Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde/FatPipe" un "Triobet/Ulbroka" cīnās par pirmo vietu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde/FatPipe" un "Triobet/Ulbroka" cīnās par pirmo vietu
Lielvārdieši guvuši pirmos vārtus spēlē pret "Pārgauju"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Šodien ELVI florbola līgā vīriešiem notika trīs spēles, divās no tām piedalījās pretendentes uz pirmo vietu turnīra tabulā. Vispirms vadībā izvirzījās "Triobet/Ulbroka", kas savā laukumā ar 3:2 pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet pēc tam līderes godu atguva "Lielvārde/FatPipe", kas arī savā laukumā ar 7:4 pieveica Stalbes "Pārgauju". Vēl vienā mačā tikai otro zaudējumu turnīrā piedzīvoja Rīgas komanda "Rockets", kas Spuņciemā pēcspēles metienos ar 5:6 piekāpās "Valmierai".

"Rubenei" sestais zaudējums pēc kārtas, šoreiz - Ulbrokā

Kocēnu "Rubene" Ulbrokā ieradās ar piecu pēc kārtas piedzīvotu zaudējumu slogu, pēdējais no tiek tika fiksēts tikai vakar Stalbē, kur kocēnieši ar 4:5 piekāpās vietējai "Pārgaujai". Toties "Triobet/Ulbroka" varēja palepoties ar trim pēc kārtas svinētām uzvarām, pirmā no tām tika svinēta pār titulēto "Lekringu", sagādājot cēsniekiem pirmo neveiksmi šajā sezonā (6:5). Mačs starp Ulbrokas un Kocēnu florbolistiem izvērtās ļoti mazrezultatīvs, par to liecināja jau pirmā trešdaļa, kuras laikā abu komandu vārtsargi darbojās nevainojami (0:0). Tikai otrā perioda vidū pēc Reino Ješēvica un Artūra Jurševska metieniem laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 2:0. 14 sekundes pirms otrā pārtraukuma pirmos vārtus guva arī viesi Renāra Jēkabsona personā - 1:2. 49.minūtē Ješēvics iemeta savu jau otro golu šajā mačā - 3:1. 50.minūtē negatīvā nozīmē izcēlās "Rubenes" spēlējošais treneris Ivars Jēkabsons, kurš par protestēšanu un nesportisku uzvedību nopelnīja 2+10 soda minūtes. Kocēnieši izturēja skaitlisko mazākumu, bet 53.minūtē Gatis Akūlovs atjaunoja intrigu, samazinot ulbrokiešu pārsvaru līdz minimumam. 54.minūtē vēl vienu "lāča pakalpojumu" savai komandai sagādāja I.Jēkabsons, kurš šoreiz saņēma spēles sodu 1 un piecu minūšu noraidījumu. Arī piecas minūtes skaitliskajā mazākumā "Rubene" izturēja godam, bet, kad abas komandas atkal spēlēja vienādos sastāvos, laika, lai glābtu kaut punktu bija palicis pārāk maz - 2:3.

Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti abu komandu vārtsargi - ulbrokietis Ivars Dišereits un kocēnietis Āris Aldiņš. Uzvarētāju sastāvā ar diviem goliem rezultatīvākais bija Reino Ješēvics, bet Rihardam Mallonam divas piespēles. "Triobet/Ulbroka" svinēja jau ceturto uzvaru pēc kārtas, turnīra tabulā vismaz uz dažām stundām pakāpjoties uz pirmo vietu (22 punkti).

"Triobet/Ulbroka" - "Rubene" 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Metienu attiecība:
35:34 (10:12, 15:12, 10:10)
Rezultatīvākie:
"Triobet/Ulbroka" - Reino Ješēvics 2 (2+0), Rihards Mallons 2 (0+2), Artūrs Jurševskis 1 (1+0).
"Rubene" - Gatis Akūlovs 1 (1+0), Renārs Jēkabsons 1 (1+0), Ritvars Bērziņš 1 (0+1), Atis Stepāns 1 (0+1).

"Rockets" bullīšos piekāpjas "Valmierai"

Līdz vakardienai Rīgas komanda "Rockets" bija vienīgā visā ELVI florbola līgā vīriešiem, kura bija izvairījusies no zaudējumiem. Vakar raķetes viesos ar 7:9 piekāpās čempionvienībai "Lielvārdei/FatPipe", bet šodien, Spuņciemā uzņemot FBK "Valmiera" florbolistus, pazaudēja vēl divus punktus. Cīņas sākums gan par to neliecināja - jau 5.minūtē rīdzinieks Aivis Hammers atklāja rezultātu (1:0), bet 16.minūtē laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 3:0. Tikai 18.minūtē savu rēķinu atklāja arī valmierieši - spēlējot skaitliskajā vairākumā, ar precīzu metienu izcēlās Gatis Liepiņš (1:3). 40.minūtes sākumā "Rockets" atjaunoja triju vārtu pārsvaru (4:1), bet viesiem pietika ar otrās trešdaļas pēdējām desmit sekundēm, lai rezultāta starpību samazinātu līdz minimumam - 3:4. Pēdējā periodā pēc Mārtiņa Broka un Ričarda Eglīša metieniem vadībā ar 5:4 jau izvirzījās valmierieši. Rīdziniekiem tomēr izdevās izglābt vismaz punktu - 59.minūtē neizšķirtu rezultātu ar precīzu metienu skaitliskajā vairākumā atjaunoja Mārtiņš Lapsiņš (5:5). Pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēcspēles metienu sērijā uz Ivo Baloža, Aigara Belasova un Mārtiņa Broka goliem "Rockets" atbildēja ar tikai Henrija Uzrauga vārtu guvumu - 5:6.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Mārtiņš Broks, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Tieši tikpat daudz punktu arī viņa komandas biedram Gatim Liepiņam. Par labāko starp rīdziniekiem atzina vārtsargu Sandi Venevicu, kurš atvairīja 40 no 45 pretinieku metieniem. Pa 2 (1+1) punktiem viņa komandā guva brāļi Edijs un Aivis Hammeri.

"Rockets" - FBK "Valmiera" 5:6 PS (3:1, 1:2, 1:2, 0:0, 0:1)
Metienu attiecība:
40:47 (10:12, 8:18, 19:15, 3:2)
Rezultatīvākie:
"Rockets" - Edijs Hammers 2 (1+1), Aivis Hammers 2 (1+1), Mārtiņš Lapsiņš 1 (1+0), Jānis Boroduška 1 (1+0), Jānis Jansons 1 (1+0), Edžus Bunka 1 (0+1), Henrijs Uzraugs 1 (0+1), Mārtiņš Jānis Mende 1 (0+1).
FBK "Valmiera" - Mārtiņš Broks 2 (1+1), Gatis Liepiņš 2 (1+1), Ints Vilks 1 (1+0), Ričards Eglītis 1 (1+0), Matīss Salmiņš 1 (1+0), Ivo Balodis 1 (0+1), Lauris Alvis Stiprais 1 (0+1), Aigars Belasovs 1 (0+1).

Čempioni smagā cīņā pieveic "Pārgauju" un atkal ir pirmie

"Lielvārde/FatPipe" vakar savā laukumā sagādāja pirmo zaudējumu Rīgas komandai "Rockets" (9:7) un pēc ilgāka laika izvirzījās turnīra tabulas vadībā. Šodien "Triobet/Ulbroka" ar 3:2 uzvarēja Kocēnu "Rubeni", atbīdot lielvārdiešus uz otro vietu. Lai Latvijas Republikas dzimšanas dienu sagaidītu kā ELVI florbola līgas līdere, Lielvārdes komandai šovakar savā laukumā vajadzēja pieveikt Stalbes "Pārgauju". Tieši tāpat kā vakardienas spēlē pret "raķetēm", arī mačā pret "Pārgauju" lielvārdieši spēles rezultātu ļāva atklāt viesiem - 7.minūtē Gvido Lauga pārtvēra bumbiņu un ātrajā pretuzbrukumā pārspēja mājinieku vārtsargu Jāni Bramani - 1:0. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija neizšķirts, jo 17.minūtē savu vārtu gūšanas iespēju izmantoja laukuma saimnieku kapteinis Artūrs Skadiņš - 1:1. Otrās trešdaļas vidū rezultāts vēl bija neizšķirts (2:2), bet līdz otrajam pārtraukumam trīs bezatbildes vārtus guva lielvārdieši, izvirzoties vadībā ar 5:2. Arī tuvojoties pamatlaika beigām, "Lielvārdei/FatPipe" bija divu vārtu pārsvars (6:4). Pēdējās minūtēs viesi mainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet to šoreiz izmantoja mājinieki - deviņas sekundes pirms finālsvilpes punktu cīņai ar metienu tobrīd tukšajos pretinieku vārtos pielika lielvārdietis Mikus Valpēters - 7:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Artūrs Skadiņš, kuram šajā mačā divi vārtu guvumi. Tikpat golu arī Toma Akmeņlauka kontā, Gintam Klēģeram 3 (1+2) punkti, bet rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija lielvārdiešu spēlējošais treneris Atis Blinds. Par labāko starp stalbiešiem atzina vārtsargu Dāvi Helmutu Zvejnieku, kurš atvairīja 25 no 31 pretinieku metiena. Ar "hat-trick" viņa komandā izcēlās Gvido Lauga. "Lielvārdei/FatPipe" pēc šīs uzvaras ir 24 punkti un pirmā vieta turnīra tabulā.

"Lielvārde/FatPipe" - SK "Pārgauja" 7:4 (1:1, 4:1, 2:2)
Metienu attiecība:
31:21 (10:7, 9:6, 12:8)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde/FatPipe" - Atis Blinds 4 (1+3), Gints Klēģers 3 (1+2), Toms Akmeņlauks 2 (2+0), Artūrs Skadiņš 2 (2+0), Mikus Valpēters 1 (1+0).
SK "Pārgauja" - Gvido Lauga 3 (3+0), Lauris Ābols 1 (1+0), Oskars Balodis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...