Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"FBK Valmiera" iespēja izjaukt līderu trio

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"FBK Valmiera" iespēja izjaukt līderu trio
"FBK Valmiera" uzbrukuma līderis Mārtiņš Broks
Foto: fbkvalmiera.lv

Elvi florbola līgā šodien paredzētas četras spēles un divas no tām būs iespēja vērot arī Sportacentrs.com. "FBK Valmiera" savā laukumā uzņems Liepājas "Kuršus" un panākuma gadījumā pakāpsies uz trešo vietu tabulā. Principiāla spēle gaidāma arī starp "Rubeni" un "Rockets", bet pārējās spēlēs favorītu statusu jāapliecina "Lielvārde/FatPpe" un "Triobet/Ulbroka" komandām.

"FBK Valmiera" – "Kurši"
Pulksten 17:00 Valmierā un Sportacentrs.com
Valmieras komanda izcīnījusi uzvaras pēdējās trijās spēlēs, turklāt visās gūti vismaz astoņi vārti. Nozīmīgākais panākums noteikti ir 8:0 uzvara viesos pār Cēsu "Lekrings" – komandu, kuru līdzšinējā vēsturē ne reizi nebija izdevies uzvarēt Latvijas čempionātā. Pašlaik valmierieši turnīra tabulā atrodas ceturtajā vietā, bet, panākums pār tālajiem viesiem no Liepājas ļautu ielauzties vadošo trijniekā. Atceroties cik neveiksmīgi komanda iesāka šo turnīru, kāpums tiešām ir iespaidīgs. Pēdējā spēlē Cēsīs lielisku sniegumu nodemonstrēja Aigars Belasovs, izdarot trīs rezultatīvas piespēles, vārtos Agris Rogainis tika galā ar visiem 34 pretinieku metieniem, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Arvis Kārkliņš, kuram vieni gūti vāri un viena rezultatīva piespēle. Komandas rezultatīvāko spēlētāju trijnieks joprojām nemainīgs – Mārtiņš Broks (17+10), Matīss Salmiņš (14+9) un Ričards Eglītis (11+11). Interesanti, ka deviņi komandas florbolisti savākuši vismaz 14 rezultativitātes punktus.

Arī viesi no Liepājas pēdējās spēles aizvadījuši pārliecinoši, tiekot galā ar Talsu un Bauskas florbolistiem, tādējādi uzlabojot savas pozīcijas turnīra tabulā, tiekot līdz devītajai vietai. Vēl nesen komanda atradās arī pēdējā vietā tabulā. Līdz astotajai vietai gan "Kuršus" šķir vien četri punkti, turklāt liepājnieki nospēlējuši vien 11 mačus, kamēr, piemēram, astotajā vietā esošais FK "Rīga" laukumā devies jau 15 reizes. Pēdējā spēlē pret "Bausku" (9:3) liepājnieki jau mača ievadā izmantoja apstākli, ka viesi uz maču ieradās vien īsu brīdi pirms spēles sākuma, saberot pretinieku vārtos sešas bumbiņas jau pirmajā trešdaļā. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, bet jautājums par uzvarētāju tā arī neradās. Labākā spēlētāja balva uzvarētājiem tika Kristiānam Ķīlim, kurš atvairīja 31 no 34 pretinieku metieniem. Savukārt Mihails Kostusevs izcēlās ar pieciem rezultativitātes punktiem, sezonā kopumā noķerot komandas biedru Rolandu Kovaļevski (abiem 14+7). Trešais ar 16 (7+9) punktiem ir Kaspars Klamers.

Valmieras komanda ir otra sliktākā komanda skaitliskā vairākuma realizētāja līgā (17.14%), bet tieši šajā spēlē šo rādītāju varētu būt labas iespējas uzlabot, jo "Kurši" ar 58.06% mazākumu neitralizāciju ir sliktākā komanda visā čempionātā. Valmieras komanda ļoti sekmīgi šosezon lieliski spēlējuši maču trešos periodus (9-1-4), kamēr liepājnieki nedrīkst maču novest līdz papildlaikam, jo zaudējuši visas trīs spēles, kurās bijis nepieciešams spēlēt pagarinājumu.

Abu komandu pirmā apļa spēlē Liepājā mājinieki ātri iekrāja solīdu pārsvaru, taču otrajā periodā tas tika izsēts. Trešajā periodā komandas pamīšus guva vārtus, bet uzvaras bumbiņu pretinieku vārtos 23 sekundes pirms mača beigām raidīja Mārtiņš Broks, nodrošinot valmieriešiem panākumu ar 10:9. Tik ļoti par šo vārtu guvumu priecājās vidzemnieku pārstāvis Sandis Kārkliņš, ka izskrēja laukumā, uz pēdējām sekundēm savu komandu atstājot skaitliskajā mazākumā...

FK "Bauska" – "Lielvārde/FatPipe"
Pulksten 18:00
Pēdējā spēlē baušķenieki savā laukumā ar 5:3 pieveica "Rockets" komandu, jeb klubu, kas veidojies uz pērnās sezonas Latvijas čempionu finālistu bāzes, tādējādi pārtraucot sešu zaudēto spēļu sēriju un atstājot pēdējo ailīti turnīra tabulā. Tagad ciemos ieradīsies "Lielvārde/FatPipe", kas, atšķirībā no raķetēm, savu kvalitāti spējuši noturēt arī šajā sezonā, izcīnot vienu uzvaru pēc otras, turnīra tabulā atrodoties pārliecinošās līderpozīcijās. Pa diviem vārtiem pēdējā mačā guva Valdis Vāvers un Toms Niedre, bet labu rezultativitāti jau ilgāku laiku demonstrē arī Ģirts Laugalis. Niedre joprojām ir labākais punktu guvējs (19+9), kuram seko Pēteris Zeltiņš (11+12), bet Laugalis nostiprinājies trešajā ailītē (3+14).

Lielvārdes florbolistu panākumu sērija sasniegusi jau 12 spēles, kas gan joprojām tālu atpaliek no kluba rekorda, kas uzstādīts pirms nepilniem trim gadiem (20 uzvaras pēc kārtas). Pēdējā divās spēlēs pret nebūt tām vadošajām komandām ("Talsi/Irlava" un FK "Rīga") panākums gan nodrošināts vien mača trešajā periodā. Neskatoties uz solīdajiem rezultātiem, čempionvienība īsi pirms pāreju perioda beigām gribēja savas rindas papildināt ar kādu pieredzējušu florbolistu, taču tas nav izdevies. Pret rīdziniekiem trīs punktus nopelnīja Toms Akmeņlauks, kurš joprojām ir pārliecinoši rezultatīvākais komandā (26+17). Divus vārtus iemeta Atis Blinds (14+12), kurš ir otrais rezultatīvākais, nopelnot par vienu punktu vairāk kā Gints Klēģers (19+6). Interesanti, ka visi Lielvārdes kluba laukuma florbolisti guvuši vismaz vienus vārtus šajā sezonā, izņemot Matīsu Pēteri Poli un Alvi Savinu, kuri katrs nospēlējuši tikai vienu cīņu.

Laukuma saimniekiem ļoti svarīgi ir ieķerties spēlēt un visu nesabojāt jau pirmajā periodā, kas komandai šosezon ir liels klupšanas akmens (1-2-11, vārti 16:40). Turpretim valsts čempioniem un šīs sezonas līderiem pirmie periodi ir gana labi (8-5-1, vārti 29:16).

"Bauska" noteikti negrib atcerēties abu komandu šīs sezonas pirmo tikšanās reizi, kad Lielvārdē cieta bezierunu kapitulāciju ar rezultātu 7:21, pēc mača par atkāpšanos no galvenā trenera pienākumu pildīšanas paziņojot Ingum Panteļejevam. Uzvarētājiem Toms Akmeņlauks tajā spēlē savāca 14 (6+8) rezultativitātes punktus, uzstādot jaunu Latvijas florbola čempionāta rezultativitātes rekordu.

"Ķekava" – "Triobet/Ulbroka"
Pulksten 19:00 Ķekavā
Ķekavas florbolisti pēdējā spēlē ar 8:14 zaudēja Valmierai, bet pirms tam mājās prata pieveikt "Bausku", atstājot pēdējo vietu tabulā, kurā klubu ierasts redzēt visbiežāk. Pašlaik viņi noslēdz labāko desmitnieku, 12 spēlēs tiekot pie 11 punktiem, nebūt ne tik daudz atpaliekot no izslēgšanas spēļu turnīra. Vairāki Ķekavas kluba spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē bija devušies uz Somiju, pārstāvot Latvijas junioru izlasi, bet pēdējā valsts čempionāta spēlē Valmierā Kristena Rubeņa trenētajā komandā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Everts Emīls Gertsons. Savus punktus nopelnīja arī Klāvs Jansons, kurš joprojām ir pārliecinoši rezultatīvākais komandā (30+6), apsteidzot brāli Matīsu Jansonu (10+12) un Kristapu Laugali (6+5), kurš pēdējā cīņā tika atzīts par labāko savā komandā.

Ulbrokas komanda vēl nesen tika uzskatīta par to, kurai ir stabilākais vārtsargu duets. Tomēr Andis Blinds kopā ar ulbrokiešiem uzturējies vien dažus mēnešus, tagad jau atrodoties Zviedrijas Superlīgā. Arī papildinājums atrasts netika un par vienīgo vārtsargu ar lielu virslīgas spēļu pieredzi komandā palicis vien Ivars Dišereits. Dienās, kad Dišereitam spēle iet no rokas, problēmām nevajadzētu būt, bet Edgars Augstkalns šādā līmenī spēlējis epizodiski. Pēdējā spēlē, kas aizvadīta Ziemassvētku priekšvakarā Bauskā ar savu vārtu drošību viss bija kārtībā, bet bažas radīja uzbrukums, jo uzvaru izdevās izcīnīt vien ar rezultātu 4:2. Trīs punktus šajā mačā nopelnīja Juris Gribusts, kurš ar 25 (11+14) punktiem ir otrs rezultatīvākais komandā, atpaliekot vien no Kristera Eglīša (18+11), kuram vairs tik raiti nesokas ar punktu vākšanu kā sezonas ievadā. Trešais rezultatīvākais komandā ir Rihards Mallons (7+13).

Interesanti, ka "Ķekavas" komanda ar 44.12% realizāciju ir labākā komanda, spēlējot skaitliskajā vairākumā. Savukārt "Triobet/Ulbroka" 76.32% gadījumu savus vārtus nosargājusi neskartus brīžos, kad nācies spēlēt skaitliskajā mazākumā. Arī tas ir labākais rādītājs līgā.

Savā starpā abas komandas tikās oktobra mēnesī, kad Ulbrokā laukuma saimnieki uzvarēja spēli ar rezultātu 9:6. Mājiniekiem pirmajās septiņās minūtēs izdevās iekrāt triju vārtu pārsvaru, kas tika nosargāts līdz spēles beigām. Tieši šis bijis viens no kopumā nedaudzajiem mačiem, kuros Ulbrokas vārtos vieta tika uzticēta Edgaram Augstkalnam, kurš vārtos stājās trešajā periodā pie 7:2 rezultāta. Cīņas 20 minūtēs viņš tika galā ar deviņiem no 13 pretinieku metieniem.

"Rubene" – "Rockets"
Pulksten 20:00 Valmierā un Sportacentrs.com
Kocēnos jau ilgāku laiku noris jaunā grīdas seguma ieklāšanas darbi, kas ir iekavējušies, tā rezultātā "Rubenes" komanda maču pret "raķetēm" būs spiesti aizvadīt Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. "Rubene" pēdējā spēlē burtiski izmocīja 3:2 uzvaru Bauskā, tādējādi pārtraucot septiņu zaudēto spēļu sēriju. Šī uzvara gan neradīja pārliecību par komandas gatavību atgriezties uz regulāras panākumu takas. Pozitīvais ir fakts, ka gaidāmajā spēlē jātiekas ar vēl vienu komandu, kas pārdzīvo pamatīgu melno svītru. "Rubene" ar 18 punktiem 13 spēlēs atkāpusies uz septīto vietu, kamēr "raķetes" tikpat spēlēs iekrājuši 19 punktus, esot sestajā vietā tabulā. Uzvara šīsdienas spēlē ļautu atgriezties pēdējā laikā iesildītajā piektajā vietā, taču to pateikt ir vieglāk kā izdarīt, ņemot vērā komandu pēdējos rezultātus.

Bauskā "Rubenei" divus vārtus guva Ingars Matisons, kurš ar 15 (10+5) punktiem ir komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs, atpaliekot no Ārnija Kuratņika (10+12) un Ata Stepāna (8+11). Par labāko šajā mačā tika atzīts vārtsargs Roberts Trepšs, kuram 29 atvairīti metieni.

Kaut arī izmocītu, taču uzvaru no Bauskas "Rubenes" komanda spēja pārvest, atšķirībā no Rīgas komandas, kas arī pēdējo spēli aizvadīja Bauskā, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 3:5. Tas Rīgas klubam kļuva par septīto maču pēc kārtas, kurā nācās atzīt pretinieku pārākumu. Bauskā neviens florbolists netika pie vairāk kā viena rezultativitātes punkta, bet par labāko atzina vārtsargu Indriķi Siliņu, kurš atvairīja 26 no 30 pretinieku metieniem, kamēr viņa oponents pretējos vārtos, ja var ticēt statistikai, neitralizēja 55 metienus! Rīdzinieku rezultatīvākais spēlētājs ir Edijs Hammers (11+10), bet tikpat punktu ir arī Jānim Jansonam (6+15), kurš gan nav devies uz pēdējām divām izbraukuma spēlēm, līdz ar to zem jautājuma zīmes ir viņa ierašanās arī Valmierā. Trešais rezultatīvākais ar 17 (9+8) punktiem komandā ir Mārtiņš Lapsiņš.

Abu komandu pirmā cīņa izvērtās par īstu drāmu, jo pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Aivis Hammers ar precīzu metienu panāca 4:3 vadību "Rockets", bet pēc 21 sekundes Mārtiņš Jēkabsons rezultātu izlīdzināja. Sekoja papildlaiks, kurā uzvaras vārtus rīdziniekiem guva Edžus Bunka. Šī spēle norisinājās 30.oktobrī un tā ir pēdējā spēle līdz šim, kurā "Rockets" spējuši izcīnīt uzvaru...

"Elvi" florbola līga vīriešiem

VKomandaSUZP
1.Lielvārde/FatPipe1413139
2.Triobet/Ulbroka1411334
3.Lekrings1410428
4.Valmiera148625
5.Pārgauja148621
6.Rockets136719
7.Rubene135818
8.Rīga156916
9.Kurši113812
10.Ķekava124811
11.Bauska1441011
12.Talsi/Irlava143119

     [+] [-]

, 2017-01-14 11:26, pirms 7 gadiem
Varbūt virsrakstā j vietā vajag burtu š?