Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Ģeogrāfiskie kaimiņi no tabulas pretpoliem tiekas Ogrē

Ģeogrāfiskie kaimiņi no tabulas pretpoliem tiekas Ogrē
Juris Gribusts aizvadījis rezultatīvāko spēli kopš atgriezies "Lielvārde/FatPipe"
Foto: Floorball.lv

Pēdējā Elvi florbola līgas spēlē pirms garākā pārtraukuma šovakar Ogrē tiksies divas kaimiņu komandas, ja raugāmies no ģeogrāfiskā viedokļa, bet pilnīgi attālas komandas, ielūkojoties turnīra tabulā – "Ogres vilki" gaida ciemos "Lielvārde/FatPipe".

Ogrēnieši joprojām ir vienīgā čempionāta komanda, kas ne tikai nav izbaudījusi uzvaras saldo garšu, bet arī palikusi bez punktiem turnīra tabulā, atrodoties pēdējā vietā tabulā. Turklāt pagājušajā nedēļas nogalē "vilki" Kocēnos izbaudīja pamatīgu pazemojumu, ar 0:19 ciešot kapitulāciju "Rubenei", tādējādi piedzīvojot savu smagāko sagrāvi virslīgā, vienlaikus ļaujot konkurentiem labot 14 gadus seno rekordu. Ogrēnieši ir komanda ar vismazāk gūtajiem vārtiem čempionātā un ar visvairāk ielaistajiem. Neskatoties uz to, Elvijs Jankovskis joprojām ir starp turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem, sakrājot 16 (11+5) rezultativitātes punktus.

Diametrāli pretējs noskaņojums valda netālu bāzētajā "Lielvārde/FatPipe" vienībā, kas uzvarējusi pēdējās piecās spēlēs, ar 14 punktiem turnīra tabulā atrodoties otrajā vietā, taču ir potenciālie čempionāta līderi, ņemot vērā faktu, ka "Rubene" iekrājusi par punktu vairāk, vienlaikus nospēlējot vienu maču vairāk. Brīdī, kad ogrēnieši cieta kapitulāciju Kocēnos, "vardes" savā laukumā pamatīgi grāva pērnās sezonas vicečempionus no Valmieras, spēli pabeidzot ar 10:3 panākumu, kas kļuvusi par pārliecinošāko komandas uzvaru šosezon. Šajā spēlē pa pieciem punktiem savāca Toms Akmeņlauks un Juris Gribusts, kuri attiecīgi ar 21 un 13 punktiem ir komandas rezultatīvākie spēlētāji šosezon. Pēc vienas spēles diskvalifikācijas ierindā būs atgriezies Sandris Virsnītis, turklāt komanda čempionātam pieteikusi trīs jaunos spēlētājus, kuri rezultatīvi spēlē 1.īgas turnīrā – Oskaru Tutānu, kā arī Maiklu un Markusu Nazarovus.

Pērn, komandām aizvadot pirmās divas oficiālās savstarpējās spēles, abi mači tika izspēlēti mēneša laikā. Vispirms Ogrē tā brīža valsts vicečempioni uzvarēja nerezultatīvā spēlē ar 6:4, bet pēc tam savā laukumā bija pārāki ar 11:6, kaut gan pēc nospēlētām divām trešdaļām rezultāts bija vien 7:6 Lielvārdes florbolistu labā.


Toms Akmeņlauks ar komandu un faniem, foto: Monta Učelniece (FK Talsi)

Akmeņlauks sasniedz 1000 punktus, neizslēdz iespēju paspēkoties par Blinda rekordu

Svētdien vakarā tiekot pie divām piespēlēm Cēsīs, “Talsu NSS/Krauzers” komandas kapteinis ne vien sekmēja savas komandas pārliecinošu 10:2 uzvaru, bet arī kļuva vien par sesto spēlētāju līgas vēsturē, kurš iekrājis 1000 rezultativitātes punktus.
"FS Masters/Ulbroka" galvenais treneris Andris Pīlups un uzbrukuma līderis Rolands Kovaļevskis, foto: Floorball.lv

Arī “Masters” spēj pārliecinoši revanšēties

“FS Masters/Ulbroka” komanda Elvi florbola virslīgas pusfināla ceturtajā mačā izbraukumā komfortabli ar rezultātu 7:3 apspēlēja “FBK Valmiera/Betsafe”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1 un nākamajā nedēļas nogalē savās mājās varēs nodrošināt vietu lielajā finālā.
"Talsu NSS/Krauzers" šoreiz bija neapturami, foto: Oskars Sidra (FK Talsi)

“Krauzers” grauj un nonāk uzvaras attālumā no fināla

Elvi vīriešu florbola virslīgas lielajam Superfinālam platu soli tuvāk spēruši “Talsu NSS/Krauzers”, kas šovakar izbraukuma mačā ar 10:2 sagrāva Cēsu “Lekringu”, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.