Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vai čempiona noteikšanai pietiks ar trim spēlēm?

Vai čempiona noteikšanai pietiks ar trim spēlēm?
Foto: Renārs Buivids

Šodien 16:45 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā sērijā līdz trīs uzvarām tiks aizvadīta Latvijas Hipolīzinga florbola čempionāta Virslīgas trešā finālspēle starp “Cel Tik/Lekrings” un “Talsi/Triobet” komandām.

Ceļš līdz finālam

Regulārajā čempionātā “Cel Tik/Lekrings” un “Talsi/Triobet” nūjas krustoja divas reizes – septembrī Cēsīs uzvaru ar rezultātu 3:1 svinēja mājinieki, savukārt, otrajā spēlē janvārī Talsos abu vienību cīņa izvērtās daudz rezultatīvāka, “Cel Tik/Lekrings” spēlētājiem pārspējot “Talsi/Triobet” ar 8:7.

Abu vienību nokļūšana finālā norisinājās pēc dažādiem scenārijiem. Regulārajā čempionātā pārliecinoši nodrošinājuši pirmo vietu, Cēsu florbolisti ceturtdaļfinālā bez aizķeršanās apliecināja savu pārākumu pār 8. vietas ieguvēju “Rīgas Lauvas/LU” komandu. Trīs pēc kārtas izcīnītas uzvaras ar 12:1, 12:4 un 10:2 nodrošināja cēsniekiem iekļūšanu pusfinālā, kur pretī stājās ceturtdaļfinālu lielākā pārsteiguma autori, regulārā čempionāta 5. vietas ieguvēji Ķekavas komanda. Arī viņi tika pārspēti trīs spēlēs – 9:3, 8:3 un 13:4.

"Talsi/Triobet" spēlētājiem klājās daudz grūtāk. Ceturtdaļfinālā regulārā čempionāta trešās vietas ieguvēji tikās ar Latvijas čempionātā spēlējošo viesu komandu no Igaunijas, “Jogeva SK Tahe” vienību, kas bija ierindojušies 6.vietā. Tuvojoties sezonas izskaņai, igauņi demonstrēja arvien pārliecinošāku spēli, ļaujot noprast, ka izslēgšanas spēlēs negriezīs ceļu nevienam. Lai gan pirmajā un otrajā spēlē uzvaras ar rezultātiem 5:2 un 6:5 (papildlaikā) nodrošināja “Talsi/Triobet”, viņu pretinieki nedomāja padoties. Nākamajās divās spēlēs “Jogeva SK Tahe” izrādījās pārāka ar 4:3 un 5:4. Tomēr sērijas izšķirošajā spēlē Talsu vienība ar 6:3 nodrošināja savu dalību pusfinālā.

Jau pirms šīs sērijas bija skaidrs, ka cīņas būs vēl spraigākas, nekā ceturtdaļfinālos – Talsiem pretī stājās regulārā čempionāta otrās vietas ieguvēji "Rubenes" florbolisti. Pirmajā spēlē savā mājas laukumā Kocēnos “Rubene” uzvarēja ar rezultātu 5:3, savukārt nākamajā Talsos pārāki bija “Talsi/Triobet” ar 7:4. Trešajā spēlē Kocēnos ar 6:5, papildlaikā vārtus gūstot Ivaram Jēkabsonam, uzvaru svinēja "Rubenes" sportisti, taču nākamajā Talsos uzvaru papildlaikā mājiniekiem atnesa Jānis Jansons (7:6). Viss atkal izšķīrās sērijas piektajā spēlē Kocēnos, kurā tradīciju uzvarēt savā mājas laukumā lauza Talsu spēlētāji, apliecinot savu pārākumu ar 4:2. Jāpiebilst, ka līdzjutēju interese par šo spēli bija tik liela, ka daļa skatītāju, kas nebija savlaicīgi ieradušies pirms spēles sākuma, pirmajā periodā vairs nevarēja atrast vietas tribīnēs vai aiz laukuma apmalēm un bija spiesti spēles gaitu noklausīties live score režīmā sporta halles koridorā.

Cīņa par zeltu - bez kompromisiem

Abu vienību iekļūšana finālā līdzjutējiem lika atcerēties pagājušo sezonu, kad šīs pašas komandas, zaudējušas iespēju cīnīties par augstākā kaluma medaļām, savā starpā cīnījās par bronzu. Toreiz pārāki izrādījās Talsi. Šogad, ņemot vērā regulārā čempionāta un izslēgšanas spēļu gaitu, scenārijs bija paredzams citāds. Florbola sabiedrībā aizsākās diskusijas par diviem čempionu noteikšanu ietekmējošiem faktoriem. Pirmkārt, vai “Talsi/Triobet” nebūs zaudējuši pārāk daudz spēka un emociju ceturtdaļ- un pusfināla sērijās un, otrkārt, vai “Talsi/Triobet” komanda ar savu izteikti dominējošo pirmo maiņu, bet vājākām pārējām divām, būs līdzvērtīgi pretinieki “Cel Tik/Lekrings” spēcīgajam un daudz sabalansētākajam sastāvam.

Fināla pirmajā spēlē Cēsīs “Cel Tik/Lekrings” spēlētāji turpināja demonstrēt tik pat rezultatīvu spēli kā līdz šim, pārliecinoši pieveicot savus pretiniekus ar rezultātu 10:6 spēlē, kurā jau pēc otrās trešdaļas bija vadībā ar 9:3. Nākamā spēle Talsos norisinājās daudz spraigāk. Lai gan jau 11.minūtē “Talsi/Triobet” komanda bija nokļuvusi vadībā ar rezultātu 3:0, cēsnieki tomēr spēja līdzsvarot mača gaitu. Pēc Aigara Belasova gūtajiem vārtiem pirmās trešdaļas vidū un otrās sākumā, rezultāts tika samazināts līdz vienu vārtu starpībai. Trešā perioda sākumā viņiem pēc Andra Malkava precīza raidījuma izdevās panākt neizšķirtu, tomēr pēc četrām minūtēm Kristians Lisovskis atkal izvirzīja vadībā mājiniekus – 4:3. Vēl pēc četru minūšu cīņas atkal precīzs bija jaunākais no brāļiem Malkaviem un līdzsvars rezultātā 4:4.

Trešdaļai tuvojoties noslēgumam, šķita, ka uzvarētāja noteikšanai būs nepieciešams papildlaiks, tomēr, pusotru minūti pirms tās beigām “Talsi/Triobet” vārtsargu Andi Blindu pārspēja Artis Malkavs. Atlikušajā laikā, risinoties ļoti saspringtai cīņai, mājiniekiem spēli tomēr vairs neizdevās izglābt. Par sakaitētajām emocijām liecina incidents, kas aizsākās līdz ar spēles beigām. Pēdējās sekundēs ritot asai spēlei pie Cēsu florbolistu rezervistu soliņa, atskanēja mača beigu signāls un “Cel Tik/Lekrings” spēlētāji leca laukumā svinēt savu uzvaru.

Tomēr šajā brīdī sākās grūstīšanās starp abu komandu spēlētājiem, nopietnākajam konfliktam izraisoties starp Talsu komandas aizsargu Rihardu Fīrmani un Cēsu komandas vārtsargu Gunti Bundzenieku. Par aktīvu iesaistīšanos kautiņā abiem karstgalvjiem tika piešķirts trešais spēles sods, kam seko noraidījums uz nākamo spēli un par tālāka soda piemērošanu lēma LFS Disciplinārā komisija. Trešdien notikušajā sēdē komisija samazināja Fīrmaņa sodu, tādējādi viņam nākamā spēle nebūs jāizlaiž. Toties Bundzeniekam piešķīra piecu spēļu diskvalifikāciju, tādējādi “Cel Tik/Lekrings” komandai nākamā (-s) spēle (-s) finālsērijā būs jāaizvada ar rezerves vārtsargu.

Šodien noteikti gaidāma saistoša cīņa, jo “Talsi/Triobet” vienībai vairs nav kur atkāpties - zaudējuma gadījumā viņiem būs jāsamierinās ar sudraba medaļām, savukārt, “Cel Tik/Lekrings” florbolistu interesēs ne tuvu nav fināla sēriju pagarināt par vēl dažām spēlēm. Cīņa norisināsies 16.50, tiešraidē to translēs LTV7 kanāls.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Raksta autors: Krišjānis Bušs


Slēpts komentārs: 3SOLIS
, 2009-04-13 13:20, pirms 15 gadiem
3SOLIS rakstīja: Kadel 3finalspele norisinasies Valmieraa nevis Cesis?
Laikam televiizijas peec.
Slēpts komentārs: roolands
, 2009-04-13 13:28, pirms 15 gadiem
3SOLIS rakstīja: Kadel 3finalspele norisinasies Valmieraa nevis Cesis?
valmierā ir īstais segums + lielāka zāle nekā KSK
, 2009-04-13 13:30, pirms 15 gadiem
3SOLIS rakstīja: Kadel 3finalspele norisinasies Valmieraa nevis Cesis?
Tādēļ, ka pa vienai spēlei notika komandu laukumos, pārējas notiks neintrālā laukumā.
, 2009-04-13 13:33, pirms 15 gadiem
Notiek Valmierā tāpēc, ka vienu spēli spēlēja cēsinieku un otru talsinieku mājas zālē.
Būs sīvi, bet Cēsis uzvarēs.
, 2009-04-13 13:35, pirms 15 gadiem
ceru ka nee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-13 14:39, pirms 15 gadiem
Nē,nevajadzes..
Slēpts komentārs: kma
, 2009-04-13 17:02, pirms 15 gadiem
nepietiks!
, 2009-04-13 17:18, pirms 15 gadiem
kma rakstīja: Tāpēc, ka Valmierieši ir zīmuļi.
tieši tā...tāpēc arī talsinieki uzvarēs ...
, 2009-04-13 17:25, pirms 15 gadiem
Blindam pirmajā periodā bija "nedaudz" sakāpis galvā, un rekur iznākums abi goli..
, 2009-04-13 18:06, pirms 15 gadiem
griga rakstīja: Blindam pirmajā periodā bija "nedaudz" sakāpis galvā, un rekur iznākums abi goli..
Pfff.... Sakāpis galvā! Nedomāju, ka tādas klases vārtusargam finālspēlē kāpj galvā.
, 2009-04-14 01:54, pirms 15 gadiem
LuissH1 rakstīja: Nē, Talsi uzvarēs.
LuissH1H!Pirmo reiz Tev ielieku +!
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".