Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Ogrē noslēgsies piektā, Liepājā sāksies sestā kārta

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ogrē noslēgsies piektā, Liepājā sāksies sestā kārta
"Ogres vilki" joprojām ir savas pirmās uzvaras meklējumos
Foto: Ogres vilki

Šovakar Elvi florbola līgā tiks aizvadītas pēdējās divas spēles pirms lielāka pārtraukuma. Ogrē pie vietējiem "vilkiem" viesosies Stalbes "Pārgauja', bet Liepājā "Kurši/Ekovalis" uzņems līdervienību "FBK Valmiera". Cīņa no Liepājas tiks translēta arī Sportacentrs.com TV.

"Ogres vilki" – "Pārgauja" (pulksten 18:00 Ogrē)

Ar spēli Ogrē tiks likts punkts piektās kārtas cīņām. Savā starpā sacentīsies viena no turnīra tabulas pastarītēm un viena no čempionāta vadošajām komandām. Ogres komanda ir palikusi viena no tikai divām, kas šosezon tā arī nav spējuši tikt pie kāda panākuma. Pēdējā cīņā vienība bezcerīgi piekāpās Irlavā pret potenciāli sava līmeņa pretiniekiem, bet tagad savā laukumā jāuzņem vieni no tabulas līderiem. Ogrēniešiem sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar 10 (6+4) punktiem ir Markuss Januševskis, kuram labs palīgs ir vienīgi Elvijs Jankovskis (3+5), pārējiem tiekot pie krietni mazāk punktiem. Ogrēnieši lēnām tuvojas jau savai 50. spēlei virslīgā, taču joprojām nav spējuši tikt pie kāda panākumā pamatlaikā. Komanda skaitliskajā vairākumā ieņem astoto vietu (21.4%), bet mazākumā ir devītie labākie turnīrā (54.8%). Turklāt skaitliskajā vairākumā komanda ir guvusi trīs vārtus, taču tikpat reizes ir arī kapitulējuši brīdī, kad laukumā ir par vienu spēlētāju vairāk. Komandai vājākās sekmes ir spēles pirmajos periodos, kuri šosezon nav uzvarēti ne reizi (vārtu attiecība 3:11). Mača turpinājumā, kad nereti spēles liktenis jau ir izšķirts, komanda var parādīt labāku sniegumu.

Stalbes "Pārgauja" pirms piektās kārtas cīņām atradās otrajā pozīcijā, par trim punktiem atpaliekot no līderiem. Uzvarot Ogrē, Ingus Laiviņa trenētā komanda var atgūt savas pozīcijas, turklāt pietuvoties līderiem viena punkta attālumā. Pašlaik gan "Pārgauja" ar deviņiem punktiem atvirzījusies uz ceturto pozīciju. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 11 (7+4) punktiem ir kluba rekordists Lauris Ābols, kuram seko Olafs Zvīnis (6+2) un Artūrs Jurševkis (5+2). Beidzot komandas pieteikumā atgriezies pieredzējušais vārtsargs Renārs Arājs, kurš šosezon vēl nav spēlējis, vietu vārtos dalot Dāvim Zvejniekam un Arvim Kalniņam. Neskatoties uz labajiem rezultātiem sezonas ievadā, "Pārgauja" pašlaik katastrofāli spēlē skaitliski nevienādos sastāvos. Vairākumā ar 14.2% realizāciju vienība ir otra sliktākā, bet mazākumā vārti neskarti nosargāti vien 33.3% gadījumu, kas ir pats sliktākais rādītājs. Šeit gan jāņem vērā, ka pēdējā spēlē pret "Rubeni" piecu minūšu soda laikā sāncenši pamanījās gūt trīs vārtus, padarot "Pārgaujas" mazākumu tik ļoti traģisku. "Pārgauja" šosezon nav zaudējusi ne spēles pirmo, ne otro trešdaļu. Ņemot vērā vājos rezultātus nevienādos sastāvos, loģiski, ka komanda spilgti spēlē formātā pieci pret pieci, sasniedzot gūto un zaudēto vārtu bilanci 33:15, kas ir pārliecinoši labākā čempionātā.

"Kurši/Ekovalis" – "FBK Valmiera" (pulksten 18:00 Liepājā)

Ja Ogrē tiks likts punkts piektajai spēļu kārtai, tad ar spēli Liepājā jau tiks uzsākta sestā spēļu kārta. Dienu iepriekš zaudējumus piedzīvoja gan liepājnieki, kas mājās atzina "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" pārākumu, gan arī valmierieši, kas cieta pirmo zaudējumu turnīrā, papildlaikā piekāpjoties Talsu komandai. "Kurši/Ekovalis" ar deviņiem punktiem turnīra tabulā pašlaik ieņem piekto vietu. Vakar vēl vienu punktu par piespēli nopelnīja Toms Akmeņlauks, kurš šosezon sasniedzis 12 (2+10) punktu robežu. Divas piespēles nopelnīja Ričards Dēvits, kuram šosezon 11 (4+7) punkti, bet Gints Siliņš, gūstot vārtus un izdarot vienu piespēli, pakāpies uz 113.vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, ar 620 (371+249) punktiem apsteidzot Gintu Klēģeri.

Valmierieši vakar spēles gaitā nenosargāja divu vārtu pārsvaru Talsos, mača izskaņā esot spiesti domāt par glābšanos, kas izdevās sešas sekundes pirms pamatlaika beigām, izlīdzinājumu panākot Intam Vilkam. Papildlaikā valmierieši neizmantoja iespēju skaitliskajā vairākumā, vēlāk piedzīvojot zaudējumu papildlaikā. Kārtējos vārtus guva un piespēli izdarīja Pāvels Semjonovs (5+11), kurš tādējādi kļuvis gan par komandas, gan čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. Tikmēr viņa lielākais palīgs Mārtiņš Broks (11+3) Talsos palika tukšā. Neskatoties uz zaudējumu, viens punkts tabulā tika nopelnīts, līdz ar to valmierieši arī šo nedēļas nogali noslēgs turnīra tabulas galvgalī, neatkarīgi no šīvakara spēļu rezultātiem.

Jāpiezīmē, ka pēc šīm spēlēm iestāsies neliels pārtraukums Latvijas čempionātā, jo nākamās spēles ieplānotas vien 23. oktobrī. Liepājniekiem un valmieriešiem nākamie mači ieplānoti vien 27. oktobrī.