik zinu, tad Pārgaujai nē, bet Ķekavai jā.
, 2010-02-15 12:25, pirms 14 gadiem
jau 1/8 finālā interesanti dueļi. Pārgauja-Ķekava un Lielvārde-Bauska vispār bez prognozēm kā varētu beigties.. Kuršiem un Ulbrokai gan ies grūtāk..
, 2010-02-15 12:42, pirms 14 gadiem
Domāju, ka Ķekava tiks galā ar Pārgauju tīri mierīgi, tāpat arī Lielvārde ar Bausku. Ulbrokai ies ļoti grūti izbraukumā, mājāš šie vēl varētu mēģināt pacīnīties. Kuršiem jāpaņem Nords un Freimanis un visas iespējas uzvarēt.
, 2010-02-15 13:42, pirms 14 gadiem
Jogeva, Kurši, Ķekava, Lielvārde
, 2010-02-15 14:03, pirms 14 gadiem
manu prat jau ka cetrinieks kas tiks talak ir jogeva ķekava,bauska,telms.pargauja diezvai vines ķekavu ta ka pargauja spele šogad tad izredzes viniem mazas.
, 2010-02-15 15:23, pirms 14 gadiem
A cik uzvaras jāizcīna, lai tiktu tālāk?
, 2010-02-15 15:25, pirms 14 gadiem
tris uzvaram jabut lai tiek talak
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".