Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Florbolistiem šovakar otrais mēģinājums uzsākt sezonu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbolistiem šovakar otrais mēģinājums uzsākt sezonu
"Lielvārde/FatPipe"
Foto: Floorball.lv

Šovakar ar spēlēm Lielvārdē un Talsos ar otro piegājienu tiks dots starts jaunajai Elvi vīriešu florbola līgas sezonai. Spēle no Lielvārdes ieplānota arī Sportacentrs.com video translācijā.

“Lielvārde/FatPipe” – FK “Kurši” pulksten 16:00 Lielvārdē

Pirmajā dienā laukumā dosies “Lielvārde/FatPipe” un “Kurši” no Liepājas. Sākotnēji Lielvārdes komandai šovakar bija ieplānota spēle ar vienību no Irlavas, kamēr liepājniekiem bija ieplānota spēle Stalbē pret vietējo “Pārgauju” Tomēr, ņemot vērā, ka septiņi Elvi vīriešu florbola līgas klubi ar atkāto vēstuli vakar pauda savu nevēlēšanos veikt Latvijas Florbola savienības (LFS) noteiktās prasības, pirms čempionāta sākuma obligāti visiem spēlētājiem un personālam veikt Covid-19 analīzes, LFS Sacensību komisija atcela visas šonedēļ ieplānotās spēles, vienlaikus paziņojot par divu citu spēļu aizvadīšanu. Tajās piedalīsies četras komandas, kas izpildīja LFS prasības (tās izpildīja arī FBK Valmiera, kura svētdien nespēlēs).

“Lielvārde/FatPipe” jau vairāk kā gadu sevi var dēvēt par spēcīgāko Latvijas florbola klubu, ņemot vērā, ka pagājušajā sezonā čempionāts līdz galam tā arī netika izspēlēts. Pērno sezonu Lielvārdes komanda noslēdza trešajā pozīcijā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pret Talsu vienību atradās vadībā sērijā ar 3:1 brīdī, kad sezona tika pārtraukta. Tikmēr Liepājnieki regulāro sezonu noslēdza septītajā vietā, bet play-off turnīra pirmajā kārtā sērijā ar 0:4 atzina “Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka” pārākumu, paspējot noslēgt sezonu.

Pagājušajā sezonā abas spēles izvērtās ļoti spraigas, bet maksimālo punktu skaitu nopelnīja “vardes”, kas vispirms oktrobra beigās pārveda 5:4 uzvaru no Vēju pilsētas, bet vēlāk savā laukumā triumfēja ar rezultātu 4:3. Liepājniekiem viesošanās Lielvārdē noteikti nav ar patīkamākajām atmiņām, jo pēdējo uzvaru tur viņi spējuši izcīnīt 2008. gada februārī, zaudējot pēdējās 19 cīņas pretinieku laukumā. Arī kopējā bilance ir graujoši par labu “Lielvārde/FatPipe” komandai, kura uzvarējusi 31 savstarpējā spēlē, zaudējot tikai septiņus mačus.

Skaidrs, ka arī šajā spēlē par izteiktiem favorītiem būs uzskatāmi laukuma saimnieki, kuru sastāvs nav cietis būtiskus zaudējumus, pretēji Liepājas vienībai, kuru vairāki līderi vai nu beiguši karjeras vai arī mainījuši komandas. Šīvakara spēles sākums pulksten 16:00 un spēli būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com video tiešraidē.

“Talsu NSS/Krauzers” – “Rubene” pulksten 18:00 Talsos

Otra spēle, kuru šovakar bija iespējams noorganizēt, tiks izspēlēta Talsos, kur pie vietējās komandas ciemosies Kocēnu “Rubene”. Pēc sākotnējā plāna talsiniekiem šovakar vajadzēja uzņemt “Ķekavu”, kamēr “Rubenes” vienībai bija ieplānota viesošanās Bauskā. Aizvadītajā sezonā abas komandas finišēja teju blakus turnīra tabulā, “Rubenei” ar 41 punktu ierindojoties ceturtajā vietā, kamēr talsinieki atpalika par vienas uzvaras tiesu, ieņemot sesto pozīciju. Izslēgšanas turnīrā Talsu vienība sērijā atradās 1:3 iedzinējos pret Lielvārdes komandu, kamēr “Rubene” sērijā spēlēja neizšķirti ar “Pārgauju” (2:2) kad sezonai tika likts punkts.

Savā starpā komandas aizvadītajā sezonā uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt pie panākumiem tika sāncenšu ierakumos. Tā, decembra ievadā Talsu komanda atveda 9:7 uzvaru no Vidzemes, bet februāra otrajā pusē “Rubene” revanšējās, Talsos uzvarot ar rezultātu 7:4. Jāpiezīmē, ka “Rubene” kopumā Talsos spēlējusi gana sekmīgi, no 24 cīņām ko komandas spēlējušas Talsos, vidzemnieki uzvarējuši 14 mačos, mājiniekiem atlicinot desmit panākumus. Pavisam abi klubi savā starpā virslīgā aizvadījuši 47 cīņas, “Rubenei” uzvarot 30 mačos, kamēr Talsu vienība pie panākumiem tikušas 17 reizes. Tiesa, no pēdējām desmit spēkošanās reizēm sešās pārāki bijuši kurzemnieki.

Starpsezonu periodā “Talsu NSS/Krauzers” sastāvs nav piedzīvojis nekādus satricinājumus, saglabājot visu sastāvu, turklāt komandā atgriezušies Andris Blumbahs un Emīls Krūmiņš, kas vienību varētu padarīt vēl spēcīgāku. “Rubenes” komandai būtisks zaudējums varētu būt neapšaubāmi pirmais numurs vārtos Roberts Trepšs, kurš pārcēlies uz Norvēģiju. Tāpat komandas pieteikumā vairs nefigurē treneris Jānis Inģists, šos pienākumus atkal pildot Ivaram Jēkabsonam. Spēles sākums paredzēts pulksten 18:00 Talsos un maču būs iespējams vērot LFS Youtube kanālā.