Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Sportland oktobra spēlētājs Hammers: "Mērķi - visaugstākie"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sportland oktobra spēlētājs Hammers: "Mērķi - visaugstākie"
Edijs Hammers spēlē pret "Latviju U19"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Sportland mēneša labākā spēlētāja balvu vīriešu Virslīgā par sniegumu oktobrī izpelnījās FK "Rīga" uzbrucējs Edijs Hammers. 23 gadus vecais jelgavnieks florbola spēlēšanu apvieno ar strādāšanu divos darbos. Un apvieno tik veiksmīgi, ka ir saņēmis uzaicinājumu arī uz Latvijas izlasi

FK "Rīga" komandai oktobris bija veiksmīgs mēnesis. Sešās aizvadītajās spēlēs tika izcīnītas piecas uzvaras. Viens no galvenajiem panākumu kaldinātājiem bija tieši Hammers, kurš sakrāja 16 (9+7) punktus. "Mēneša labākā spēlētāja balvu saņemu pirmo reizi. Esmu pārsteigts. Nesekoju līdzi savai individuālajai statistikai. Darba darīšanu dēļ reti apmeklēju treniņus, tāpēc arī esmu pārsteigts par man izrādīto godu," atzinību bez eiforijas novērtē Hammers. Viņa galvenā mēraukla ir komandas sniegums, un FK "Rīga" sniegums oktobrī nevarēja palikt nepamanīts. "Komandai aizvadītais mēnesis bija ļoti veiksmīgs. Sezonas sākums kopumā ir bijis ļoti labs. Tas nav pārsteigums – tā tam būtu jābūt. Protams, ir kāpumi, ir arī kritumi, bet viss izšķirsies sezonas beigās," piesardzību saglabā Virslīgas oktobra labākais spēlētājs.

Edijs pauž nožēlu, ka aizņemtības dēļ reti sanāk apmeklēt treniņus. Nepatīkama situācija, kurā cietējas ir visas puses, taču tāda nu ir amatieru sporta garoza. "Es strādāju divos darbos. Man ir pašam savs uzņēmums, kas nodarbojas ar bruģēšanu, celtniecību. Tad vēl citā uzņēmumā esmu reklāmas daļas vadītājs. Paša uzņēmumam vēl palicis pēdējais objekts, tad darbu sezona beigsies. Sanāk atrast laiku arī florbolam. Brīvdienās jau nestrādāju, uz spēlēm tieku. Ar treniņiem gan pagaidām pašvaki – apmeklēju ļoti reti. Treniņi mums ir trīsreiz nedēļā, līdzīgi kā citām komandām. Vienreiz nedēļā uz treniņu esmu noteikti. Treneris, protams, par tādu apmeklējumu nav priecīgs, taču pašam arī ir dusmas, ka netieku uz treniņiem. Var just, ka sniegums no tā cieš. Bet no decembra situācija mainīsies uz labo pusi," sola Edijs.

"Patiesībā ir dīvaini, ka ar tik vāju treniņu apmeklējumu izdodas iegūt mēneša vērtīgākā spēlētāja balvu. Veiksme. Meistarība? Nav tik liela..." paškritisks ir FK "Rīga" spēlētājs. Ar desmit spēlēs gūtiem 23 (15+8) punktiem Hammers patlaban ir Virslīgas piektais rezultatīvākais spēlētājs. Savukārt viņa pārstāvētā FK "Rīga" komanda ar desmit spēlēs izcīnītajiem 23 punktiem šobrīd gozējas trešajā vietā Virslīgā. "Īstenībā esmu pārsteigts par mūsu vietu labāko trijniekā. Citu tādu pārsteigumu virslīgā pagaidām nav," spriež uzbrucējs. "Mūsu komanda starpsezonā ir ļoti mainījusies. Iepriekšējā sezonā bija viena maiņa, kas "taisīja spēli", tagad tādas ir vismaz divas. Sastāvs ir kļuvis dziļāks," panākumu formulu meklē Hammers, kurš pats FK "Rīga" rindās šosezon ir jaunpienācējs. Iepriekšējo sezonu noslēdza nu jau izirušajā "Ķekavā". "Sezonas sākumā mums problēmas sagādā momentu realizācija. Neizmantojam daudz izdevību. Bieži vien sākam skrieties ar pretiniekiem, iesaistāmies atklātajā florbolā. Mums to nevajadzētu darīt, jākoncentrējas uz spēli aizsardzībā un pretuzbrukumiem. Vēl svarīga loma ir spēles disciplīnai," plusus un mīnusus akcentē spēlētājs.

Edijs Hammers ir arī starp tiem spēlētājiem, kas vēl aizvien kandidē uz iekļūšanu Latvijas izlasē dalībai pasaules čempionātā, kas jau ir pašā deguna galā. Arī par savu atrašanos izlases kandidātu sarakstā pieticīgais florbolists pauž izbrīnu: "Iekļūšana izlases kandidātos man ir pārsteigums. Klubs mani nemaz nebija izvirzījis uz izlasi. Taču izlases galvenais treneris Īro Pārviainens pats man uzrakstīja, vaicājot – vai es negribu braukt uz izlases nometni? Redzēs, kā būs turpmāk. Domāju, ja viņa trenētā U-19 izlase šogad nespēlētu virslīgā, Īro mani nemaz nebūtu ievērojis, jo uzaicinājumu saņēmu uzreiz pēc spēles ar viņa komandu."Hammers neslēpj, ka, nonākot izlases aprindās, uzreiz pašsaprotami par mērķi izvirzās spēlēšana pasaules čempionātā. Mērķi piepildīt nebūs viegli, jo "izlases kandidātos visi spēlētāji ir ļoti labi".

Hammeram vēl svaigā atmiņā ir Somijā gūtā florbola pieredze. Divarpus gadu viņš nospēlēja Somijas 2. divīzijas komandas "FBC Raseborg" rindās. "Pēc spēka tā bija trešā Somijas spēcīgākā līga. Es neteiktu, ka Latvijas virslīgas līmenis ir augstāks nekā somu trešajā līgā. Domāju, mūsu labākās komandas un viņu labākās komandas sīvi cīnītos. Pieļauju, "Lekrings" arī tur varētu būt vieni no labākajiem, ja ne pat labākie, bet pārējiem būtu nopietni jācīnās," līmeņus salīdzina Hammers. Paralēli spēlēšanai, protams, bija arī jāstrādā, taču darbā iekārtoties, pateicoties florbolam, bijis ērtāk. "Somijā spēlēju un strādāju. Divus gadus strādāju metālrūpnīcā, bet pēdējo pussezonu strādāju ar reklāmām saistītu darbu. Latvijā to turpinu. Metālrūpnīca bija sponsori mūsu komandai, savukārt pēc tam reklāmas firmā nonācu, jo tā piederēja mūsu kluba menedžerim." Tiesa, Latvijas Virslīga vienā rādītājā Somijas 2. divīzijai ir platu soli priekšā. "Ažiotāža Somijā gan bija ievērojami mazāka nekā Latvijas virslīgā. Uz mūsu spēlēm vēl nāca savi 100 – 150 cilvēki, bet izbraukumos spēles vēroja apmēram 20 cilvēku. Šajā ziņā ar Latvijas virslīgu nevar salīdzināt."

Edijs Hammers šai sezonai ir izvirzījis ambiciozus mērķus. "Šosezon ceru Latvijas izlases sastāvā spēlēt pasaules čempionātā un palīdzēt klubam sasniegt pēc iespējas augstāku vietu, zemapziņā domājot par zeltu. Citādi nav vērts spēlēt," sporta vissenāko aksiomu ir apguvis Sportland oktobra labākais spēlētājs vīriešu Virslīgā.

Sportland

Intervēja: Raimonds Rudzāts
Latvijas Florbola savienība » LV »...