Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Pārgauja" Kocēnos uzņems vietējo "Rubeni"

"Pārgauja" Kocēnos uzņems vietējo "Rubeni"
Stalbes "Pārgauja" joprojām zaudējusi vismazāk punktu līgā
Foto: Patriks Pauls Briķis ; Patrīcija Laura Alde ; PPB

Vienīgajā šīvakara Elvi florbola līgas spēlē Stalbes "Pārgauja" nominālā mājas cīņā Kocēnos sacentīsies ar faktiskajiem arēnas saimniekiem "Rubeni". Cīņas uzvarētāji varētu kļūt par turnīra līdervienību.

Pašlaik turnīra tabulas galvgalī ar 14 punktiem atrodas "Lielvārde/FatPipe", kamēr "Rubene" un "Pārgauja" iekrājušas pa 12 punktiem. Stalbes vienība vakar pārliecinoši tika galā ar "Bausku". Cīņa gan beidzās ar šķietami līdzvērtīgo 8:5 rezultātu, taču pēc diviem periodiem "Pārgauja" bija vadībā ar graujošo 6:0. Par labāko spēlētāju tika atzīts pieredzējušais Mārtiņš Rajeckis, kurš tika pie diviem vārtu guvumiem, bet pēc neliela savainojuma izārstēšanas ar 28 atvairītajiem metieniem Stalbes vārtos atgriezās Dāvis Helmuts Zvejnieks, kurš pašlaik ir ar otro labāko atvairīto metienu procentu starp aktīvajiem vārtsargiem. Tikmēr pie pretinieku vārtiem allaž bīstamais Gvido Lauga ir viens no četriem čempionāta spēlētājiem, kurš jau pārkāpis 20 punktu slieksnim.

Kaut arī Zvejnieks un Lauga ir starp līgas vadošajiem spēlētājiem, šīvakara pretinieku līderi tomēr ir ar labāku statistiku. Tā, Roberts Trepšs pašlaik ir ar labāko atvairīto metienu rādītāju līgā, bet Reinis Mirkšs ir ne vien rezultatīvākais turnīra spēlētājs ar 22 punktiem, bet arī labākais vārtu guvējs turnīrā, izceļoties ar 13 precīziem raidījumiem. Protams, kā viens tā otrs savu statistiku ļoti uzlaboja kluba rekorda spēlē pagājušajā nedēļā, kad ar 19:0 tika saplosīti Ogres florbolisti, Trepšam aizvadot sauso cīņu, bet Mirkšs guva septiņus vārtus, izdarot arī vienu rezultatīvu piespēli.

Stalbes "Pārgaujai" jau ierasta prasība no Latvijas Florbola savienības ir nepieciešamība atsevišķas spēles aizvadīt uz florbola standartiem atbilstoša laukuma. Tā rezultātā šovakar komanda būs nominālā laukuma saimniece, kaut gan spēle faktiski tiks izspēlēta pretinieku ierakumos – Kocēnu sporta namā. Cīņas sākums pulksten 16:00.

Pērn sezonas pašā sākumā "Rubene" Kocēnos svinēja 6:3 panākumu, bet Stalbē "Pārgauja" prata revanšēties, atspēlējoties no 2:6 deficīta un svinot 11:10 uzvaru pagarinājumā.


Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".