Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"Ķekava" jau ceturtdaļfinālā, uzvar arī "Kurši", "Talsi/Triobet", "Lekrings" un "RTU/Inspecta"

"Ķekava" jau ceturtdaļfinālā, uzvar arī "Kurši", "Talsi/Triobet", "Lekrings" un "RTU/Inspecta"
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Aizvadītas visas piecas šodien paredzētās Latvijas Atklātā florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas spēles. "Ķekava" viesos ar 5:1 pieveica "Ulbroku", automātiski iekļūstot ceturtdaļfinālā, "Kurši" ar 15:5 sagrāva "Latgranula/Līgatne", "Talsi/Triobet" ar 10:6 uzvarēja "Pārgauju", "Lekrings" ar 7:4 - "Selver/Tahe", bet "RTU/Inspecta" ar 18:2 saplosīja "Telms/Energokomplekss", šajā mačā ar deviņiem punktiem izcēlās Atis Blinds, kurš atguva sev turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu.

Ķekavieši pirms šodienas spēles bija uzvarējuši astoņas reizes pēc kārtas, ulbrokieši varēja palepoties ar uzvaru sēriju pēdējo sešu maču garumā. Lai regulārajā turnīrā iegūtu abu kāroto 4. vietu, katrai no konkurentēm šodien derēja tikai uzvara, bet vienalga – pamatlaikā, pagarinājumā vai pēcspēles metienos. Pirmais periods pagāja sīvā cīņā, bet rezultāts tika atklāts tikai 20. minūtē, kad vadībā ar 1:0 izvirzījās "Ķekava". Pēc otrā perioda viesiem bija jau trīs vārtu pārsvars (3:0), bet pēdējā trešdaļā "Ulbrokai" izdevās gūt vien savus goda vārtus, kamēr ķekavieši laukuma saimnieku vārtsargu pārspēja vēl divas reizes – 5:1. Par labāko spēlētāju "Ķekavas" rindās tika atzīts Matīss Jansons, bet Ulbrokas komandā tāds pats gods tika Kasparam Miķelsonam. Jau zināms, ka astotdaļfinālā "Ulbrokas" pretiniece būs Liepājas "Kurši".

"Ķekavas" treneris Andrejs Maticins bija ļoti apmierināts ar viņa komandas izcīnīto uzvaru un sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja, ka viņa puišiem gan bija dots uzdevums uzvarēt, gan arī, kā varēja redzēt, ķekavieši paši to vairāk gribēja, nekā viņu pretinieki. Mačs ticis aizvadīts ļoti stabili un pārliecinoši, praktiski neļaujot "Ulbrokas" spēlētājiem radīt bīstamus momentus pie "Ķekavas" vārtiem. Ļoti laba spēle padevusies arī komandas vārsargam JānimBramanim, kurš pēdējā laikā vispār darbojas ļoti stabili, pie tam, būdams komandas neformālais līderis, šo pārliecību un pozitīvas emocijas nodod arī saviem biedriem.

Lai arī Liepājas Olimpiskajā centrā notikušajai spēlai starp "Kuršiem" un "Latgranula/Līgatne" bija jāizšķir, kas būs līgatniešu pretiniece astotdaļfinālā - "Lielvārde" vai "Talsi/Triobet", iespējams, ka trenera Normunda Zvejnieka padotie jau iepriekš bija izvēlējušies attāluma ziņā krietni tuvākos lielvārdiešus, jo uz spēli Liepājā bija devušies tikai septiņu laukuma spēlētāju un triju vārtsargu sastāvā, viens no kuriem pat ņēma nūju un izcēlās ar rezultatīvu piespēli... Ar pusotru maiņu "Latgranula/Līgatne" liepājnieku spiedienam spēja pretoties tikai pusi pirmā perioda, kad pat divreiz bija vadībā – ar 1:0 un 2:1. Mača turpinājumā "Kurši" sajuta vārtu gūšanas garšu, kuras viņiem tā bija pietrūcis visas sezonas laikā, un svinēja savu šajā turnīrā vispārliecinošāko uzvaru – 15:5. Piedevām mājinieki deva iespēju pa vienam periodam uzspēlēt visiem trim saviem vārtsargiem, bet pie rezultativitātes punktiem tika 14 no 15 viņu laukuma spēlētājiem, veiksmīgākie kuru vidū bija pieredzējušie Gints Siliņš un Elans Zīverts – pa četriem punktiem.

"Kuršu" rezultatīvākais spēlētājs Gints Siliņš portālam Sportacentrs.com atklāja, ka regulārā turnīra pēdējā spēlē liepājnieki, protams, gribējuši uzvarēt, kā arī pēc iespējas labāk sagatavoties izslēgšanas spēlēm. Uzvarēt izdevies, bet spēles kvalitāte nebijusi tā augstākā, jo pretinieki laukumā darbojās pilnīgi bez kādas motivācijas. Protams, "Kurši" savas kombinācijas izmēģinājuši, bet pēdējā minūtē pat uzspēlējuši bez vārtsarga, rezultāts gan neesot mainījies. Tagad jau zināms, ka liepājniekiem astotdaļfinālā būs jāspēkojas ar "Ulbroku". Siliņš to komentēja ļoti īsi: "Spēlēsim un cīnīsimies, tad jau redzēs, kurš būs stiprāks..."

Stalbē notikusī spēle starp vietējo "Pārgauju" un "Talsi/Triobet" abām komandām neko neizšķīra, jo jau iepriekš bija zināms, ka stalbieši regulārajā turnīrā ieņēmuši 8. vietu, bet talsenieki ir vienu pozīciju augstāk. SK "Pārgauja" piedevām jau kādu laiku atpakaļ zināja, ka astotdaļfinālā krustos nūjas ar "Rubeni", bet viņu pretinieki tikai šodien ieguva sev sāncenšus astotdaļfinālā – FK "Bauska". Toties Talsu komanda acīmredzami gribēja pārtraukt savu sešu spēļu zaudējumu sēriju, tāpēc sāka ar trim gūtiem vārtiem (3:0), pirmo periodu uzvarēja ar 4:3, pēc otrā bija vadībā ar 7:5, bet visā mačā triumfēja ar 10:6. Uzvarētāju rindās ar 4 (3+1) punktiem rezultatīvākais bija Artis Raitums, Stalbes komanfā ar 4 (1+3) punktiem izcēlās Ingus Balodis.

SK "Pārgauja"treneris Ilvars Balodis portālam Sportacentrs.com atklāja, ka viņa komanda labprāt gribētu uzvarēt savu skatītāju priekšā, tomēr šoreiz galvenais bijis nesapelnīt brīdinājuma kartītes un nedabūt traumas. No traumām izvairīties gluži neesot sanāvis, jo talsenieki spēlējot diezgan fizisku florbolu, apmēram tāpat kā "Rubene" - stalbiešu pretinieki astotdaļfinālā. Gan traumas, kuru dēļ bija jāpārkārto maiņas, gan vēl daži asptākļi summējās un "Pārgaujai" šoreiz nācās atzīt savu viesu pārākumu.

Arī Cēsīs notikusī spēle ne 2. vietas īpašniecei – "Lekringam", ne arī Jogevas komandai "Selver/Tahe", kura pēc regulārā turnīra rezultātiem ierindojusies 3. vietā, neko neizšķīra. Tiesa cēsnieki noteikti gribēja revanšēties igauņiem par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu, kā arī savu skatītāju priekšā reabilitēties par neveiksmi vakar Lielvārdē. Mačs bija ļoti sīvs, tomēr mājinieki jau pirmajā periodā izvirzījās vadībā (1:0) un šo savu pārsvaru saglabā gan pēc otrās trešdaļas (3:2), gan arī spēles izskaņā, kad panākums tika nostiprināts – 7:4. Jāsaka, ka viesi uzbruka pat nedaudz aktīvāk, nekā "Lekrings", tomēr samērā labu spēli šovakar aizvadīja cēsnieku vārtsargs Guntis Bundzenieks.

"Lekringa"kapteinis Mārtiņš Rajeckis atzina, ka igauņi viņa komandai nekad nav bijuši parocīgi pretinieki, bet šoreiz spēles gaita iegrozījusies labvēlīgi cēsniekiem, kas atspoguļojās mača galarezultātā. Pašam gan tikai viens rezultativitātes punkts, bet tas ir atkarīgs arī no maiņas partneru veiksmes uzbrukumā, jo šovakar, piemēram, brālis pēc viņa piespēlēm pat divas reizes trāpījis pa pretinieku vārtu stabiņu. Jautāts, kuru komandu labāk gribētu pretiniekos ceturtdaļfinālā - FK "Bauska" vai "Talsi/Triobet", Mārtiņš atbildēja, ka, ja grib uzvarēt čempionātā, jāvar pārspēt jebkuru pretinieku.

Rīgas Olimpiskajā centrā notikusī spēle starp čempionāta līderi – "RTU/Inspecta", un pastarīti – Irlavas "Telms/Energokomplekss", turnīra situācijas ziņā, protams, arī bija bez nozīmes. Toties, kā izskatās, tā izvērsās par nopietnu cīņu par Virslīgas rezultatīvākā spēlētāja godu starp Rīgas komandas pirmās maiņas partneriem Aināru Juškēviču un Ati Blindu. Atis šoreiz guva par trim punktiem vairāk, nekā Ainārs, kas statistikas sarakstā viņam ļāva atgriezties pirmajā vietā (97 punkti), Ainārs gan atpaliek tikai par vienu punktu. Jau otrā perioda sākumā "RTU/Inspecta" vietu savos vārtos uzticēja komandas jaunieguvumam – vārtsargam Edgaram Gailītim, kurš spēli nesabojāja – no 17 metieniem atvairīts netika tikai viens. Jāpiebilst, ka "RTU/Inspecta" uzvara pār "Telms/Energokomplekss" ar 18:2 kopā ar "Lekringa" 17:1 pret šo pašu komandu ir pārliecinošākās šosezon.

"RTU/Inspecta" uzbrucējs Atis Blinds sarunā ar portālu Sportacentrs.com gan noliedza, ka spēles laikā būtu domājis tikai par to, kā gūt vairāk punktu, lai gan ne viens vien viņam pēc tam to jautājis. Komandas spēle ir komandas spēle un šovakar bijusi ļoti laba iespēja uzsākt gatavošanos ceturtdaļfinālam, lai gan sāncenši izrādījušies pat negaidīti vāji. "RTU/Inspecta" tagad kādu laiku jāiztiek bez spēlēm, toties treniņi būšot pat vēl intensīvāki. Nav svarīgi, kura komanda nāks pretī izslēgšanas spēlēs, bet galvenais ir - novērtēt pretiniekus un maksimāli koncentrēties cīņai.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 13. februāris

"Ulbroka" – "Ķekava" 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)

Metienu attiecība:
33:46 (14:18, 10:15, 9:13)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Matīss Jansons 2 (2+0), Ēriks Akulovs 2 (2+0).

"Kurši" – "Latgranula/Līgatne" 15:5 (5:2, 3:2, 7:1)

Metienu attiecība:
53:24 (13:10, 19:8, 21:6)
Rezultatīvākie:
"Kurši" – Gints Siliņš 4 (3+1), Elans Zīverts 4 (2+2), Sandis Vilsons 3 (1+2), Miķelis Krūms 3 (1+2), Ģirts Ansons 2 (2+0), Kaspars Klamers 2 (2+0), Kaspars Kalns 2 (1+1), Ingars Jansons 2 (1+1), Mārtiņš Gross 2 (0+2).
"Latgranula/Līgatne" – Mairis Laiva 2 (2+0), Ronalds Arājs 2 (0+2).

SK "Pārgauja" – "Talsi/Triobet" 6:10 (3:4, 2:3, 1:3)

Metienu attiecība:
29:38 (11:13, 8:13, 10:12)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Ingus Balodis 4 (1+3), Lauris Ābols 3 (3+0), Artūrs Jurševskis 2 (2+0).
"Talsi/Triobet" – Artis Raitums 4 (3+1), Pēteris Freimanis 3 (2+1), Matīss Sproģis 2 (1+1), Mārtiņš Maķevics 2 (0+2).

"Lekrings" – SK "Selver/Tahe" 7:4 (1:0, 2:2, 4:2)

Metienu attiecība:
30:36 (10:6, 8:14, 12:16)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Andris Rajeckis 3 (1+2), Aleksandrs Abramovs 2 (1+1), Jānis Freivalds 2 (1+1).
SK "Selver/Tahe" – Tanels Soidla 2 (2+0), Vladimirs Nurmi 2 (0+2).

"RTU/Inspecta" – "Telms/Energokomplekss" 18:2 (6:1, 4:0, 8:1)

Metienu attiecība:
47:26 (17:10, 13:6, 17:10)
Rezultatīvākie:
"RTU/Inspecta" – Atis Blinds 9 (3+6), Ainārs Juškēvičs 6 (4+2), Andrejs Cvetkovs 5 (4+1), Kristians Lisovskis 3 (3+0), Toms Rutkis 3 (1+2), Ivo Preiss 3 (0+3), Oskars Fīrmanis 2 (1+1), Edžus Bunka 2 (1+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...


, 2011-02-13 17:55, pirms 13 gadiem
FORŠI!!!!!!
Prozīt!!!!
Par lielām uzvarām!!!!!
, 2011-02-13 18:22, pirms 13 gadiem
malači Ķekava

būtībā nav tā, ka pēc šīs spēles jau visi pāri zināmi..?
, 2011-02-13 18:52, pirms 13 gadiem
uuzinjsh rakstīja: malači Ķekava

būtībā nav tā, ka pēc šīs spēles jau visi pāri zināmi..?
teorētiski vēl nē, bet tagad jau jā...
Slēpts komentārs: gliemezis007
, 2011-02-13 19:41, pirms 13 gadiem
Kurši malači!Pedēja minute kurši noņema vatsargu tā jau bija ņirgāšanās par Līgatni!
, 2011-02-13 20:09, pirms 13 gadiem
Hokeja fanāts rakstīja: Kurši malači!Pedēja minute kurši noņema vatsargu tā jau bija ņirgāšanās par Līgatni!
kur tu kko tādu izrāvi?
, 2011-02-13 20:11, pirms 13 gadiem
Splinters24 rakstīja: kur tu kko tādu izrāvi?
es biju uz spēli
, 2011-02-13 20:22, pirms 13 gadiem
Hokeja fanāts rakstīja: es biju uz spēli
Nav jau teikts ka tā nevar!
Līgatne atbrauca 8 vīru sastāvā.TĀ ARĪ IR ŅIRGĀŠANĀS!!!!
, 2011-02-13 21:03, pirms 13 gadiem
piejoda rakstīja: Nav jau teikts ka tā nevar!
Līgatne atbrauca 8 vīru sastāvā.TĀ ARĪ IR ŅIRGĀŠANĀS!!!!
kādā sakarā ņirgāšanās? manai komandai arī divas spēles bija ar attiecīgi 8 un 9 spēlētājām, bet tādēļ, ka tagad jau tās slimības plosās un visādi citādi iemesli var būt..! vienu no šīm spēlēm uzvarējām, kur tur ņirgāšanās..
, 2011-02-13 23:48, pirms 13 gadiem
Hokeja fanāts rakstīja: Kurši malači!Pedēja minute kurši noņema vatsargu tā jau bija ņirgāšanās par Līgatni!
Pierēķini klāt tādu faktu, ka puse no Latgranulas komandas bija pilnīgi salāti, kuriem bija "bail" braukt tādu "gaisa gabalu", lai aizvadītu pēdējo spēli regulārajā turnīrā..
Prieks par tiem, kas aizbrauca.. Šeit parādījās komandas ĪSTIE spēlētāji, kuri diemžēl ir tikai desmit, ja nemaldos.
Kuršiem nekas cits neatlika kā pasmieties par Latgranulu.
, 2011-02-14 11:32, pirms 13 gadiem
Nevis pasmieties, bet sagatavoties Playoffiem! Viņi bieži mainīja aizsardzibas shēmas un arī uzbrukuma, pats to novēroju, tikai lai sagatavotos visādām spēles situācijām! Nu beigās noņēma vartsargu, jo mby playofos gadisies 6iem spēlēt uz laukuma
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.
"Lekringa" spēlētājs Edgars Puriņš. Foto: LFS
4

"Lekrings" grauj un izcīna Latvijas čempionāta bronzas medaļas

LETA. Cēsu "Lekrings" sestdien Rīgā uzvarēja cīņā par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra bronzas medaļām. "Lekrings" ar 8:1 (2:0, 1:1, 5:0) sagrāva "Valmieru"/"Betsafe".