Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Edžus Ceriņš: "Vēlos spēlēt pasaules čempionātā"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Edžus Ceriņš: "Vēlos spēlēt pasaules čempionātā"
Edžus Ceriņš
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas Sportland mēneša labākā spēlētāja balvu par sniegumu septembrī izpelnījās "Ulbroka/FS Masters" uzbrucējs Edžus Ceriņš. 19 gadu vecais spēlētājs šosezon cer ar savu komandu nopietni pacīnīties par godalgām un pats gada beigās Latvijas izlases sastāvā piedalīties pasaules čempionātā.

Aizvadītā sezona "Ulbroka/FS Masters" komandai nebija sekmīga. Neizdevās iekļūt astoņu labāko komandu pulkā regulārajā turnīrā un kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Šo sezonu ulbrokieši sākuši apņēmīgi, pirmajās četrās spēlēs izcīnot trīs uzvaras. Viens no galvenajiem panākumu kaldinātājiem ir jaunais uzbrucējs Edžus Ceriņš. Septembra trijās spēlēs Ceriņš sakrāja 11 (7+4) punktus un kopā ar komandas biedru Aināru Juškēviču dalīja mēneša rezultatīvākā spēlētāja godu. "Ulbroka/FS Masters" komanda septembrī izcīnīja divas uzvaras trijās spēlēs. Izdevās sakaut pašreizējās līgas līdervienības FK "Rīga" (8:5) un "RTU/Inspecta" (10:4), bet nācās atzīt SK "Pārgauja" pārākumu – 7:9. Edžus Ceriņš atzīst, ka SK "Pārgauja" florbolisti ir "Ulbroka/FS Masters" paši neparocīgākie pretinieki, turklāt jau ne pirmo sezonu.

Par mēneša labākā spēlētāja balvu Ceriņš bijis patīkami pārsteigts. "Sniegums sezonas sākumā bijis labs, taču nebiju aizdomājies, ka varētu pretendēt uz vērtīgākā spēlētāja balvu. Biju pat piemirsis, ka tādu pasniedz," atzīst florbolists. Tomēr nenoliedz – gan komandas, gan individuālais sniegums ir bijis atbilstošs, lai uz šādu atzinību nopietni pretendētu. Par mēneša labāko spēlētāju Virslīgā viņš atzīts pirmo reizi.

Ar savas pārstāvētās komandas sniegumu sezonas sākumā Ceriņš ir apmierināts. Viņš uzskaita arī dažus iemeslus: "Mums ir pievienojušies vairāki meistarīgi spēlētāji, no Šveices Latvijā ir atgriezies treneris Andris Pīlups. Treniņos ir ienestas svaigas vēsmas, pārņemtas no starptautiskās pieredzes. Mēs cenšamies pielāgoties," norāda spēlētājs. Viņš atzinīgi vērtē trenera Pīlupa darbu, nosaucot arī elementus, kam tiek pievērsta pastiprināta uzmanība: "Uzsvars tiek likts uz spēles ātrumu, uz domāšanas ātrumu. Cenšamies šos elementus attīstīt un uzturēt pozitīvu gaisotni komandā."

Attiecībā uz individuālo statistiku, Ceriņam nekādu personīgu mērķu šosezon nav. Taču savi mērķi ir: "Gribētos palīdzēt savai komandai izcīnīt medaļas un iekļūt Latvijas izlasē, lai spēlētu pasaules čempionātā," ambīcijas neslēpj Ceriņš. Aizvadītajā sezonā lāčādas dalīšana pavasarī notika bez "Ulbroka/FS Masters" līdzdalības, tāpēc šosezon vispirms gribētos kvalificēties izslēgšanas spēlēm un, kad tas būs izdarīts, tajās nopietni pacīnīties par godalgām. Ne mazāk ambiciozs mērķis ir arī iekļūšana Latvijas izlases sastāvā debijai pasaules čempionātā. Florbolists uzskata, ka ar labu sniegumu arī šis mērķis ir sasniedzams. Izlases treniņos jau ir sanācis piedalīties – tur pieredzētais tikai vairoja ticību saviem spēkiem. Vaicāts, kāds varētu būt viņa pienesums izlasē, Edžus Ceriņš atbild: "Esmu dzirdējis, ka apkārt runā – izlasē vajagot svaigas vēsmas. Varbūt tas arī varētu būt mans pienesums – kā jauns spēlētājs, varētu ienest zināmu svaigumu."

Pašreiz ar četrās spēlēs izcīnītiem deviņiem punktiem "Ulbroka/FS Masters" turnīra tabulā atrodas piektajā vietā. Edžus Ceriņš paredz, ka šī sezona būs ļoti saspringta un cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs būs līdz pat pēdējām regulārās sezonas kārtām. "Sezona ir sākusies interesanti. Ir daudz pārsteidzošu rezultātu. Domāju, ka arī sezonas turpinājums būs interesants, komandas kopvērtējumā būs sarindojušās blīvi. Pieļauju, ka daži punkti regulārās sezonas beigās izšķirs, kuras komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras – ne."

19 gadus vecais spēlētājs ir uzsācis studijas Banku augstskolā. Viņš apgūst finanšu zinības. Studijas un florbols pašreiz ir divi galvenie Ceriņa dzīves stūrakmeņi. "Florbols lēnā garā pārtop par manu dzīvesveidu. Pilnvērtīgi ar to nodarbojoties, ir grūti atrast laiku kam citam," viņš atzīst. Turpmākos gadus viņš plāno aizvadīt tieši šādā režīmā – studējot un paralēli spēlējot florbolu. Kad būs iegūta izglītība, varētu izskatīt arī variantus par spēku izmēģināšu kādā ārzemju līgā. Taču tas jau ir stāsts par tālāku nākotni. Šosezon jaunais florbolists cer labi ar "Ulbroka/FS Masters" nostartēt Virslīgā, izturēt konkurenci par vietu Latvijas izlasē un, kas zina, varbūt izpelnīties Sportland mēneša labākā spēlētāja balvu vēl kādu reizi...

Sportland

Intervēja:
Raimonds Rudzāts
Latvijas Florbola savienība » LV »...