Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pēdējā laika interesantais duelis Ulbrokā un potenciāli spraiga cīkstēšanās Lielvārdē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēdējā laika interesantais duelis Ulbrokā un potenciāli spraiga cīkstēšanās Lielvārdē
Atis Blinds kļuvis par pirmo Latvijas čempionāta spēlētāju ar 600 rezultatīvām piespēlēm
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola līgā šodien vienīgajā cīņā "Rubene" viesos centīsies revanšēties Igaunijas valstsvienībai, bet vīriem spraigas cīņas solās norisināties Ulbrokā, kur pie vietējās komandas ciemosies "Rubenes" vīri. Pēc spraigām uzvarām dienu iepriekš par panākumu Lielvārdē cīkstēsies vietējā "Lielvārde/FatPipe" un "Pārgauja", bet Spuņciemā "Rockets" uzņems citus sestdienas neveiksminiekus "FBK Valmiera".

"Triobet/Ulbroka" – "Rubene"
Pulksten 14:00 Ulbrokā un Sportacentrs.com
Ulbrokas florbolisti pēc neizteiksmīgā spēlē piedzīvotā zaudējuma Valmierā, izcīnījuši trīs uzvaras pēc kārtas, turnīra tabulā ar 19 punktiem deviņās spēlēs atrodoties trešajā vietā. Vēl pirms sestdienas cīņām viņi bija arī tabulas galvgalī, bet pēdējo cīņu iznākumi likuši viņiem nedaudz atdot pozīcijas. Savā laukumā (ja neskaita cīņu pie Brīvības pieminekļa) "Triobet/Ulbroka" šosezon nav zaudējuši un regulārā čempionāta cīņā pēdējais klupiens mājas arēnā piedzīvots pērnā gada decembrī ar 5:11 pret to pašu Valmieru. Pamazām tuvojas brīdis, kad laukumā varētu sākt atgriezties daļa savainoto spēlētāju, bet tikmēr rezultatīvākais joprojām ir Kristers Eglītis (17+6), kuram pēdējās cīņās labi palīdz Juris Gribusts (6+11) un Artūrs Jurševskis (6+8).

"Rubenes" komanda jau ir atguvusies no savainojumu radītajiem robiem sastāvā, taču tas komandu neglāba no piektās neveiksmes pēdējos sešos mačos sestdien, kad savā laukumā tika zaudēts Stalbes "Pārgaujai". Pagaidām turnīra tabulā tas licis atkāpties uz sesto pozīciju un daudz zemāk šajā nedēļas nogalē kocēnieši nekritīs, taču tas ir tikai tādēļ, ka vairākiem konkurentiem ieilgst šīs brīvdienas. Pēdējo uzvaru komanda svinējusi pirms vairāk kā mēneša, kad savā laukumā mača pašā izskaņā tika izlaists triju vārtu pārsvars, bet papildlaikā Matīss Mālnieks atnesa uzvaru spēlē pret... "Triobet/Ulbroka"! "Rubenes" rezultatīvākais joprojām ir Ārnijs Kuratņiks (8+10), kurš šajā pozīcijā iekārtojies kopš čempionāta pirmās kārtas. Viņam seko Atis Stepāns (5+10) un Ritvars Bērziņš (7+4), kuri bija rezultatīvi komandas pēdējā mačā.

Interesanti, ka abām komandām ir identiski rādītāji, spēlējot skaitliskajā vairākumā (46.43%), kas ļauj dalīt pirmo pozīciju līgā. Mazākumā gan ievērojami labāki ir "Rubenes" florbolisti, kuriem 80.95% neitralizācija un otrā vieta, kamēr "Triobet/Ulbrokai" 69.23% un septītais rezultāts.

Ieskaitot tikšanos pirms mēneša, abas komandas Latvijas čempionātā savstarpējos dueļus virslīgā demonstrējušas jau 15 reizes, deviņos mačos uzvarot Kocēnu komandas florbolistiem, kamēr pretiniekiem atvēlēti seši panākumi. No septiņām cīņām Ulbrokā, četrās pārāki bijuši viesi, bet pērn Ulbrokas komanda mājas arēnā uzvarēja papildlaikā ar rezultātu 6:5. Interesanti, ka pēdējos trijos mačos uzvarētāju pamatlaikā šīs komandas nav spējušas noskaidrot.

Igaunijas izlase – "Rubene"
Pulksten 16:30 Tartu
Tieši pret Latvijas čempionvienību oktobra pirmajā dienā Igaunijas izlase debitēja Latvijas čempionātā. Par šā soļa lietderību ļaut ziemeļu kaimiņienēm startēt Latvijas čempionātā diskutēts droši vien tiks diskutēts sezonas beigās, taču vismaz igaunietes ir gandarītas par doto iespēju pie mums gatavoties pasaules čempionāta kvalifikācijai un, domājams, arī Latvijas klubu komandām ir patīkami, ka turnīrā (kaut arī ārpus konkurences) ir iespēja samērot spēkus ar vienu jaunu un labu komandu.

Pirms sezonas "Rubene" piedzīvoja neveiksmes divās pārbaudes spēles ar igaunietēm, tiesa, tajā mačā latvietes ne tuvu nebija optimālajā sastāvā. Latvijas čempionātā "Rubene" trešā perioda ievadā ieguva komfortablu 5:2 vadību, taču par ātru atslābinājās, izlaida uzvaru un vēlāk papildlaikā arī piedzīvoja zaudējumu. Septiņās spēlēs Latvijas čempionvienība tomēr savākusi 15 punktus, kas ir par četriem vairāk kā igaunietēm, kuras nospēlējušas par vienu maču mazāk.

Igaunietēm rezultatīvākā spēlētāja ir Merli Kaljuve (7+12), vēl desmit punktu robežu sasniegusi Līna Luiha (6+4) un tuvu tai ir arī Edīte Parnika (7+2). Latviešu komandā rezultatīvākās ir Edīte Bankava (11+7), Laura Gaugere (9+8) un Liene Adamane (4+9). Pēc šokējošās neveiksmes viesos par "Ķekavas Bulldogs", Latvijas čempionvienība tikusi pie dramatiskām uzvarām pār tiešajām konkurentēm NND (7:6) un FK "Ķekava", kuras vakar savā laukumā izdevās uzvarēt ar 9:8 pēcspēles metienu sērijā mačā, kas ilga vairāk kā divas stundas.

"Rockets" – "FBK Valmiera"
Pulksten 18:00 Spuņciemā
Dažādos veidos abas komandas vakar piedzīvoja neveiksmes, valmieriešiem dramatiskā mača galotnē pēdējās sekundēs atspēlējot divu vārtu deficītu pret FK "Rīga", vēlāk gan zaudējot papildlaikā un neizmantojot iespēju attālināties no konkurentiem turnīra tabulā. Savukārt "Rockets" vareni iesāka spēli viesos pret valsts čempioniem, tomēr turpinājums nebija tik sekmīgs un nācās dzēst nullīti no zaudējumu ailītes šajā sezonā. Līdz ar to turnīra tabulā "Rockets" nav spējis ielauzties labāko trijniekā, kaut gan nekur tālu tas nav aizmucis.

"FBK Valmiera" komandā pēc pēdējā mača ar otru galvaspilsētas klubu par rezultatīvāko florbolistu kļuvis Ričards Eglītis (8+8), kurš apsteidzis Mārtiņu Broku (9+6). Pēdējā cīņā atkal rezultatīvs bija Ints Vilks (8+5), bet Ivo Balodis minūtes laikā dubultoja savu šīs sezonas punktu ražu – viņam šosezon 4+0. "Raķetēm" spīdoši turpina spēlēt Jānis Jansons (4+12), kuram pietrūkst viena rezultatīva piespēle, lai tiktu pie savas 500.piespēles Latvijas virslīgas turnīrā. Viņam labākie partneri punktu gūšanā pašlaik ir Edijs Hammers (7+7) un Mārtiņš Lapsiņš (7+6), bet rezultatīvi darbojas arī jaunais Raitis Ozols (5+1) un Henrijs Uzraugs (4+1), kuram šosezon tikai trīs spēles komandas rindās.

Šajā mačā tiksies divas komandas, kas ir vāji spēlējušas skaitliskajā vairākumā. Ja mačā pret valsts čempioniem "Rockets" pamanījās gūt pat divus vārtus mazākumā, tad vairākumā visas sezonas garumā izdevies gūt vien trīs vārtus un realizācijas rādītājs noslīdējis līdz 20%, kas ir desmitā vieta līgā. Uzreiz aiz viņiem ir valmierieši ar 15% realizāciju. Arī sāncenšu vairākumu neitralizācija nav sevišķi augstā līmenī, jo "raķetes" izturējuši 68.75% mazākumu (astotā vieta), kamēr valmieriešiem vien 61.9% neitralizācija (devītā vieta).

Valmieriešiem pēdējās divas sezonas čempionāts aprāvies tieši pēc cīņām ar "raķetēm" un arī kopējā bilance ir ievērojami labvēlīgāka rīdziniekiem, kuri uzvarējuši 19 spēlēs, zaudējot vien četras cīņas. Savā laukumā "Rockets" uzvarējuši jau pēdējās deviņās divcīņas, pēdējo zaudējumu piedzīvojot vien 2011.gada oktobrī. Šeit gan jāpiebilst, ka šoreiz spēle norisināsies Spuņciemā, kas par mājas laukumu "Rockets" komandai nosaucams visnotaļ nosacīti.

"Lielvārde/FatPipe" – "Pārgauja"
Pulksten 19:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com
Abas komandas sestdien izcīnīja emocionālas uzvaras. Ja "Lielvārde/FatPipe" spēja lauzt cīņas gaitu un atkārtoja aprīlī Arēna Rīga iespēto, tiekot galā ar "Rockets", vienlaikus sagādājot konkurentiem pirmo neveiksmi šosezon un pašiem nostājoties turnīra tabulas galvgalī, tad "Pārgauja" ne mazāk principiālā duelī aizveda trīs punktus no sev tik neparocīgajiem Kocēniem, kur pieveikta "Rubene".

Lielvārdes komandai pret "raķetēm" spilgti nospēlēja Toms Akmeņlauks, gūstot sešus vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli, pārliecinoši kļūstot par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju (14+5) un labāko bombardieri. Spēlējošais treneris Atis Blinds (7+5) kļuvis par pirmo spēlētāju līgas vēsturē, kurš izdarījis 600 rezultatīvu piespēļu, bet Gints Klēģers (9+1) izdarījis pirmo piespēli sezonā. "Pārgaujas" sastāvā Kocēnos ar rezultativitātes punktiem izcēlās visi trīs komandas līderi – Gvido Lauga (17+9), kurš guva vārtus vairākumā, kā arī Oskars Balodis (8+9), kurš divas reizes izmantoja Mārtiņa Rajecka (4+11) piespēles. Tomēr uzvaras vārtus guva Ronalds Arājs, kuram tas bija pirmais punkts sezonā. Pēc potītes savainojuma izārstēšanas vienu periodu nospēlēt gatavs bija arī Lauris Ābols (7+2), kurš noteikti uzņems sportisko formu un atkal kļūs par draudu pretinieku vārtsargiem.

"Lielvārde/FatPipe" šosezon ir septītā labākā komanda skaitliskajā vairākumā (33.33%), kuri pret "raķetēm" divas reizes guva vārtus vairākumā, taču divas reizes arī pamanījās vairākumā ielaist. "Pārgauja" arī vienus vārtus vairākumā guva, taču ar 25% realizāciju augstāk par astoto vietu līgā tikt nav iespējams. Mazākumā Lielvārdes florbolisti ir ārpus konkurences, savus vārtus nosargājot 90% gadījumu, kamēr "Pārgauja" iztur tikai 61% mazākumu, esot trešie sliktākie līgā.

18 aizvadītajās savstarpējās cīņās, "Lielvārde/FatPipe" uzvarējusi 13 gadījumos, turklāt sevišķi vāji "Pārgauja" spēlējusi viesos, virslīgas līmenī vienīgo uzvaru izcīnot pašā pirmajā viesošanās reizē 2007.gadā (10:4), pārējos astoņos mačos ciešot neveiksmes, tostarp pērn ar 2:11. Taču vakar "Pārgauja" pierādīja, ka šī sezona ir kā radīta, lai lauztu vairākas neveiksmīgās sērijas. Vai to izdosies paveikt arī šoreiz?