Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Kurši" atņem punktu čempioniem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Kurši" atņem punktu čempioniem
Liepājas "Kurši"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pirmā no trim šovakar paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm notika Liepājas Olimpiskajā centrā, kur vietējā komanda "Kurši" uzņēma čempionus – Cēsu "Lekringa" florbolistus. Liepājniekiem pamatlaika pēdējās 15 minūtēs izdevās likvidēt divu vārtu deficītu un, lai arī viņi piekāpās pēcspēles metienos ar 5:6 PS, viens punkts turnīra tabulā ierakstīts.

Liepājas "Kurši" savā aizpagājušajā spēlē pagarinājumā ar 9:8 pieveica vicečempioni "Mogo-RTU/Rockets", bet iepriekšējā mačā arī papildlaikā ar 6:7 piekāpās bronzas medaļniecei Kocēnu "Rubenei". Šovakar liepājnieki uzņēma pašreizējos čempionus – Cēsu "Lekringa" florbolistus, kuri jau pirmā perioda laikā pēc Anda Višņevska un Aleksandra Abramova metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – mājinieku rindās ar precīzu metienu izcēlās Ingars Jansons – 1:2. 45.minūtē pēc spēlējošā trenera Ingus Laiviņa veiksmes uzbrukumā viesi atjaunoja divu vārtu pārsvaru (4:2), tomēr spītīgie liepājnieki nesalūza 57.minūtē pēc Mārtiņa Vēja metiena rezultāts kļuva neizšķirts (5:5), tāds tas noturējās līdz pamatlaika beigām un pagarinājumu visas piecas minūtes. Tikai pēcspēlēs metienos ievērojami pārāka bija "Lekrings", kas šajā elementā uzvarēja ar 4:1, bet visā mačā ar 6:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Normunds Krūmiņš, kurš mača laikā gan atvairīja tikai 14 no 19 metieniem, toties lieliski nospēlēja bullīšu sērijā. Pa 2 (1+1) punktiem viņa komandā guva Andris Rajeckis un Andis Višņevskis. Par labāko starp liepājniekiem atzina Ingaru Jansonu, kura kontā viens vārtu guvums, bet rezultatīvākais ar diviem goliem bija Mārtiņš Vējš. Lai arī "Lekrings" šajā spēlē ieguva tikai divus punktus, ar tiem pietika, lai Cēsu komanda turnīra tabulā ar 19 punktiem pakāptos uz 3.vietu.

"Kurši" – "Lekrings" 5:6 PS (0:2, 1:0, 4:3, 0:0, 0:1)
Metienu attiecība:
19:34 (6:7, 5:11, 8:11, 0:5)
Rezultatīvākie:
"Kurši" – Mārtiņš Vējš 2 (2+0), Kristaps Ošs-Ervics 2 (0+2), Gints Siliņš 1 (1+0), Ingars Jansons 1 (1+0), Edgars Freimanis 1 (1+0), Raitis Bušs 1 (0+1), Ričards Dēvits 1 (0+1).
"Lekrings" – Andris Rajeckis 2 (1+1), Andis Višņevskis 2 (1+1), Ingus Laiviņš 1 (1+0), Aleksandrs Abramovs 1 (1+0), Kaspars Bernāts 1 (1+0), Pauls Erenbots 1 (0+1).

Lielvārdes komanda pirms mača pret talseniekiem bija izcīnījusi jau astoņas uzvaras pēc kārtas. Tas gan neatturēja lielvārdiešus, lai jau atkal savu vārtu drošību uzticētu līgas šobrīd labākajam vārtsargam Jānim Salcevičam, kurš tieši spēles dienā svinēja savu 26.dzimšanas dienu. Pirmajā periodā Salcevičs darbojās nevainojami, kamēr mājinieki pēc diviem Kārļa Vitkovska un viena Sanda Mihailovska raidījuma izvirzījās vadībā ar 3:0. Otrajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (4:1), bet pēdējā periodā laukuma saimniekiem izdevās nedaudz palielināt savu pārsvaru – 7:3.

Par labāko spēlētāju laukuma saimnieku rindās tika atzīts jubilārs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 18 no 21 pretinieka metiena. Rezultatīvākie viņa komandā bija jaunieguvums Gints Klēģers un Aivis Kusiņš – pa 3 (2+1) punktam katram. Divi goli Kārļa Vitkovska kontā. "Talsu/Krauzera" rindās par labāko spēlētāju atzina Mārtiņu Maķevicu, kurš ar 2 (1+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. "Lielvārde" pēc šīs uzvaras ar 28 punktiem vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas vadībā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-14 20:57, pirms 8 gadiem
BKVentspilsUltra rakstīja: Kam buus Ceesiis pasaules ccempionaats? Viiroessiem vai sievieteem? 2016.
Kurā sporta veidā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-14 21:06, pirms 8 gadiem
BKVentspilsUltra rakstīja: Liekas ssajaa sportaveidaa. Varbuut ko jaucu.
Cēsis nav tādas halles. Čempionāts būs Rīgā - vīriešiem. Notiks Arēnā Rīga un Rīgas OSC.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-14 21:15, pirms 8 gadiem
BKVentspilsUltra rakstīja: Tad tik buus ko redzeet. Lielajaa hokejaa ccempionaats buutu bijis interesantaaks Riigaa. Bet Lipmams neko.
Neteikšu, ka hokejs noteikti būtu bijis interesantāks. Galvenais - lai mūsu skatītāju būtu daudz, jo zviedru un somu netrūks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-15 22:47, pirms 8 gadiem
WNBASonics rakstīja: Vareeja tabulu ielikt.
Ar šo nepietiek?

Elvi līga vīriešiem